i mene 8)Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
prvi put čujem za to.kaj je onda s tuširanjem??
Printable View
i mene 8)Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
prvi put čujem za to.kaj je onda s tuširanjem??
evo ga gore
:/Citiraj:
Inače u prokuhanoj vodi nebi smjelo biti kamenca, a on dodatno isušuje ionako suhu bebeću kožu. Zato se savjetuje prokuhana voda
ja nisam primijetila da bebe koje se kupaju isključivo u vodi imaju suhu kožu.
suhu kožu uglavnom imaju one koje od rođenja peru u kupkama i mackaju kremicama, pa im se poremeti ravnoteža. i onda se stvarno moraju mazati jer je koža fakat suha. a da nisu ni počeli s mazanjem, ne bi bila suha.
naravno, tu mislim samo na suhu kožu, ne na AD i slične stvari, o tome ne znam ništa.
Mi nismo prokuhavali ali sam ga do otprilike 6mj kupala u britanoj vodi. Baš nekako zbog kamenca, kad bi vidjela koji talog bi mi ostao na kadici iza kupanja,radije sam mu tu nježnu kožu kupala u pročišćenoj vodi , sa ponekad dodatkom malo maslinova ulja.
Kad ja prokuham vodu iz svoje špine, imam osjećaj da je još kamenitija nego prije... Jel vi onda nju procjeđujete ili što??
A joj, sad sam se zabrinula!
Mi stavimo mrvicu johnson baby badtime u vodu za kupanje.
Na početku smo ga kupali samo u čistoj vodici, ali mi se činilo kao da to nije dovoljno, nekako mu se kosica nebi baš oprala.
Zar je tako loše stavljati malo nekog šampona za kupanje ili je malo ok? :?
paws, pa od čega se tako maloj bebi kosica uopće može zmazati toliko da bi ti trebao šampon? ili tijelo da bi trebala kupka?
ja ne bih rekla da je to tako loše (iako vjerujem da isušuje kožu :/ ), nego da je potpuno nepotrebno i besmisleno.
mi koristimo običnu vodu i za cijelo tijelo i kosicu sebamed sapun (moram li izbrisati marku sapuna?). kako je naša mala buca, sve šlaufiće peremo običnom vodom, nježnom maramicom svako 2 sata
meni se sebamed sapun isto svida, kupila ga sad na moru. mislim da cemo sad to koristiti neko vrijeme. ne koristim ga kod svakog kupanja, pogotovo sad kad se kupamo nekoliko puta dnevno.
tko još sluša patronažnu...moja je meni rekla da ga kupam u prokuganoj vodi sa dodanih litru čaja od kamilice :?
koliko je meni znano, kamilica isušuje kožu, a i opčenito joj se pridaju velika čudotvorna svojstva koje i nema, al dobro...
ja sam ga kupala u vodi /iz slavine/ s par kapi masl.ulja, a klad je napunio nekih 2 mjeseca, u vodi i sa mustelinim gelom...
L. ce skoro 3 godine, nikad nije kupan u kupki sa samponima i inim, jedino je Mustelino ulje dolazilo u obzir, a sada (tj. vec dulje) se tusiramo samo vodom i jednom tjedno mu kosu operem samponom.
Kako ima kratku kosu prodjemo tusem kroz nju gotovo svaki dan (posebno sad po ljeti), al samponom jednom tjedno.
Kupke radimo jedino od morske soli iz Mrtvog mora.
Ne kuzim kakve se necistoce bojite :?
Samo sam nesto izostavila:
sad po ljeti kad hoda bos, onda mu stopala operem sapunom, i naravno ruke, kad se samo ruke peru.
Naravno da i u prokuhanoj vodi ima kamenca, ne može on baš ishlapit! Jedino se tako unište bakterije pa se takvom vodom umivaju oči maloj bebi, barem smo mi tako radili. A kupamo se samo u vodi. Kamilica može isušiti kožu, a ne preporuča se više ni za ispiranje očiju jer može izazvati alergiju. Termalna voda je ljekovita izvorska voda na prirodan način obogaćena mineralima (protjecanjem vode kroz stijene itd.) koji djeluju blagotvorno na osjetljivu i iziritiranu kožu. Možda i Jana npr. ima dobar sastav pa ju samo treba staviti u sterilan raspršivač i eto ti jeftine "termalne vode" u spreju! :lol:
voda i par kapi maslinovog ulja, a max jednom tjedno istrljamo ga trljačicom i dječijim sapunom.
Voda i par kapi ulja. I zadnjih tjedan dana joj je koža tako suha da ne mogu vjerovati. :( Ubacit ću je u more i prati u kišnici za vikend, pa ću vidjeti što će biti.
Jana je čista izvorska voda. Jamnica je zato obogaćena mineralima. Ako je vjerovati onom na etiketi ;)Citiraj:
mišura prvotno napisa
je...i Dan je imao osip po vratu od znoja, i moram priznati termalna voda u spreju je zakon. nestali su za dva dana, a i sad cim se pojave, ja odmah reagiram i ne dam da se razmasu :)
Kad smo dosli, kupala sam ga u obicnoj vodi iz pipe i Mustelinim samponom za novorođenčad (na njemu pise da je bez sapuna) i super nam je. Jos ga koristimo.
moja beba ima 21 dan, i kupam ga u vodi s par kapi bademovog ulja,ali neznam do kada izbjegavati kupke i mazanje bebice losionom po cijelom tijelu, znam da sad još nesmijem, ali od kojeg mjeseca se smije?? :?
Ja svoju kupam svaki dan sa par kapi Musteline kupke, i to i kosicu i tijelo. Onda stavim ulje na pregibe i to je to. Koža joj nije suha ni crvena na pregibima. Iako ima 5 mjeseci, naravno da se zaprlja od znoja, piškanja i kakanja po pet i više puta dnevno. Zato smatram da voda bez ičega nije dovoljna da bi bebica bila skroz čista. :)
@@novamama@@ mislim da bebicu već možeš kupati sa kupkom. Malenog smo počeli kupati sa nivea sapunom od prvog dana i sve je super. Sada ga kupamo svaki dan u običnoj vodi i jednom tjedno sa nivea kupkom (češće kad se jako zmaže dok puže). :)
mi smo od svega dobivali gnojne odvrate prišturde i perutavost i počeli smo relativno rano sa mustelom (sve) stelatopia i stelatria linijom i prezadovoljni smo.oporavio se,a koža mu se već raspucavala do krvi.skupo je fakat,ali za njega bi dala i zadnju kunu ako mu pomaže.ali i ne troši se to tako puno,mala je to površina.meni je krema za tijelo trajala oko 3,5 mjeseca a svaku večer smo ga mazali.dođe oko 160 kuna.
Kad je mali došao doma kupali ga običnom toplom vodom sa par kapi bademovog ulja. Sa neka dva mjeseca krenula sam ga kupati Mustelom (za tijelo i kosu) i to je još uvijek aktualno. Mi smo zadovoljni :)
evo mi smo probali onu novu liniju od babylove-a ultrasensitive i jako smo zadovoljni,nema nikakve reakcije,a moj sinek fakat reagira crvenilom na sve.a ipak je to ful jeftina kozmetika.jedino kaj kod nas nema cijela kolekcija dok u austrijskom DM-u ima. :roll:
Mi smo se kupali u kamilici prvih mjesec dana,a kasnije johnson top to toe
Kod moje P je prva dva mjeseca sve bilo ok, kupali smo je običnim nivea baby top to toe, ali onda se poslije ispostavili da ima atopični dermatitis, tako da sada sve koristimo od Mustele i mogu reći da sam prezadovoljna, već nakon prvog dana moglo se osjetiti kako joj je koža mekša.
To je uistinu skupo, ali činjenica je da ako se situacija na koži promjeni, budu reakcije, to malenu može puno češati i nervirati i stoga se takva koža mora redovito njegovati i naravno ako je moguće kvalitetnim proizvodima.
marušku sam kupala( kad joj je otpao pupak) mjesec dana samo u običnoj vodi, lice joj prala fiziološkom otopinom namočenom na vaticu, poslije mjesec dana u mustelinom ulju, a kasnije muszelina kupka. Ima atopijski dermatitis.
Mi isto imamo AD (atopijski dermatitis)......koji se pojavio nakon što smo navršili mjesec dana. Odmah smo krenuli sa Mustelinom kupkom Stelatopia, a sad već par mjeseci koristimo Johnson's Soothing naturals hidratantnu kupku i super je......a i jeftinija je od Mustele :D . Kosu peremo sa Mustelinim šamponom za novorođenčad.