:evil:
Printable View
:evil:
K A T A S T R O F A I S R A M O T A!!! :evil:
za ne povjerovat!!!
:shock: :shock: NISU NORMALNI!!!!
kako bi ja takvima prozivela dripovske bolove simulacije poroda pa da vidim kakvi će odna bit :x
sram da ih bude, mi umjesto da idemo naprijed, bacaju nas unatrag.
Sramota!
Jel on uopće osijeća težinu svojih riječi :?
Moglo bi se u novoj bolnici stavit svu rodbinu da sve bolničke preglede i operacije gleda kroz staklo...UF
Pa nije porod predstava niti sat iz kolegija na med.fakultetu!!!!
To je iskustvo rađanja života, čudo, nešto veličanstveno, a podareno roditeljima malog bića :heart:
sramota sramota i sramota!!!!!
Pretpostavljam da je taj izlog u kojem je budući otac smješten tako da gleda u međunožje???? Mogao bi naplaćivat karte :evil:
I trebali bi organizirat neku rupicu-razglas (kroz koju ne mogu uć bakterije i zarazit ženu) pa mužić ženu može bodrit, tipa hajde, tiskaj, pa se uzrujava, skače, pa opet njoj viče kroz rupicu....
Onda kad se dijete rodi on plazi po staklu, plače, šalje pusice. Ak nije pao u nesvijest jer je vidio kako se urezuje epiziotomija.
Nitko se na svijetu nije tako osramotio :cry: [/b]
pa muž i žena imaju iste "obiteljske" bakterije, dakle o kontaminaciji se ne može govoriti
Meni je ta ideja :evil: .
Sramota velika :shock:
a gdje će biti smješteno to famozno staklo
i ako je više rodilja na porodu,onda će se budući očevi gurat ko će bolje vidjet :shock:
Evo, ja sam odlučila pisat tjedniku (novinarki) koji je tu "famoznu" zamisao iznio u javnost.
Ako imate koji prijedlog šta da napišem, slobodno se javite.
uglavnom ću nabacit Rodin stav prema porodu, majkama, očevima, bebama i svoje iskustvo u tom rodilištu ;)
nemoj spoinjati Rodu,
daj samo tekstove M. Odenta i Wagnera, a tu je i stranica Udruge primalja
oni su iz struke
Rode nisu
Ala ludila- imat ćemo kazalište u rodilištu :evil: :evil: :evil: :evil:
mada kad bolje pročitam dio izjave "svaki će suprug moći sa svojom suprugom moći provesti vrijeme u sobi prve porođajne dobi, gdje žene čekaju trenutak poroda – kazao nam je dr. Živković, ali upozorio kako šibensko rodilište neće dozvoliti, poput karlovačkog, da muževi ulaze u rađaonu, koja je u funkciji operacijske sale. "može se isčitati da bi supružnici trebali biti zajedno do "poroda" mada mislim da im organizacija ni inače nije jača strana pa bi tu stvarno moglo biti svega i svačega. :evil: :evil: :evil:
pričala sam s novinarkom i rekla mi je da sad nebi imalo smisla, jer je u tijeku natječaj za izvođače radova (zaokupljeni su s tim), ali za misec-dva dana da joj se javim, jer će se tada ponovo ta tema počet povlačit po novinama, a tad će bit mista i za reakciju.
stvar je gotova, dozvole su dobili, neće raditi izmjene nikakve sad
a slušaj, imati će kasnije sobu viška
za prisustvo muža je dovoljan jedan uvijet: da je jedna rodilja po rađaonici, ( i jedna stolica)
mislim da dr. Ž. neće tako brzo iz te fotelje, i poprilično sam sigurna da će mi i drugo dijete imati varaždinski rodni list :/
da :/
a čuj, nije s gorega reć da je glupa ideja (anonimus)...
mislim da je MGrubi u pravu, dr.Z je vrlo efikasno eliminirao sve svoje moguce konkurente i tu zapravo nista nece pomoci osim javnog bojkota koji se nece dogoditi.
užasss, ostaju onda stvarno još jedino meidji kojima bih ja od sveg srca dala podršku da spopljuju i ministra i dotičnog ravnatelja, te bojkot rodilja, među kojima će Rode i one koje imaju informacije naći rješenje za sebe, a ostale jadnice koje nisu imale sreće saznti na vrijeme ... na žalost biti će životinje u izlogu ili će rađati potpuno same bez ičije podrške.
post ti je grozan. kako uopce mozes nazvati bilo koju rodilju "zivotinjom u izlogu"? :shock:
ispravak, biti kao životinje u izlogu
slazem se.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
cure, ja sam nazvala dr. Zivkovica jos prije neka 2-3 tjedna kako bi cula njegovu reakciju na taj clanak. nije decidno rekao da ce staklo biti postavljeno, ali nije to niti opovrgnuo.
Udruga Roda priprema dopis koji planiramo poslati na nekoliko adresa. Kada finaliziramo pismo (medjusobno se usuglasimo, lektura itd..) stavit cemo ga na portal. :)
odlično Momze!
ja pozdravljam i svaku individulanu akciju, bilo u vidu pisama ili drugačije, ali u tom slučaju nema potrebe spominjati Rodu, jer Roda ako misli "službeno" će reagirati prije ili kasnije.
Strašno...ostala sam bez teksta...U tom je slučaju muževima bolje da ostanu doma,to je agonija i za ženu koja je sama, a muža vidi iza stakla koji sigurno nema prekrasan izraz lica dok gleda da mu ženu boli i ne može joj nikako olakšati tu bol/ koliko je to i moguće,bitna je ta podrška ... Taj je doktor iz pretpotopnog doba-lako je njemu pričati kad nikada nije rodio!
:*
cure prave ste...onda je najbolje da se ne petljam, zar ne...
ovo me podsjeća na policiju, i njihova "prepoznavanja u liniji"... :evil: . novinarku koja je rekla da će joj to bit "interesantno" za dva mjeseca - treba naglavačke bacit van! jel ona piše za sebe, ili je nekakav glas javnosti?
treba se SAD raspisat po novinama. poslije će biti kasno.
mislim da je najgora moguća zamisao prekrižiti sve četiri, i složiti se sa sudbinom.Citiraj:
marta prvotno napisa
Iako to što šibenčanke očekuje mene direktno bi trebalo dirati, ne mogu ne suosjećati i barem se nadati da se nešto ipak može učiniti.
Također se nadam da su svi shvatili ponatu moje usporedbe rađanja u izlogu, odnosno na što mene to asocira (ne znači da i ostalima budi iste takve slike, ali meni da) i nije bitno kako sam ja to ružno napisala nego kako će to u stvarnom životu ružno biti ako se bude događalo.
Niti jedan opis ne može biti dovoljno ružan da dočara agoniju oca koji želi dati podršku i majke koja rađa i vapi za podrškom, a razdvojeni su staklom.
Onima koji ne žele biti zajedno i ne žele pružiti podršku jedni drugom, ionako staklo ništa ne znači, osim da će se vjerojatno svaki student na taj način moći zavirivati u međunožje rodilje bez ikakve potrebe da je pita za privolu (osim teoretske).
Sad mi je palo na pamet, (ako ima koja pravnica da odgovori), ne krši li se time pravo pacijenta na privatnost koje je zakonom zajamčeno ? Jer kako možeš odbiti da te netko gleda (studenti, čistačice, pa i medicinsko osoblje koje nije direktno nadležno za taj porod, itd.), ako ne znaš da te gleda ?
Ma sve mi nešto govori da bi se tu sigurno dalo iskopati kršenje nekog prava. Što je sa pravom rodilje da odlučuje tko će biti prisutan na njenom porodu. Ako odabere i prisustvo muža, a muž po pravilima bolnice ne može prisustvovati niti kod normalnih poroda bez komplikacija - ne stavlja li se time pred rodilju ultimatum, ako želi muža, neka rađa van bolnice. A vanbolničkim porodima nije osigurana adekvatna stručna skrb.
u potpunosti se slažem.Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Prije godinu i 6 mjeseci u sibenskom rodilistu umrlo je troje novorodjencadi u 10 dana. Znas sto se dogodilo, ko je kriv, ko je dobio otkaz? Jedno veliko NISTA se dogodilo. Optuzili su majke da nisu dovoljno puta bile na kontroli u trudnoci, da nisu isle svaka 3 tjedna nego svaka 4 ili nesto slicno, a isto tako nebulozno. I ujeo vuk magare sto bi se reklo po dalmatinski....
Otud moja rezignacija. Ja ih bojkotiram i nadam se iskreno da nikad u tu OB necu uci osim nozda nogama naprijed, a tad me vise nece biti briga.
u tih 10 dana je bio moj termin
svi su na mene vikali šta idem roditi u Vž, da su naši (pogotovo dr.Ž) najbolji ...
uh
i moj...Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
naprotiv, mislim da je svaki glas vrijedan i salje snaznu poruku. :)Citiraj:
jadranka605 prvotno napisa
sto je vise reakcija, tim bolje.
Jadranka, svaki pojedinačni glas daje snažnu potporu svemu onome što čini Roda i druge udruge. U protivnom se odgovorni uvijek vade: šta, ko se žali, pa mi nismo primili niti jednu primjedbu, građani su strašno zadovoljni ovime što radimo.
a u Šibenskoj se uvijek vade da nemaju dovoljno doktora, da im rade čak doktori u penziji jer nema tko voditi ambulante, da su prekrcani ....
Razumijem što smjeraš reći...ne sijećam se da je igdje izričito pisalo kakvo je staklo, jel prozirno s obje strane il je s jedne kao ogledalo-jel to bitno za ovu pravnu stranu o kojoj pričašCitiraj:
TinnaZ prvotno napisa
tek sad sam pročitala ovaj post - mislim, užasno, katastrofa, nemam riječi. :evil: :evil: :evil: :evil:
Da se takvo nešto događa u 21. st.?
Ajde, ovo je stvarno vrhunac svega. Ne mogu zamisliti da ja rađam, a moj dragi me gleda preko stakla. Mislim da bi i on poludio jer mi ne može pomoći.
To bi možda bilo dobro za one koji uživaju gledati mučenje drugih, ma ne znam, to je već previše devijantno.
mislim da nije bitno kakvo je staklo
još gore ako je s jedne strane ogledalo
može te gledati cijela četa vojnika (ili majstora, što se već događalo u našim rodilištima), a ti nemaš pojma
grozna ideja. totalno sam protiv stakla.ili će m biti kraj svoje supruge da je uhvati za ruku i pomogne lipim ričima ili nikako! žika zafrkavaš ti!!!!nije ti to tribalo!!!!
cure, nasa reakcija je na portalu. :)
Pročitah. Predivno :heart:
predivno :* :heart: