Re: Kad su se prvi put razboljeli?
[quote="Luna Rocco"]
1. dojen je isključivo 6 mjeseci, doji i dalje
2. zdravo se hrani, puno voća, povrća i žitarica, minimalan unos šećera, pije dosta vode
3. nije cijepljen (osim BSG-a u rodilištu, moja greška)
4. nije pod stresom (odnosno, ima tu sreću da nije morao u jaslice niti na čuvanje - mislim da tu većina djece, nakon što su prvih godinu dana provodili 24 sata dnevno s mamom, doživi šok i stres)
5. nikad ga nisam držala pod "staklenim zvonom" - ne perem mu igračke (osim ako padnu u blato :P ), vani prčka po zemlji i stavlja ruke u usta, dolazi u dodir s bolesnom djecom...
Potpisujem sve osim točke 3. Marta je redovito cijepljena. Dojena je do 1,5 god, od 6. mjeseca uz nadohranu
Prvi put se razbolila s 5 mj.- viroza
Nakon toga s 1,5 godinu- viroza, na koju su se nastavljale ostale viroze, upale i sl, uglavnom mučili se cijelu zimu.
To ljeto s nepune 2 god. imali smo problema s dermatitisom. Od jeseni (s pune 2 god) do danas, evo fala bogu nije bilo zla isključujući kudikoju prehladicu...
moji su bili prehlađeni još u bolnici. ja sam se prehladila pa sam prenijela na njih. :(
N. je do sada imao upalu grla, i osim toga viroze lakšeg tipa - šmrcanje, kašljanje - prošlo uz simptomatsko liječenje.
Da ne spominjem da smo i MM i ja pobirali raznorazne viroze (digod i u isto vrijeme bili bolesni) koje bi nas doslovce sorile u krevet, a on ništa.
Dojen je prvih 6 mjeseci - doji i dalje.
Hrani se raznovrsno i uvijek kod kuće pripremljenim obrocima.
Cijepljen je svim cjepivima prema programu - nikad nije imao reakciju.
Također dolazi u dodir s bolesnom djecom, odraslima ... igračke sam prala samo prvih dva-tri mjeseca. Nema toga u stanu šta nije polizao.
Stresova je već imao - odvajanje od mene kad sam krenila na posao, i provođenje vremena s tatom, bakom i djedom ... na sve njih je reagirao bez problema. Naravno da je visio na meni kad bih došla s posla :)
Za dva tjedna će u jaslice, i baš me zanima kako će se tamo prilagoditi. Već smo se pripremili na sve bolesti koje nas slijede :(
Mislim da se dojena djeca razbolijevaju kao i druga. Njegovo dobro zdravlje (da kucnem u drvo) pripisujem i genima, ne samo okolnostima.
Citiraj:
tinkie winkie prvotno napisa
[nije bilo zla isključujući kudikoju prehladicu...
Mislim da je dosta relativno kako gledamo sta je bolest...ja sam svaku prehladicu-virozicu zbrojila pod bolest. Pa mi se cini da je H bila dosta bolesna, a opet, druge mame vidim da smrkave nosice i kratke prehlade ni ne gledaju kao bolest. :?
Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Citiraj:
Mislim da je dosta relativno kako gledamo sta je bolest...ja sam svaku prehladicu-virozicu zbrojila pod bolest. Pa mi se cini da je H bila dosta bolesna, a opet, druge mame vidim da smrkave nosice i kratke prehlade ni ne gledaju kao bolest. :?
Meni je prehlada s kašljem i temperaturom bolest. Ali, kad samo curi nosić i to nešto positno (to je nama bilo 2-3 puta, doslovce samo šmrklje, bez kašlja i ikakvih drugih simptoma), nekako mi to ne ide pod bolest...To je opet do vas Djevica - mojoj mami je bolest i kad dijete kihne :P :*
Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Citiraj:
Meni je prehlada s kašljem i temperaturom bolest. Ali, kad samo curi nosić i to nešto positno (to je nama bilo 2-3 puta, doslovce samo šmrklje, bez kašlja i ikakvih drugih simptoma), nekako mi to ne ide pod bolest...
To je opet do vas Djevica - mojoj mami je bolest i kad dijete kihne :P :*
Pa, onda ipak H nije bila tako puno bolesna, mogu komotno smanjiti popis za 40%.
Nije lose biti Djevica, imas uvijek ispriku za svoje neuroze. :lol:
Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Da vidim držimo li rekord - K. ima 16 mjeseci, nikad nije imao temperaturu niti povraćao, niti imao neku bolest.
Ne držite rekord :P
Mi smo s 23 mjeseca bez bolesti, a vidim da ima i boljih. Samo nek tak ostane....