frogy, yasmin je mislila na karijes bočice, pretpostavljam.
pogotovo što je noćni slatki čaj u pitanju.
Printable View
frogy, yasmin je mislila na karijes bočice, pretpostavljam.
pogotovo što je noćni slatki čaj u pitanju.
da, na to sam mislila jer svaki dan gledam kak su mom nećaku propali zubići, krezub je totalnoi a tek mu je 3,Citiraj:
apricot prvotno napisa
što se tiće slatkog ja sam više za komadić čokse tokom dana, pa sa čistim zubićima u krpe a po noći ako je žedan/žedna voda
kad skuži da nema čaja možda se i prestane buditi
ja se isto bojim karijesa jer moja cijelu noć je žedna i traži čaja (i mlijeka) na bočicu :/
Kaj baš nitko ne pije banča ili kukiča?
Ja sam ih nedugo otkrila(u mom preobračenju na zdraviju prehranu)
I to je nešto izvrsno :D
Kukiča je manje intenzivan(samo prepržene grančice zel. čaja koje tako gube kofein) pa ga ja pijem uz dodatak malo jabučnog sirupa iz bio dučana,a ne branim taj čaj tako pripravljen ni S.
ssss, ja sam pila kukica caj (pa malo stala, al imam ga jos dosta), ali mislis da se to moze dati djetetu od godine i pol?
Neznam dali ima točno oderđena dob kad bi se mogao piti normalno tj. u večoj količini(šalica),ali mislim da dvogodišnjaci mogu sigurno. Ja svojem S preferiram vodu i oko 2xtjedno mu dozvolim da proba moj čaj ili sok(ako pijem što on može liznut)Citiraj:
Prihonja prvotno napisa
Da znam. A kaj mogu kad neće spavati bez tog svog čajčeka?! Moj mali ti je ko Charlie Brown, nikud bez dekice, pa ni na 40 stupnjeva, kao i bez čaja...Citiraj:
yasmin prvotno napisa
frogy, ti si mama i znaš što je dobro, a što nije za tvoje dijete.
malo po malo, neka udio vode u čaju bude sve veći, a šećera sve manje.
dok ne dođete do vode u totalu.
sad plače jer neće na spavanje bez čaja i ti, kao majka (što je i normalno), ne možeš slušati kako ti je dijete tužno.
Veća će, vjeruj mi, tuga biti ako bude plakao zbog boli u pokvarenim zubićima :/
Evo i mene s pitanjem :mrgreen:
Jan pije vodu,Katja ne.
Cicaju i na dohrani su;jel joj smijem dati neki čaj i koji,a da nisu granule od svih onihkojenevolimo.
Imaju 7,skoro 8 mjeseci.
možeš kamilicu, samo bez šečera
šečer krade kalcij iz tijela
Katja nije žedna ili žeđ zadovolji na cici.
Kad im skuhaš npr. tikvicu, nemoj je cijediti, neka jedu zajedno s vodom u kojoj se kuhalo.
ja ne bih davala čajeve.
nikakve.
Tako i ja mislim,i dajem im tikvice s vodom,al ponekad su joj baš suha usta i mljacka kao da je žedna,a neće ništa,ni cicu.
Ponekad popije par žlica vode,ali samo ponekad i samo žličicom :mrgreen:
pa sve joj tako daj: skuhaj jabuku i ostavi je skroz natopljenu vodom. i korabu i mrkvu... sve što joj daješ.
ona NE ZNA da postoji nešto drugo osim vode i, da je žedna, pila bi
Ja imam kontra problem: Andrija pije samo i isključivo vodu, čim vidi da je obojeno neće ni probati, a ja bih tako rado da popije barem koju žličicu soka od naranče (jer voće neće jesti) :/
Mi pijemo kukichu, ali ne redovito.Nema kofeina, mogu dvogodišnjaci. A mi smo i prije.Citiraj:
ssss prvotno napisa
Inače, daleko najviše pije vodu (ne iz pipe,tzv.za dojenčad i bebe) Spremamo se preći na vodu Sv.Rok - najmanje natrija od svih "kupovnih"voda.
Apricot, ma razvodnim ja njemu taj čaj. No eto, svako zlo za neko dobro. Dobio je jaki proljev uzrokovan nekim virusom, imao je oko 15 stolica u 24 sata! I enormno ispijanje čaja je ovaj put došlo na svoje. Nije nimalo dehidrirao, odbolio je taj proljev super... Istina, nije pio čaj za probavu :) , nego od komorača...Citiraj:
apricot prvotno napisa