Sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Printable View
Sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
sretno,slavice :love:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Heart
..sve ce biti OK, mora! :love:
Ja sam bila na punkciji prije 2mj. E sad, ne boli, ali istina, nije bas ni ugodno.Citiraj:
Slavica prvotno napisa
Biti ce sve dobro.... :heart:
saljem vibrice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sve ce to biti OK i moja tetka je isla na punkciju, i PREZIVJELA JE :P
Samo nemoj ici sva isprepadana i odi s pozitivnim mislima i vidjeces da ce sve proci bolje nego da ides prestravljena i s negativnim mislima.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :love:
Moja sestra ima fibroadenom na dojci i bila je već neka dva tri puta na punkciji. Inače velika je maza i prparoš, ne usudi se sam ići izvaditi krv, pa kad njoj nije strašno mogu te samo utješiti da ni punkcija ni UVZ nisu strašni.
vibram da sve bude ok ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ima li kaj novoga,Slavice? :love:
Drage cure, ja sam u zadnjih godinu sasvim slucajno otkrila 2-3 dijagnoze prema kojima vodim zivot. jedna je bila enehogene ciste i to mnostvo na dojkama. Elem jucer otisla da i to prekontrolisem jer za 15 dana mi je O i mislim je iskoristiti. Na uzv su vidjeli cistu koja"ima guscu sadrzinu nego ostale' pa su rekli da je to fibroedenom. Sad sam u zurbi uraditi punkciju (i to se ceka) da vidim mogu li uopce iskoristiti ovu O. Sad se dvojim dal da idem u bolnicu ili da uradim punkciju u privatnoj (citolog dolazi iz bolnice )--da li tu imam nekog rizika?
Pozdrav,
L
Slavice :heart: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nadam se da je punkcija prošla dobro i da je nalaz isto takav :love:
Hvala na pozitivnim vibrama, neznam kako je u ostalim gradovima, ali ja jos nisam na redu ni za punkciju ni UZV :( ako bi isla privatno vec bi obavila, samo nazalost sve to kosta.
Pitam se sta bi bilo... da nisam otisla na UZV a krenula trudnoca--kakav bi bio scenarij. Punkcija mi je zakazana e sad sta ce reci ko zna.
L
Koliko je vama trajalo analiziranje sadrzaja fibr/ciste? Meni u privatnoj rekli svega 2 dana dok na klinici 15-30 dana. Dali je u pitanju drugaciji procesi ili "redovima". Kakva su vasa iskustva?
L,
Pozdrav
ja sam prosle god. imala kvrgu i to ogromnu bolilo me za pop. ruku nisam mogla dici bila na ult. sve ok. žljezda se neka upalila..
Mama mi isto sad napipala neku kvrgu za mamografiju ju naručili tek u 12 mj. :roll:
isto prije tog punkcija i ult. ona si je u poliklinici sunce uplatila onu godisnju premiju od nekih cca 1000 kn i sve ce joj to napraviti tamo za tj. dana ;)
slavice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je samo zljezda da nije nista a ako ikako mozesh iskombinirati da odesh privatno odi.
Znate mozda cijene kada bi se islo privatno? Iako nema sanse da si u ovom momentu to priustim, a kako stvari stoje trebati cu cekati cca. do kraja godine :(
Gdje živiš?
Gdje si se sve probala naručiti na punkciju?
Gdje radi dr koji ju je preporučio?
U Varazdinu zivim tu me doktor opce medicine uputio na pregled u opcu bolnicu, sve u Varazdinu.
Si dobila termin za punkciju?
Ako je pred kraj godine reci onom tko te naručio da ti potpiše da to što imaš nije sigurno tumor, da imaš djecu i da nećeš 6 mjeseci čekati i razmišljati da li je to tumor, da li raste i širi se.
Vidjet ćeš da će te prije naručiti, ili jednostavno odi s uputnicom za punkciju i sjedi i čekaj da te uzmu.
Možda je to bezobrazno, ali boriš se za sebe.
Ili možeš probati u Zg, to rade u svim bolnicama, najbolje Klinika za tumore, ne vjerujem da bi toliko čekala.
Je da si godišnji pa se radi sa pola pogona, ali ni to nije razlog da toliko dugo čekaš, grizeš nokte i trošiš živce.
Aleks, ma znas da si u pravu, pa ja cu do tada izluditi i ovako niti jedem niti spavam. Muka mi je od svega, malo se smirim, pa me opet uhvati panika, mislim da cu ja tamo otici i ne mrdam, pa da napokon saznam kaj mi je.
Hvala ti na svemu :love: :*
slavice, daj nazovi polikliniku eljuga i pitaj koliko bi to sve koštalo. oni su skupi, ali su jedni od najboljih u tom području.
daj broj računa, pa ćemo ti uplatiti nešto love; nek se skupi barem dio. mislim da nitko neće imati ništa protiv.
znam da trenutno nisi u najboljoj financijskoj situaciji, pa zašto ne bi pomogli. nadam se da se ne ljutiš zbog mog prijedloga. :love:
To je u Zagrebu?
Anki ma ne ljutim se naravno, hvala ti na ovome, ali mislim da ima puno gorih situacija od mene :cry: budem probala u ponedeljak ove u Varazdinu stisnuti pa da mi to cim prije naprave.
Svakako hvala kaj si voljna pomoci :love: ali budem pokusala to preko socijalnog ako je ikako moguce.
:love: :heart: Bas si me :love: :heart: neznam se ni izraziti. :( :*
U Poliklinici Croatia osiguranja punkcija vodjena uzv-om kosta 400kn.Citiraj:
anki prvotno napisa
Ja sam za što se tiče anki-nog prijedloga, a ako Slavica odluči "stitsnuti" one u bolnici, a oni ne budu reagirali neka nazove ministrarstvo, mislim da je ova služba kompetentna za to, ako nije uputit će je gdje da zove, http://www.mzss.hr/hr/ministarstvo/u...cinske_poslove pa postavi pitanje koliko je normalno čekanje za taj zahvat i može li njoj netko garantirati da se do termina ponuđenog u OBV neće ništa loše dogoditi.
Ne vjerujem da će dugo čekati.
A ako ne upali skupit ćemo kunice.
Cure bas ste me dirnule, najiskrenije , ali mora upaliti, MORA :love:
Hvala Vam na svemu :heart:
Drage moje, da vam dam izvjesce :love: Ovako danas sam se sa curama spremila i pravac bolnica sa nakanom da se ne micem dok nesto konkretno ne obavim.
Prvo mi je receno da ce me nazvati i rekla sam kako to nemogu prihvatiti i cekati u nedogled i da zelim ovoga trenutka termin i to hitno, jer nemogu na ovakav nacin zivjeti niti normalno funkcionirati. Malo me zena popreko gledala i nesto komentirala kako ja nisam jedina itd.... Na to kazem da mi danas kcer ima rodendan i da naravno da bi radije da mogu s njima proslaviti kuci nego da se tu motam i nekoga molim... Doslovno molim. Zena se sazalila i rekla da ce me primiti pocetkom 8 mjeseca i da je to najranije kaj moze. :mrgreen:
U jedno ruku sam zadovoljna i fakat zelim da se to cim prije rijesi i da znam na cemu sam.
Prema tome samo treba biti uporan i dosadan za izboriti svoja prava.
Hvala vam na svemu i lijepo je znati da postojite Vi. Pusa svima :* :love:
:D slavice odlično..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba da sve bude ok. i da je se samo zljezda upalila
ma bice to sve OK vidjeces, samo hrabro!
Cure, vidjela sam u apoteci nekakve ko rukavice s kojima ides po dojci i kao pomocu njih otkrijes kvrge i tako to. Je li neka od vas to probala???? Ja apsolutno nemam s tim problema hvala Bogu, ali za nedaj Boze...
Tnx :love:
Vec sam malo hrabrija nego na pocetku, mislila sam da cu izluditi, a na tome mogu samo vama zahvaliti :love:
Nisam cula za te rukavice, ali bas cu pitati u apoteci :?
evo mama mi jutros bila na punkciji kaze samo malo ju bolilo nista strasno i misle da je to samo nekakvo masno tkivo bilo da nije nista :D
tako da iskreno mislim da je i kod tebe tako..
al za svaki slučaj malo :heart: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Slavice,super što si se izborila za termin :D
sad još ~~~~~~~~~~~~ da nalaz bude super.
čekamo izvješće,početkom 8.mj.
:love: Gejsha, a mora to masno tkivo vaditi, operirati ili to moze tako ostati?
nisam ju to pitala cut cu se navece s mamom pa cu ti reci sto joj je tocno rekao..
Evo mene, obavila sam punkciju. Samo uzimanje uzorka nije bolno koliko je neugodno, cudan osjecaj i valjda sam imala toliku frku pa sam povracala.
Koliko ste vi cekale nalaze? :love:
Sad tek čitam :oops:
puno sreće ti želim Slavice i da sve bude ok :heart:
~~~~~~~~~~~ za dobar nalaz! :love:
Drage moje,
Odem ja na punkciju (20ti dan ciklusa) i u klinici su mi rekli da je prolazno te da ne treba raditi punkciju --najvjerojatnije je to jako pokretna anehogena "vodena" cista kao i druge. Ali, da bih bila 100% sigurno "Da dodem slj. ciklusa do 12tog dana tad je idealno za pregled. Da vam ne govorim da sam vec jednom pomjerila vjencanje i da taj sljedeci termin pada na drugi termin kad smo zakazali i da mi to sve ode na 2 mjeseca nakon a ko ce jos docekati ovulaciju.. pa necu s morom moci ostati trudna za 3 mjeseca!!! Ustvari rekli su mi da je moj izbor dal da dodem nekad poslje cak i ako ostanem trudna da mogu!?
Nista, spremam se za Eljugu pa sta mi oni kazu tako ce biti.
L,
Bok
Nije mi jasno zašto ja ovu temu tek sad vidim :evil: ?! Svaki put kad se logiram pogledam postove od zadnjeg posjeta ali sve do sad mi se nije pokazala!
No dobro, Slavice držim ti fige, znam da ćeš se poždrat živa dok ti ne stignu nalazi, ali vjerujem da je sve ok :heart: !
BlaBla, ~~~~~~~~~~ da što prije iskoristiš ovulaciju!
:love: Hvala vam :heart:
Evo ovako, imam nalaz, medutim tek mi ga na kirurgiji mogu ocitati i to u cetvrtak, jel ima koja od vas da to razumije ili koji od vas :love: kakav dr. ili bilo kaj ko bi znao i ima volje bez obzira da li je dobro ili nije. Ako ima moze i na PP, bila bi neizmjerno zahvalna :love:
Drage Moje,
Da ja nebi cekala jos 2 mjeseca zakazala sam u Eljugi kod dok Ivone i rekli su mi da ak bude trebala punk uradice odmah. Kazu i da nakon ne treba nesto mirovati.
Inace ta cista nije vidljiva na povrsini niti je koza crvena...
BlaBla drzim palceve :love:
slavice sto pishe u nalazu :?
ja zaboravila tebi reci :oops: mami je to oslo od punkcije nema vishe nista ;)