potpisujem,a ja znam reći:ko neće mene,neću ni ja njega(nju,njih...)Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Printable View
potpisujem,a ja znam reći:ko neće mene,neću ni ja njega(nju,njih...)Citiraj:
maria71 prvotno napisa
kada bi moje dijete bilo blagoslovljeno tolikom ljubavi, tolikim neiscrpnim izvorom smijeha, strpljenja i mudrosti kojim sam bila obasjana ja kroz svoje djetinjstvo, uz moga didu i baku, umrla bih mirno i spokojno znajući kako me mijenja blagost svih blagosti...
djed i baka s moje strane-obožavaju ga..prvi unuk...moj se stari, koji meni nikada nije bio tata, samo otac, preobrazio do neprepoznatljivosti...zamjeram mu jedino svu tu hrpu gluposti kojima obasipa luku...ne radi se o materijalnom, već o tome da mu dopušta nemoguće...kasnije ja imam problema jer mali misli da se može sve...
baka je više skulirani tip...
s muževe strane su to ljudi sa sela koji imaju potrebu bitno se razlikovati od mojih stavova u roditeljstvu...pa se kačimo...stavili bi ga pod zlatno zvono da je ikako moguće...ja razumijem da je i to jedna velika ljubav...samo pomalo na kriv način...
Moj tata je duševni bolesnik, pa tu nemam ništa dodati. Mama ga njeguje, i to joj je previše, nema je baš u životu mog djeteta. Zato srećom roditelji i djed i baka od MM su kvartet koji je pun ljubavi, vremena i požrtvovnosti :heart:
Fali mi ona dimenzija fine gospođe i djeda gospodina od apri :mrgreen: pa će mi djeca ostati neotmjena :lol:
moja mama je najbolja mama na svijetu.
isto takva je i kao baka.
voljela bih da mene moja djeca dožive kao i ja nju i da jednog dana budem baka poput nje.
mama :heart:
tatu, svekrvu i svekra neću komentirati. nisu oni toliko loši, ali u njih je više mana nego vrlina :/
apri, sada mi je jasno zašto je orka ostavila takav dojam na mene :heart:
D. voli biti i s mojima i s MM roditeljima. Moj i MM tata - oni bi je samo nosali, plesali s njom, sve igračke preokrenu...moram ih opomenuti da D. zna hodati. Ali zato i D. čim ih vidi pruži ruke nek ju nose. Obožavaju našu curku.
Moja mama s D. hrani koke, piceke, zekane, macu, peseka a D. ni ne trepne od čuđenja i uživanja. Isto tako hoda s bakom po vrtu i uživa kad joj moja mama da u ruke papriku, mahune... Mute i peku palačinke, zlevku... Svekrva i D.čitaju slikovnice, ona ju uči prepoznavati stvari, izgovarati riječi...
Moji prabaka i pradjej isto obožavaju D. i jedva čekaju da ju vide. Moj djed više vremena provodi s njom nego je s svojim unucima - sav se raznježni kad je D. s njim. Moji drugi prabaka i pradjej nemaju neki odnos s njom. MM baka također voli biti s D.
Jednostavno rečeno svi obožavaju našu curku.
Ispravka - nisu moji prabake i pradjedi, nego od D., a meni su bake i djedi. :mrgreen:
Evo ja ću pokušati: Moja mama je umrla kad sam ja bila trudna prvi put. Sveki mi je obećala da će mi pomagati maximalno, da će čuvati dijete uvijek kad mi zatreba, da će mu kupovati sve do treće godine kao i svom prvom unuku (od kćeri). Obećanja.... budali radovanjaCitiraj:
M.a.r.t.a prvotno napisa
Čuvala ga je 3 puta po 2 sata u prvih 18 mjeseci života. Kad je navršio 18 mj, ukazala mi se prilika za honorarni posao i zamolili smo sveki da čuva maloga dok smo MM i ja na edukaciji jednom tjedno 2 sata. Reakcija: ali kako ću ja? Pa uopće ga ne poznajem? :?
Trebam li reći da je klinac od šogorice proveo u životu više vremena s bakom nego s mamam? Kad god sam zamolila pomoć, ona je bila "preumorna od tog klinca jer je kod nje svako dan poslije vrtića i svaki vikend". :evil: :evil: :evil: itd Danas viđa moje klince jednom mjesečno na ručku. Pojedu ručak i odu spavati.
Moj tata je 10 godina gnjavio da hoće unuke. Obožava ih. Na slici. Uživo ih izbjegava koliko može. Ima firmu i "nema vremena". A kad ostane s njima 20ak minuta odmah primjeni fizičko kažnjavanje jer "se glupo cereću" ili nešto slično.
Ima još. Ali me previše uzrujava