smile8....priča sa zglobovima ima velike veze s tim kojim si se sportom dosada bavila....Ako (primjera radi) nisi dugo prakticirala bavljenje nekim sportom onda će se vjerojatno bol u koljenima još neko vrijeme zadržati... jer je to ipak za zglobove jedno novo i drugačije opterećenje (isto vrijedi i za stopala)!
Što se rada mišića tiče ( slučaju Jaruna gdje se može podesiti jedan lijepi i konstantan tempo i rad mišića), ako rolaš u pravilnom položaju (to dođe sa sigurnošću rolanja - što duže rolaš = sve si sigurnija i polažaj pri rolanju pude sve pravilniji) tada ti se uključuje jako veliki broj mišića tipa od ruku, ramena, kompletnih gornjih i donjih leđa, guze, kvadricepsa i zadnje lođe (butina), bedara, listova te gornjih i donjih trbušnjaka!
Mislim da (osim trčanja i plivanja) gotovo niti jedan sport nije ravan rolanju po načinu i obimu korištenja različitih grupa mišića! Ja se još uvijek znam otići rolati po Jarunu (iako sada već lagano ulazim u 7. mjesec), no sa djetom u kolicima uspred sebe cijela priča postaje još jednu mrvu zahtjevnija....pa si više ne mogu priuštiti taj sport (ili bilo koji drugi)!