Rina~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
DA BUDU :saint:
Printable View
Rina~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
DA BUDU :saint:
Drage moje, toliko sam uzbuđena,sretna, ali i u strahu.
Već se vidim trudnu, mazim trbuh i pričam mu (pripremam tlo) i onda sam toliko sretna, a onda me odjednom prekine misao da to možda neće uspjeti, pa koliki je postotak iz prve, pa nisam uzimala 3 dana gonale i sl i dođe mi da plačem. Vjerojatno ste se i vi tako osijećale. Kako se boriti s tim???
Ali ćeš bit trudna još sutra i zato se nemaš s čim boriti nego nastavi "pripremati tlo" i neka to bude i vježba za maženje mrvice ili više njih od sutra. :love:
mummy_s, imaš pravo. sutra ću biti najbliže trudnoći dosad. Danas se cijeli dan pitam kako su moja dječica i da li se pravilno razvijaju.
Javim vam se sutra sa vijestima o embriotransferu.
Pusa svima :heart:
Danas su me zvali iz IVF-a i odgodili embriotransfer za subotu. Kažu da se sve dobro razvija i da nema razloga za brigu, ali bi oni pričekali 5 dan od punkcije tako da se razviju blastociste. Može li mi netko to pojasniti?
Da li je stvarno to sve ok ili?
Ajme, ti si još gora od mene s tim sumnjama :lol:. Ma, sve razumijem - 1. IVF, nemoj kaj zameriti. Dakle - to ti je savršen razvoj situacije jer su ti ovo dva scenarija kod transfera:
Scenarij a) - transferiraju embrije 3. dana (ako ih nema dovoljno, ako nisu sigurni da će se lijepo dijeliti itd.). To je dobar scnarij.
Scenarij b) - transferiraju embrije 5. dana kod kojih je veća mogućnost za implantaciju i trudnoću. To znači da embriji izvrsno napreduju i da se lijepo i brzo dijele i da procjenjuju da će doći u tzv. stadij blastociste, koji je meni u ovih 5 godina MPO-a, recimo, nedosanjani san. To ti je izvrstan scenarij.
Sretno :-)!
ina, sorry. znam da sam grozna, ali prvi mi je put i još mi je sve novo, jedno je teorija, a drugo praksa.
Noge su mi se odsjekle kad me danas sestra nazvala i rekla da ne trebamo doći i da će mi dati biologa na telefon.
Sretno i nadam se da će ti prvi i zadnji postupak!!
Uf, na takav razgovor i meni bi se odsjekle. Ništa ne brini, ja sam ti jedna zezatorica. Sretno, zasad ti dobro ide, uz uobičajene MPO-stresove!
rina6................. :heart: