-
Asja, Riana i Sven, preslatki ste!
Kovke, Nitice :love:
Mi smo u Sibeniku, Novi se kupa u moru kao veliki (samo sto ne voli nikakve kolute, narukvice i slicno, ali to je skroz u njegovom stilu).
Odvedemo ga u dublje, i zezamo se s njim, uglavnom sve mu prija :)
MM i ja radimo stalno, a odemo svaki ili svaki drugi dan na plazu.
-
Ku, kuc di ste svi danas? Nikog nema?
Mi smo jučer proveli divno popodne s novim prijateljicama u kvartu.
-
ja u gužvi.... :bye:
bili smo u srijedu u ZOO i baš smo lijepo proveli dan.... koliko beba-životinja imaju, ali od svega moje dijete najviše voli patke :roll:
-
Uf cure, nakon duge, duge pauze od danas ponovo idem vježbati, pokušavam ne pušiti (danas 1), od ponedjeljka počinjem pisati magistarski, a u ponedjeljak mi je i roćkas!!!!
Javit ću vama kako koji od započetih projekata napreduje. 8)
-
Pozdrav svima!
Ja sam malo u gužvi pa sad nisam toliko na netu. Pripremamo se za velike radne akcije u kući i oko nje. Između ostalog Lana će dobiti svoju sobicu. :D
Uskoro se Lana i ja selimo na neko vrijeme baki i didi, tko sretniji od Lane. :)
Liebe, želim ti puno uspjeha na svim projektima! ;)
-
Prvo da čestitam rođendan Niki i ovdje, pa onda Franu :*
Evo prošao je i godišnji, Lena je bila 5 tjedana sa nama doma, sutra kreće radni tjedan. Ovaj zadnji tjedan smo same doma, tata radi, mene gnjave ove mučnine i lagano sam umorna. Nadam se da ću uspjeti izdržati na poslu....
Pusa svima, tipkamo se uskoro. :*
-
i mi čestitamo ročkase Niki i Franu.... :*
Liebe, sretno s projektima i sretan ti ročkas :sing: ....
-
Evo i nas natrag nakon dugog godišnjeg i uživancije na moru! Sad se privikavamo na posao, razdvajanje i sve što s tim ide.
Sretan ročkas Niki i Franu!
Liebe sretno s planovima!
Pusa svima :*
-
thanx komadi!! :*
mi se vratili sa go-a!!brzo je proslo!!
MN cestitam!! :heart:
svim slavljenicima sa zakasnjenjem zelim sretan rodjendan!
javim se opsirnije malo kasnije!
-
-
Dobro jutro!
Nekakvo zatišje ovdje, nitko ništa ne piše!
Stavila sam nove fotke s mora pa možete vidjeti kako je Emma narasla.
Mi smo opet pokušali skinuti pelene. Kod nas nije problem da ona bez pelene piški posvuda nego obrnuto, ona trpi i neće se popiški niti u tutu niti na wc pa kad više ne može izdržati poipški se u gaće. Mene buni to što ona očito može kontrolirati jer namjerno neće piški, po noći i za dnevno spavanje uvijek je suha, baš nikad se nije dogodilo da se popiškila u krevet. Nekako mi je žao jer vidim kad se popiški da zna da to nije u redu, na tuti sjedi bez problema koliko god treba ali ne napravi ništa. Ne znam dal da joj opet vratim pelenu? :? Mislim da se ovako muči jer trpi i piški samo 3 puta dnevno.
-
preslatka je...
nemam neki pametan savjet u vezi s skidanjem pelena :/ mi ih se još nismo riješili...
-
Koja mala medenica... Prava damica.
Kaj se pekena tiče, možda bi pomogao nastavak za wc školjku, pa da piški kao veliki, da ne mora na tutu?
-
Kako je narasla! Lena obožava konje i nekako mi se činilo da je još mala za jahanje a sada kad vidim Emmu... Super!
-
Mi smo skoro svaki dan išli na jahanje. Zadnje što bi rekla prije spavanja i prvo ujutro je bilo:"Ja cu đikati konja!".
U zadnje vrijeme je fora ujutro kad se probudi pitati me koliko je sati? :lol: Sinoć smo ležali na krevetu i ona se vrti i stalno nešto brblja pa je uhvatila sat i igra se s njim, uglavnom nikako zaspati i ja joj kažem "Daj mi to da spremim vidiš koliko je već sati!" a ona pita "koliko?" ja joj kažem pola 11 a ona na to :"Dobro" okrene se i zaspe u roku pola minute!
Liebe, nastavak za wc imamo ali ne pomaže.
-
Emma je super, kako samo sigurno sjedi na konju :heart: hrabrija je od mene :lol:
I rodjendanska haljinica je mraaaak.
Sto se tice pelena, jos smo u njima, a do kada cemo biti ne zna se
Asja sama sebe pita: kojko sati? i odgovara: petnes muta (petnaest minuta) :lol: I dok se igra, stalno ponavlja: nemamo vemena, valjda kako stalno ujutro kasnimo i ja nikad hronicno nemam vremena, pa dijete pokupilo...
Inace, da li su vam djeca drustvena? Mi smo u fazi da nikome ne da nista svoje, ako bi slucajno neko uzeo njenu kanticu, loptu ili sto bilo, odmah frka, plac: uzeo, uzeo, daj, to je Asjino! Pomalo me to vec i smeta, pricam joj i pricam, i izmisljam price o maci, cuki, koji dijele svoje stvari sa prijateljima, ali nista to kod nje ne pali.
-
I Lena stalno spominje sate, minute.
Jedan dan sam joj rekla idemo promijeniti pelenu i sl. a ona meni kaže Neću ići, za 10 minuta...
Ako joj netko uzme igračku (a obično su to tuđe igračke negdje vani) ona viče Mama, neda mi. To Nenino!
I obično tužaka ako joj nešto neda tata - onda dojuri meni i kaže Neda mi tata i obrnuto 8)
-
Znaci, nismo samo mi sebicni :lol:
I Asja tuzaka, placnim glasom: Neda tata (mama) ono. I jos uvijek prepricava da joj Nora nije dala pijesak (to je bilo jos u aprilu, cini mi se), a i rodjendanske rane su jos uvijek svjeze, kad su svi htjeli uci u njenu kucicu.
-
Jao kako je velika i slatka!
Mi smo isto u fazonu "kahaljki" i satova, ako nesto treba pricekati, samo mu kazem da velika kazaljka treba da se pomeri za 3 broja, on konstatuje da je to "do 9" :lol: i sve reseno!
-
Hvala na komplimentima!
Emma je u zadnje vrijeme počela tu i tamo govoriti: To je mooojeee! ali samo ako joj netko uzme ono s čim se ona trenutno igra a za ostalo je nije briga. A igra se samo sa životinjama i to uglavnom konjima, imamo sigurno 15-ak onih malih figurica i stalno joj je bar jedan u ruci.
A gdje su nam naše trudnice?Kako ste?
MNataša nadam se da su mučnine prošle! :*
-
Joj Ivana s - iz tvojih usta u Božje uši. Još uvijek se gnjavim sa mučninama i prilično sam umorna. A moram raditi....
Tješi me da sam pola mučnina "odradila". Sutra bi trebala otići na prvi pregled. Nadam se da će sve biti ok.
Da li vam klinci već spavaju na jastuku? Znam da smo o tome već pričali prije nekog vremena a sada su odrasliji pa me baš zanima.
Lena još nema jastuka, a kad je spavala sa nama uvijek se penjala na jastuk. Otkako smo se vratili sa mora spava u svom krevetiću i to cijelu noć (kuc, kuc, kuc u sve drveno oko sebe).
-
Asja spava na jastuku vec par mjeseci, mada, koliko se vrti po krevetu, (ne znam kako samo uspije u onako skucenom kreveticu pronaci sve te poze), veci dio noci provede bez jastuka.
-
Kakvom jastuku? Niskom, mekanom, baš malom za djecu (nisam još gledala po trgovinama pa ima stotinu pitanja :oops: )
-
Onom skroz mekanom, malom za djecu (došao u kompletu sa ogradicom i jorganom). Nije neka velika razlika od spavanja bez jastuka, sto se tice visine, ali je njoj fora jer ima svoj jastuk, pa moze odredjivati gdje ko spava.
-
Ja mislim da im ne treba jastuk jos uvek... Bar Noviju sigurno ne. :mrgreen:
MN, kako stojite sa dojenjem?
Meni se Novi ne skida sa sike, a predhodnih nekoliko noci se budio svakih 45 minuta... Ali predpostavljm da je to zbog promene (vratili se s mora), mada se i nocas probudio 3-4 puta... bez toliko nista..
Novi se odlicno igra.. svi koji su bar jednom bar posmatrali njegovu igru su fascinirani. Igra se uglavnom sa auticima, zivotinjama i slikovnicama, tako sto kombinuje ono sto zna i izmislja dodatne situacije. Vodi konverzacije, ukljucuje druge u igru... ali cesto zna po pola sata sam da bude u filmu.
Ponekad opet po pola sata vozi autic.
Ali zato kad se ne igra, to je zvrk 1000%..
-
Heh, Leki, novi spava s nama, u svim mogucim polozajima na duseku na podu povrsine 4m^2!
-
Kli_kli - dojimo svaki drugi dan za uspavljivanje. Jedino smo sad na godišnjem dojili svaki dan jednom - jedan dan za popodnevni spavanac, drugi dan za večernji (MM i je smo se mijenjali svaki drugi dan).
Kako mi je stalno zlo prilično i dosta sam nervozna (da mi se zakopati u neku rupu dok ne prođu ove mučnine) pa mi teško pada i dojenje a u poslijednje vrijeme su mi čak i bolne bradavice...
Trebali bi prekinuti a ne želim to sada jer u ovakvom stanju se mogu malo posvetiti njoj i igri pa da joj i to oduzmem... Bojim se kako bi to prihvatila. Iskreno, nisam planirala tandem, nisam sigurna da li bi to fizički izdržala a htjela bih se odmoriti do dolaska nove bebice. Onako da budem samo svoja, ako me kužiš...
-
Sad čitam ovo da smo se MM i ja mijenjali - naravno dojila sam samo ja :lol:
Jučer je Lena dobila prvi ljubavni ugriz. Mali koji dođe povremeno kod tete na čuvanje (jednom do dva puta tjedno po par sati) ju je ugrizao u ubraz, ispod oka, na jagodičnoj kosti (valjda se tako zove).
I sada ima otiske malih zubića, poput otiska ruža sa usne.
-
MN, znam kako ti je sa mucninama!
meni su trajale do cca 13-og tjedna!
nika jos nema jastuk!danas ju je daddy vodio kod dr-a jer joj je samo odjednom naotekao lijevi kapak i malo lijevo uho!mi se prepali, a na kraju je to alergijska reakcija na hrpu uboda komaraca koje ima po tijelu!!
kupili smo piki novu sobu u ikei, nalijepili hrpu zgodnih slicica i bas smo zadovoljni sa svim skupa!!
:* svima
-
Emma spava ponekad na jastuku i to mene izgura i zauzme moj. Ona se stalno kotrlja po krevetu a mi se onda raspoređujemo oko nje gdje nađemo mjesta tako da joj nismo još planirali kupovati jastuk. Cijelo ljeto je spavala bez jastuka jer smo imali jedan krevet od jedne osobe spojen s našim pa je ona na njemu spavala i to joj je bilo fora. Sad smo konačno odlučili maknuti kindač jer samo smeta i skuplja prašinu i eventualno staviti neki veći krevet uz naš pa joj se možda svidi.
Bucka čekamo slikice da vidimo sobu i ponosnu vlasnicu naravno!
-
Tia zaspe na nekom od naših jastuka, svoj nema, ali se kasnije kod mijenjana položaja makne s njega. I mi ne znamo čemu nam služi kindač, za spavanje ne...
-
Bucka - sa Lenom su trajale do 12-og tjedna onako jako pa su se smirivale do 16-og. A onda do kraja užasna žgaravica (a dijete još nismo ni šišali tako da priče o žgaravici i puno kose kod mene ne drže vodu).
Mi imamo cijelo ljeto onaj aparatić za komarce i još nas nikada nije upiknuo komarac u ove dvije godine. Malo ga stavim u našu sobu i onda prebacim u hodnik.
Bucka, kakvu sobu ste kupili? Kak ste ju dofurali? Kak ste prošli na granici? Pričaj ženo! Imaš slike?
Mi smo planirali otići dok smo bili na godišnjem ali kak je meni muka pričekat ćemo jesen.
-
Drustvo :bye:
MN, tebi posebna :*
Mi smo dobro, ja sljakam, cure s tetom cuvalicom...guramo nekako, cini mi se da nam zasad dobro ide..
I mi se biljezimo sa stovanjem za info o djecjoj sobi (bucka) iako sam ja dosad arazmisljala o tome da im dam napraviti zajednicku sobu po mjeri...ali dala bi se nagovoriot na nesto preslatko iz Ikee :mrgreen:
-
Ivonna, ma i tebi jedna :* . Baš te lijepo čitati opet ovdje...
Znači funkcionira s tetom? Drago mi je to čuti.
Nestrpljivo očekujemo Buckin izvještaj
-
kupili obicnu spavacu sobu boje drveta (3-krilni ormar+veliki krevet) jer nam je trebalo puno mjesta za stvari, robu... a tako velikih soba nije bilo medju djecjim!ukrasili sve skupa preslatkim bordurama www.decofun.com koje smo vec prije kupili u baby centru u SLO i jaaaaako smo zadovoljni!!
kupili jos i komodu sa plasticnim posudama za igracke na kojoj nam stoji tv, tepih, mrezicu za igracke koja se zakaci na strop, mamut stol i 4 stolceka i jos neke sitnice!!sve skupa platili oko 5500kn sto mi se cini ok cijena i carinu 1200kn!
te iste stvari smo gledali i u zg-u i definitivno nam se isplatilo kupit to u ikei!!
sa dostavom smo se malo namucili jer smo isli sa nasom hondom accord na koju smo stavili nosace za krov, a uspjeli smo sve to potrpat u auto!!
malo nam je virilo kroz gepek, ali dobro je proslo!
daddy je pofarbao strop u plavo, mi imali vec od prije ikea luster u obliku oblaka i sve skupa bas lijepo izgleda!! :D
-
bucka, super zvuči... poslikaj da vidimo....
-
Bucka, pa to bas super zvuci! (i cena mi izgleda dosta mala)!
Ivonna :D
MN, ja ponekad zelim mucnine i bolne bradavice jer kako ne osecam nikakve probleme (osim kad sam jako gladna ili previse umorna onda osetim blagu mucninu), moj zivot se odvija 1000 na sat, i niko i ne pomisli da sam mozda malo trudna...
Ja bih zelela tandem, u sustini se najvise plasim da cu morati iz nekog razloga da prestanem da dojim Novija.. (tipa komplikacije u trudnoci).
Ne znam ni sama zasto tako zelim, ali nekako mi je prerano za prestajanje (znam da nisam bas normalna...).
Ja samo zelim da smanji, da ne bih morala da se plasim kontrakcija i sl...
-
šta je ovo... skup trudnica? s mučninama na kružoke :mrgreen:
(ps. uopće nisam ljubomorna)
-
Larita, pliz, ja to o mom malom velikom sisavcu. :mrgreen:
-
Dobro jutro svima!!!
Javljam se na kratko.
Čestitam Emmi, Niki i Franu rođendan. :* :love:
Sa zakašnjenjem ali od srca.
Lana i ja smo kod dide i bake i tamo nemam pristup internetu, ali zato Lana doslovno uživa sa svojim sekicama, baš ih voli. :heart:
Jučer sam bila na pregledu, sa bebicom je sve u redu i ne moram više mirovati. :D
Do sljedećeg tipkanja šaljem vam puno :* .
Posebno velika pusa Lari koja će uskoro imati rođendan :* :heart: .