Nije. Evo (malo) detaljnije: http://www.jutarnji.hr/na-dan-mrtvih...u-smrt/984818/
Prestrašna tragedija koja se nije trebala dogoditi.
Printable View
Nije. Evo (malo) detaljnije: http://www.jutarnji.hr/na-dan-mrtvih...u-smrt/984818/
Prestrašna tragedija koja se nije trebala dogoditi.
pa koliko dječjih života se mora izgubiti da bi roditelji shvatili koliko je važno da se dijete u autu vozi u ispravno postavljenoj autosjedalici :-(
baš me zanima da li ovakve tragedije nekoga potaknu da razmisli o tome kako vozi svoje dijete ili ovo izazove trenutak tuge i ostane na tome
Jel ovo zbog neznanja? Zbog nepaznje? Nemara?
Iskreno suosjecam s roditeljima zbog gubitka bebe, a u istu ruku bi ih istukla od ljutnje- sto je beba imala raditi na suvozacevom mjestu.
Vjerujem da bi beba ostala ziva da je bila pravilno vezana, u suprotnom smjeru voznje...
:(
Nazalost- ovu bebicu nista vise ne moze vratiti- no nadam se da ce drugima koji ovako voze djecu proci kroz glavu da se zapitaju ...
ovo je ubojstvo... s predumisljajem... neznanje nije izgovor u danasnjem svijetu...
Pretužno. Kako li je tim roditeljima kad znaju da su sami krivi. I nikad neće moći ispraviti svoju grešku.
A samo je trebalo raditi kako treba, ništa posebno. Ne treba stolica biti i koštati poput svemirskog broda (to sam gore pročitala) ima i dostupnijih novčaniku. Iako kad imaš za VW, valjda imaš i za autostolicu.
Mislim da im je to najveca kazna.
Mozda da ih je policija nekad prije presrela i naplatila kaznu mozda bi drugi put bili promisljeniji... ne znam...
Mozda im je bila iznimka ovakva voznja...
Stvarno je tesko zakljucilti iz novina sve to... Bas sam tuzna zbog bebe
prošle zime moj muž i ela su imali prometnu nesreću u kojoj je auto jako razbijen a njima nije bilo ništa, ako treba imam slike razlupanog auta, mogu provjeriti vidi li se unutra sjedalica i poslati ih, ako to možda skupljate u projektu ?
da je kojim slučajem netko stradao u autu u koji su se zabili, i onda im ne bi trebalo kaznu naplatit?
meni je žao bebe, strašno žao, ali mi nije žao tih roditelja. oni su sami odlučili što i kako. a prevelikom brzinom, zbog koje se ovo i dogodilo, mogao je ubiti putnike u drugom autu
Ne razumijem, kako mislis ne bi trebalo?
Ja samo govorim da policija treba napokon poceti provoditi zakon i naplacivati kazne za voznju djece bez AS, ito svaki dan, svugdje- od vrtica, ducana, autoceste.
I da djecu treba vozit u AS bez iznimke.
O, Bože :( Jadni ti roditelji koji će teret na duši nositi cijelog života :( Moja je mama upravo zbog ovog slučaja promijenila mišljenje o AS, do sad nas je smatrala bolesnicima (primjetila sam, makar nije nikad to naglas rekla, uvijek je poštivala naša pravila, ali vidim da joj nije baš bilo jasno). Čak je i pao komentar (od mog tate) kad smo išli na pregled AS:''Pa, što vama trebaju institucije za to?!''. I, kolikogod mi objašnjavali, nisu vjerovali, dok nisu vidjeli ovo!!!
A ne mogu kriviti roditelje, o njima ništa ne znam - možda su jednostavno neobrazovani. Sjetim se muža i sebe prvih mjesec dana (Bože, koje smo budale bili) - mene je cura u rodilištu koja već ima jedno dijete uvjerila da AS nije dobra za novorođenče, pa smo mi našeg Bumbišu isto ovako u nosiljci vozali (srećom, ne puno, ali Bogu hvala što je čuvao nas lude i to malo dijete) dok na dr. Tiefenbach (valjda sam dobro napisala), svaka mu čast, nije objasnio da su to notorne gluposti. Otad je i po dvorištu u AS!!!!! I boli nas cipela što tko kaže o nama, evo, moji susjedi sve tri cure (12, 6, 2) voze k'o vreće krumpira i samo nam se podsmjehuju:''A to ste na Internetu pročitali?!'' Ne dao im Bog nekog zla!
Puno mi je gore kad ljudima objasniš u čemu je stvar s AS, a oni odmahnu rukom i svjesno se odluče na ovakav nemar! Srela sam puno takvih, ali srela sam i puno ovakvih 'tukaca' poput sebe i muža koji su zinuli kad smo im objasnili neke stvari i otad više dijete nikad nisu vozili u autu bez AS.
A šta ćeš kad uvijek ima ljudi koji misle da su pametniji od svih :/
evo opet crne kronike http://danas.net.hr/crna-kronika/pag...7/0462006.html
''U Radićevoj ulici u Kutini u prometnoj nesreći ozlijeđeno je dvoje djece. Nesreću je u subotu oko 18 sati izazvao 22-godišnji vozač automobila koji je pri izlasku iz zavoja, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom.
Potom je sletio s ceste u odvodni kanal i udario u most, javljaju iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.
U automobilu je bilo dvoje djece, 11-godišnji dječak i trogodišnja djevojčica. Dječak je zadobio lakše ozljede, a djevojčica, koja nije bila u dječjoj sjedalici, zadobila je teške ozljede opasne po život.
Vozač je kazneno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće.''