Ako je plomba amalgamska treba biti posebno pažljiv u njezinom skidanju
(posebno u trudnoći jer sadrži živu ,a živa prolazi kroz posteljicu).
Printable View
Ako je plomba amalgamska treba biti posebno pažljiv u njezinom skidanju
(posebno u trudnoći jer sadrži živu ,a živa prolazi kroz posteljicu).
Misliš da prilikom skidanja treba paziti da se komadići ili sitni dijelovi ne progutaju zajedno sa slinom, ili? Plomba vjerojatno je amalgamska, ako pričamo o klasičnoj crnoj plombi.
Eto, ipak jučer nisam otišla vadit zub, nisam jednostavno bila psihički spremna, a i nije mi bilo baš skroz ok, malo mi cijeli dan lagano bilo muka, pa me bilo strah da se ne ispovraćam na stolici. Neznam jel to od straha (a inače zbilja nisam paničar, nikako po pitanju zubara) ili je to možda ... :trep:
A zubar mi ode sad na godišnji i nema ga do 13-og, sra...! Valjda će zub bit miran do tad.
Kaj mislite, jel se upala može sama od sebe smirit, ono brijem da ako je u trudnoći zubno meso osjetljivije, pojavila se upala, a pri upali tijelo radi svoja antitjela i to se sve blago rečeno, smiri samo od sebe i bez antibiotika. :? :mrgreen:
Ha, kakvo je vaše mišljenje?
Ja sam uvjek optimistična....ili ovaj put pretjerujem :roll:
Hvala ti!!!! :shykiss: :heart:Citiraj:
kahna prvotno napisa
Vani u zapadnom svijetu je u mnogim zemljama zabranjeno stavaljati amalgam(da,to su one srebrno/crne plombe).
Kad se takve skidaju postoji poseban način da bi što manje djelova otišlo pacijentu u probani trakt.U mnogim zemljma postoji preporuka ne diranja amalgamskih plombi u trudnoći ,jer dok su one u ustima otpuštaju male količine žive,ali ako ih se dira koncentracija u tijelu naglo raste i prolazi posteljicu.
Mislim da u Hrvatskoj nitko ne obraća pažnju na to ,a još manje da uklanja plombe na preporučen način.
Citiraj:
sirius prvotno napisa
Auuuu! Pa mi smo još u srednjem vijeku!!!!
Je, a onda se čudimo, od kud toliko bolesti, karcinoma, problema sa krvožilnim sustavom u Hrvata... nije ni čudo kad smo puni otrova.
Što kad se plomba otkrhne pa sa hranom završi u želutcu? :shock:
Najopasnije je mjenjati (i stavljati) amlgam.Nije stvar samo u komadićima,jer kad se okrhne onda je u jednom komadu i najčešće izađe van sa stolicom .
Kad se stvalja i brusi u pitanju su i pare ,te sitni komadići (prah) koji sa slinom odlaze u probavni trakt i tamo se resorbiraju.
E,sad koliko je nekom potrebno da tokom života konzumira žive pa da bi razvio bolest vrlo je individualno.
Ali ja se sa tim više ne bih igrala u trudnoći.Naime osim što sam tokom trudnoće radila sa amlgamima ,mjenjala sam i jednu ogromnu plombu(naravno na klasičan način).Da ne duljim moj sin je sa 1,5 g. počeo imati užasnih problema sa imunitetom(do tada je primo svu imunizaciju,a i u njoj je konzervas najčešće živa).Nakon par godina homeopatica je "povezala konce" i pretpostavila da je to od žive. Dobio je pripravak i nakon par mjeseci je bio zdrav i otporan.
Tražiti ću je linkove na straniceo štetnosti,pa ću ih staviti .
Koma!
Ajde srećom pa je sa sinčićem sve ok! I svaka čast homeopatskim pripravcima. Ja se 1. put naki dan susrela s njima i oduševljena sam!
:naklon: prirodi
Nisam prije htjela coprat sa preranim veseljem, pa evo samo da javim da je moj zub prestao bliti. Čuda su moguća :saint: tako da će vjerovatno ostati još unutra, ili do slijedećeg alarma, ako do toga ne daj Bože i dođe, radije ću se odlučiti za vađenje, nego popravljanje, zahvaljujući upozorenju od sirius (imam u njemu kilu plombe :lol: )
He, možda je zubobolja u mom slučaju bila samo potvrda činjenici da su u trudnoći zubi i zubno meso osjetljivi, pa mogu reć, ma kakav izostanak menge, meni je prvi simptom koji je ukazao na trudnoću, bila upravo zubobolja :mrgreen: :lol: Al u svakom slučaju, da nisam malo pričekal i da moj zubar nije otišao na godišnji :D , ostala bi ja bez zuba....