A baš sam se pitala tko će se odvažit to prokomentirat :mrgreen: ;)Citiraj:
coccinella prvotno napisa
Printable View
A baš sam se pitala tko će se odvažit to prokomentirat :mrgreen: ;)Citiraj:
I ja narucih taj I. OFFER i nadam se lijepom coveru. Svima dodje isti ili ima sanse da dobijem obicni bijeli?Citiraj:
bimba iaia prvotno napisa
Svima dodje Savannah print po defaultu mada pise bijeli na Intro offer. Ja pitala Barb :mrgreen:
Cocci :lol:Citiraj:
Da, svi su dobili printani cover. Isto tako bi pelena trebala biti neizbijeljena, ali nije. :mrgreen:Citiraj:
Dolisa prvotno napisa
Je li ikada itko izbjegao carinu u Osijeku? :?
jednom davno .. ali teta koja carini je neumoljiva tako da ni ne pokušavaš :lol:
Evo ja prijavljujem da smo i ja i moja sestra danas dobile po 1 promo ME paketić, jedan naručen prije 10 a drugi prije 7 dana, bijela pelenica i safari cover, BEZ CARINE :D :D :D
I ja sam danas dobila ME intro. paketić, ali naravno platila carinu. 72,09 kn. Naplaćuju: 8% carina, 22% PDV, 10 kn upravna pristojba, 10 kn carinska pristojba, 9 kn otvaranje i 9 kn zatvaranje paketa!?!
(Što se mene tiče nisu ga morali ni otvoriti ni zatvoriti)
Ovdje izgleda ne naplaćuju carinu samo na vrijednost do 100 kn. :cry:
:shock: Pa mislim stvarno... :evil:Citiraj:
tanja1230 prvotno napisa
Ocarinili rabljeno i s(kršitelj koda)ing :shock:
Pa kako ce postarinu ocariniti....
Jel to mozda zena neka nepismena pa ne zna sta je s(kršitelj koda)ing, ili jednostavno bila lose volje... :evil:
Ma mislim stvarno...
To redovito rade kad te carine, uvijek u vrijednost paketa uračunaju i poštarinu. :roll:
Evo meni su se napokon prestale tresti gace :lol: . Stiglo svih 5 paketica bez carine 8)
:D za paketice bez carine
mvolpe :shock:
puj, puj, puj...
puj puj puj jos jednom. Od svih pelena koje sam do sada narucila a imala sam preko 30tak small, 20tak medium i sada evo 20tak large platila sam carinu na ME promo paket i mozda jos jedan od 3 pelenice i to je to. :D
Citiraj:
tanja1230 prvotno napisa
moram reći, rekla sam... ME stavi račun u kovertu i to je to.
ono što tajana nije platila sa cottontail carinu je zbog smanjene vrijednosti i što nema računa u koverti...
Uglavnom, gospođa na osječkoj carinarnici nas voli... :roll:
mvolpe, ti imaš sreće..
:D
Da, što je najbolje ne možeš se otići ni buniti, jer sa obavijesću o prispijeću pošiljke više ne ideš na carinu po paket, već u poštu, a oni više nemaju ništa s tim. Napisali mi na račun Odjeća za dojenčad. No, dobro. Bio je to moj prvi naručeni paket...Citiraj:
may prvotno napisa
Samo, nije mi jasno kako oni to naplaćuju, jer mislim da su neki čak i više platili na ovaj isti paket u ovoj istoj carini.
A Slavonski Brod ne ide preko osječke carine?
zato me carina za ME sigurno neće obići :(Citiraj:
ono što tajana nije platila sa cottontail carinu je zbog smanjene vrijednosti i što nema računa u koverti...
ne znam preko koje carine sb ide, al ja uglavom narucujem iz cottontail-a tako da nikad nema racuna a i vrijednost je jako umanjena
Stigle 2 ME aio ocarinjene :( .
mene sve frka.
Narucila sam tri paketica iz Amerike s razlicitih adresa, od Amy je jedan... Valjda mi nece na sva tri zveknut carinu :/ Nastojala sam da vrijednost pojedinog bude manja od nekih 35 dolara, zakljucila sam da je tak pametnije nego jedanod 100 dolara. Bumo vidli. :saint:
Ja sam kod Amy kupila u vrijednosti 36$, ali mi je na paketiću napisala 15$ i nije priložila račun. Tako da mislim da se za to ne moraš bojati. Na ME paketiću piše prava vrijednost i zato sam platila, ali nema veze, pelene su super :D .
Ja vas samo podsjećam na ovaj post, pogotovo na boldani dio.Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
Ispričavam se, nisam vidjela.
U smislu ovog boldanog...davno sam ovdje po forumu čitala...jel se što mijenja ako na npr. ME stavimo da piše "oprema za bebe" jer na to navodno ne ide carina?Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
Čini mi se da carina nekad ide a nekad ne i da mi ovdje nikad zapravo nismo dokučili na koji zakon se pozvati da nam bude oslobođeno od carine.
Također, jel stoji da carina ne ide na pakete do 300 kn :?
Ne, carine i one od 100 kn (pa i manje).Citiraj:
makita prvotno napisa
Zna li netko što carinici hoće od mene kad mi pošalju poziv da im donesem "jedinstvenu carinsku deklaraciju"? :?
Čini mi se da su mi to jednom poslali i onda mi rekli da odem kod špeditera :shock:, pa ne šalju me valjda i sad kod špeditera za dvije pelene?! :shock:
Možda misle da si dilerica?Obzirom na količinu i cijenu pelena koju si kupila... :lol:
No,šalu na stranu...PUJ,PUJ!
:P
TB, :? to obicno salju meni kao firmi kad mi dodje nesto za uvoz. Nisi valjda na firmu nesto narucila? Jer onda placas speditera da ti ispuni carinsku deklaraciju i jos na to carinu i porez. Probaj se malo pobuniti i reci im da to nije za danju prodaju nego za osobnu upotrebu. Mozda su te popratili (hoce oni to :mrgreen: ) pa misle da previse uvozis za osobne potrebe....
Ma uopće nemamo firmu, paketi su naslovljeni na muževo ime i na našu kućnu adresu. :?Citiraj:
Webmama prvotno napisa
A ovo za osobne potrebe - vjerujem da to nije nešto što bi oni mogli objektivno procijeniti, tj. da ne postoje za to neki objektivni kriteriji? Ili...? :?
Posuditi ću ti ja Eriku i nađi još dvoje-troje malih,pa s njima u institucije.Možda te onda ostave na miu?! :mrgreen:
Nije loša ideja... :lol:
Danas je MM bio na carini i nije ništa uspio riješiti. Naravno da smo se dogovorili da ne idemo kod špeditera, nego se paketi vraćaju natrag. Uglavnom, radilo se o 3 paketa, taj treći je stigao naknadno, pa su ga "pripojili" onim prvima. Paketi zbog kojih su nas pozvali su sadržavali: jedan jednu pelenu, a drugi jedan cover. Čisto da znate da vam se to može desiti i zbog takvih malih paketa. :roll: Sve me strah koliko će mi to još puta napraviti.
I kaže MM da je iza njega još troje ljudi čekalo za istu stvar. :shock:
Mda, problem je cisto birokratskig glava, znam da su u Spediciji znali ocima okretati zbog njihovih stavova, ali se nista ne moze :/
Baš to, znaju i oni da je to besmisleno, ali svejedno to rade. :/
:shock: Poštar mi je donio još dva poziva, jedan za mene, jedan za MM-a, ista stvar, šalju nas špediteru! :shock: Pa jesu oni normalni?! :evil:
Moja E.ti stoji na raspolaganju...Osobito u ponedjeljak u 10:00 sati... :ups:
ja se sjecam da je netko od cura ovdje bio vec placao spediciju na peleneCitiraj:
TeddyBearz prvotno napisa
uzas :x