Ne mijenjaj ništa kod vanilin kiflica....savršene su ovakve!!!! Samo ti njih napravi!!
Printable View
Ne mijenjaj ništa kod vanilin kiflica....savršene su ovakve!!!! Samo ti njih napravi!!
Vanilin kiflice se ne filaju ničim - da se nisi usudila!
Zamijesiš tijesto, napraviš dugačku glistu (debljine maloga prsta), režeš na štapiće (duljine maloga prsta) i savijaš u polumjesece.
Na onim slikama što sam stavila, 1. slika, dolje lijevo - bijeli polumjeseci.
Ma raspale bi se skroz kod pečenja!Citiraj:
Nani prvotno napisa
bas sam htjela pitat - di bi Snorki metnula filu...? pa nemas ih sto vidit, ja stavim dva usta ako hocu osjetiti okus.... :lol: :lol: :lol:
Udjem maloprije u trgovinu kad ono na prvoj tezgi VANILA KIFLICE I TO GOTOVE. :shock: Naravno, kupila sam ih. :mrgreen: Toliko o mom karakteru :oops:
Zato sam uzela sve za oblatne, pa se nadam da se necemo potrovat kao sto MM predvidja :mrgreen:
A ja sam jela kiflice filovane marmeladom. samo se malo vece naprave.
Ali te su bile od dizanoga tijesta!
Cure ja sam sinoć ispekla dvije vrste tzv.sitnih ne zbog sebe nego zbog MM jer ja volim kolače red file-red ništa-red file... a posljedica u vidu par šlaufa oko struka :mrgreen:
Nešto ću večeras i sutra i gotovo ;)
U sve kolače di idu mljeveni keksi - ja stavim istu količinu keksolina :mrgreen:
i budu suuuuper
apricot, pitanje o rafaelo kuglicama:
kupila sam jutros 4 bijele milke od sto grama, koliko toga smijem pojesti dok ne dodem doma.
nije apricot, ali imam ideju koja ce ti se svidjeti.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
pojedi sve cetiri!!
ko kaze da moras napraviti rafaelo kuglice? :lol: :lol: :lol:
napravi bajaderu. za nju ti ne treba bijela cokolada? uostalom, kakva je to uopce cokolada?! treba to pojest sto prije.... :roll:
cure, tek sam sad otvorila ovaj topic i na kolicine i vrste majinih nekih i vec napravljenih kolaca sam ostala paf :shock:
a i ostale cure, svaka cast, idem se baciti na printanje a onda cemo izvalaciti koja 2 cemo napraviti :P
zrinka, ljubavi, jucer je pala i madjarica i sad sam spremna za proslavu. barem kolacagledno.
ivka, pojedi jednu, ja sam samo tri stavila u smjesu.
napravila smjesu za rafaelo, to je nemoguce slatko, gdje sam zezla? (apricotin recept sa 35 deka secera :cry: )
Ja sam mami sve ove recepte isprintala i ona sve to pravi :lol: :lol: :)
Naravno za bozic smo kod mene pa ja pravim sarmu, curku, slatki krompir, kuhanu sunku, salate itd. Ali se ipak najvise radujem kolacima a najvise bajaderama. :mrgreen: :mrgreen:
ivarice, i ja sam zapela za taj rafaelo, apricot daj brzo reci jel neka greska ili ti stvarno stavljas toliko secera?
hehehe ko zna što je još okrenula :lol: :lol: :lol:
danas mi je dan za sprdanje po forumu :lol: :lol: :lol:
zrinka, skuzila sam, apricot je mijenjala recept i umjesto neslatkog mlijeka u prahu stavila bijelu cokoladu. 30 deka bijele cokolade (jer odmah sam maju poslusala i jednu slistila) bi trebalo onda biti otprilike tih 35 deka secera (dek vise manje). sljedeci put kad ih budem pravila (dogodine :mrgreen: ) necu secer uopce staviti, mislim da je to onda to.
a ovako je previse cak i za mene (koja, procitali ste, mogu jesti cak i bijelu cokoladu).
ali, ipak sam ponosna na sebe, napokon i ja imam doma kolac koji bi mogao na slavonsku svadbu :lol:
Hvala Bogu da sam pogledala noćas ovdje jer inače bi i moj rafaelo ujutro bio preesladak. Našla sam i "zabranjenu " čoksu, u Velpro-u.
Ja sam evo upravo sad završila s današnjom turom- 6 vrsta: orasi, čupavci, vanilin kiflice, rolada od kokosa- WILD, I MENI JE ISPALA OPET MEKANA, STAVILA SAM JE NA BALKON DA SE STISNE :mrgreen: , nisi jedina, kuglice od smokava, figaro oblatne. Sutra nastavljam.
joj ivka, sori, zaboravila sam ti rec. ja sam ipak stavila secera, 15 deka i nije mi bilo preslatko, al ja sam ja :D
probala jucer kod bake medenjake, ne da se nisu zmeksali, nego su jos tvrdji, skroz ko kamen :(
a ja ne znam zasto uvijek pored svih recepata na forumu odaberem apricotine :P :D ma pojest ce se, sva sreca, necu ja.
je, apricot i kolicine secera su u blagom raskoraku :roll:
ma i ulja, brasna, cega sve ne... vec su mi propali jedni cupavci. :P ali donijela mi je cijeli pleh toga da se isprica pa necu naglas. 8)
Ja sam ih jučer ispekla i isto su tvrdi, a kako sam ih dosad radila tri puta i to strogo se držeći recepta, tvrdim da takvi moraju biti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Citiraj:
wildflower prvotno napisa
Kad se premažu čokoladom i odstoje neko vrijeme (mislim da vrijeme barem u danima) valjda malo omekšaju :? (o tome stajanju nemam iskustva jer su bili prvi put pojedeni prije samog Božića - kako mi je ekipa dolazila i ulovila me da ih pečem, svatko je probao malo i na kraju sam na tacnu za BOžić uspjela staviti jedva par komada :mrgreen:, a drugi put kad sam ih radila pojedeni su na prigodi za koju su rađeni, dva dana nakon pečenja).
E, da... još sam napravila bajadere, ali od lješnjaka i zeznula sam s mljevenim keksima jer nemam doma vagu pa sam lukavo mjerila na menzuru i stavila ih premalo tak da je malo mekanasta, ali je fiiina :mrgreen:
Kokos-roladu sam radila po svom receptu i super je - još mi se nikad nije dogodilo da mi nije uspjela :mrgreen:
Danas se odmaram, a onda sutra radim jajaste kolače - čupavce i neke oblatne...
kaj su tvoji cupavci jajasti? ja radim kockaste :P :P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
ivka, ljubavi, imam ti ja dobar recept za cupavce, samo moras cekat da dodjem doma.
Evo da ne ispadnem piz** koja je napravila 15 vrsta kolača, a ni jedan recept nije podijelila.
ČUPAVCI
45 dkg brašna
1,5 prašak za pec.
7,5 dkg margarina
38 dkg šećera
3 jaja (ž+b)
3 dcl mlijeka
Čokoladni preljev:
4 dcl mlijka
20 dkg čokolade
40 dkg šećera
40 dkg margarina
Treba malo koordinacije tako da tijesto i glazura budu gotovi otprilike u isto vrijeme, pa da se još topli točaju u vruću glazuru, onda su najfiniji.
Zaboravih napisati i kokos za "počupavljanje" :mrgreen:
Ivka, gađat ću te kolačima!
Jučer sam napisala da ja u sve kolače stavim pola mjere šećera, ali javno stavljam originalne rece... Ma, evo ti:
Budi redovna, prati sve postove i sve će ti biti jasno.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Pa neću ti ja određivati ukus - 35dag ne stavljam ni u baklavu :P
Ma kako li se Maja dosjetila?! :roll:
daj ne vrijedjaj, pa na cokoladi lijepo pise da ima secera. :P
e, sad sam ja kriva :P sto ti napomenu ne stavis ** odmah kraj recepta nego ko zna gdje po forumu, ja hocu vase verzije, inace bi trazila recept po Mili.
A da sam stavila svoju verziju, sutra bi pet njih još svjetlijim plavim slovima pisale da su ih morale umakati u šećer.
Majo, nisam vrijeđala tebe, već gore spomenutu "čupavicu". Kojoj će moderatorica onemogućiti da čita moje recepte!
joj, lude ste! :lol:
Citiraj:
Maja prvotno napisa
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mislila sam na kolače koji sadrže jaja, s obzirom da ovi koje sam do sad radila ne sadrže :mrgreen: :mrgreen:
prijavljujem da je mojoj kokos roladi (po receptu od sunca) bilo dovoljno 24 h u frizideru da poprimi *zadovoljavajucu* tvrdocu (da budem sigurna u to, konzumirala sam par komada :mrgreen:)
sinoc napravila i apricotinu bajaderu (srecom sam prethodno procitala napomenu o kolicini secera i stavila 20dag), okus je stvarno super, ali i ona - mekana :P - jutros, nakon noci u frizideru, ipak izgleda da je necemo morati jesti zlicom.
da rezimiram:
cetiri vrste ispecene (od toga cak tri s foruma :roll:) i dosta mi je eksperimentiranja, danas radim svoje provjerene zobene keksice i potom njaminjami srneci hrbat.
Majo, jesu li ti se smeksali Sirenini medenjaci?? Moji su jos k'o kamen (pekla ih preksinoc) :P
Nakon mojeg zadnjeg posta išla sam prebaciti te moje 'mekane' kolačiće i pritom sam ih, naravno, degustirala (ne bi ja, ali me Tan žicao pa sam mu dala griz i onda sam morala dovrišiti kolačić sama da ne propadne :mrgreen: . Btw, ako je Tan to mogao pregristi sa svojih 14 zuba, što se vi žalite :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) i ustanovila slijedeće - oni koje sam premazivala glazurom sa šećerom i malo margarina ne lijepe se za podlogu, ne ostaju otisci prstiju u čokoladi jer se fino stvrdnula, ali su tvrđi od onih koje sam samo prelila čokoladom otopljenom s malo vode. Jedino što su ovi drugi bili vizualno ljepši jer je čokolada s vodom bila, naravno, rjeđa pa se ljepše rasporedila po kolačima. Stavim i slike ak vas zanima :mrgreen:Citiraj:
Sireno, ja imam zbilja dobre zube, al to je sinoc kod bake bilo tako tvrdo da nisam mogla nikako to pregristi. jos mi ostaje samo nada da ce malo otpustit na sobnoj temperaturi inacen e preostaje drugo nego umakati ih u bozicni caj :mrgreen:
:lol: je Sireno, ali imam a razloga pretpostaviti da tvoj tan u zubicima ima 0 plombi... :mrgreen: :lol: za razliku od nekih koji ovdje postaju :mrgreen: a kojima se bas ne ide prije vremena kod zubara :PCitiraj:
MalaSirena prvotno napisa
enivej, kolacici su jako ukusni - a ja zivim u nadi da ce se do bozica smeksati, vidis da u tom smislu hrabrim i ostale :lol:
E, ovo mi je fakat čudno - meni ispadne toliko čvrsto da jedva razvučem!Citiraj:
Jel ti možda u kuhinji deveti krug?
mozda je stvar u razlicitim keksima koje koristite?
koje je najbolje staviti?