Kod mene je očito prošlo, ne znam da li sam :evil: ili :cry:Citiraj:
Svenovamama prvotno napisa
Kod nas moraš biti stručnjak na xy područja - i medicina i pravo i ... i nikome ne možeš vjerovati, a još kad su u pitanju djeca :evil:
Printable View
Kod mene je očito prošlo, ne znam da li sam :evil: ili :cry:Citiraj:
Svenovamama prvotno napisa
Kod nas moraš biti stručnjak na xy područja - i medicina i pravo i ... i nikome ne možeš vjerovati, a još kad su u pitanju djeca :evil:
Evo, nama stigli nalazi iz S. Duha.
Ukupni IgE 44,6 kU/L (ref. vrijed. je <23 kU/L)
Specifični IgE: SVE NEGATIVNO (bjelanjak,mlijeko,pšenično brašno,epitel mačke i psa, dermatophagoides pteronyssinus).
Jel' ovo visoki IgE? Ne znam kako se kreću te vrijednosti za djecu, pa ne znam dal' ovo naše pokazuje slabu ili jaku alergiju.
Tek sam sad na 100 muka, očito ga nešto smeta, a ne znamo šta. Tomašička kaže da ako hočemo ići dalje, jedino preostaje dr. Gligora jer on jedini ima dobre reagense (2000 kn, 10 alergena), pa ako nemaš sreće da se pokaže odmah na prvoj paleti alergena, svaka slijedeća još 2000 kn. :shock: Na Kantridi ne postoji mogučnost daljnjeg testiranja od onih 5 alergena na koje oni rade nutritivni alergo test.
Ajam, jesu li vama stigli rezultati?
I nama stigli nalazi!
Ukupni IgE 72,5 kU/L (ref. vrijednost za 1 godinu je <13 kU/L)
Reakcija na bjelanjak +3 i na dermatophagoides pteronyssinus +2 (blago meni, kako ću se prašine riješiti s tepisonima u stanu - čeka nas veliki posao!) - no to barem objašnjava stalno curenje iz nosa!
Ostalo je nula :D
Evo, svenovamama, možda ti ovi podaci malo pomognu!
Idemo do dokice sljedeći tjedan i zbog cure, pa ćemo malo prodiskutirati rezultate.
Ako bude kakva korisna informacija, javim!
Ajam, jel' i vama rađen test samo na ovih 6 alergena (navedenih u ranijoj poruci) ili samo na one koje je prick test pokazao pozitivnim. Šta je s ostalim alergenima na koje niste (nismo) testirani? Nama je rekla da izbjegavamo sve potencijalne alergene (osim onih koje je test pokazao negativnima), što ja mislim da će kod nas biti uzaludno, jer sam ja jedan period sve zapisivala i svejedno nisam ništa uspijela povezati. Bojim se da nam ne gine jedno olakšavanje od nekoliko tisuća. :/
I nama su radili samo na onih 6 (bjelanjak,mlijeko,pšenično brašno,epitel mačke i psa, dermatophagoides pteronyssinus), valjda je to uobičajeno, pojma nemam. Na kožnom su mu, kao što već napisah otkrili i alergiju na kikiriki i lješnjake granično ?!! ali to nisu provjeravali krvnim, ili ne mogu - pitat ću doktoricu, ako se sjetim!
I jedna frendica je bila s malom kod Vekarićke. Mala se igrala sa nekim starim jastukom i lice joj je oteklo do neprepoznatljivosti. Rezultat alergija na grinje +2. Frendica luda jer: zašto joj je dala stari jastuk, zato što je pljunula 2000kn, i nije bila baš oduševljena - ne mislim na doktoricu, nego na jačinu reakcije, a ono ispala relativno slaba alergija na grinje! No, zaključila je da je to - to i nije išla u daljnje ispitivanje.
Kako tvoj mali reagira?
Ispada da se samo svenovamama i ja dopisujemo, ako admin misli da pretjerujemo, komunicirat ćemo preko pp.
kod koga je na kraju najbolje napraviti alergo test?
molim nekoga da mi pošalje na pp br.tel.i cijenu.
hvala vam
šta na uputnici znače slova A1,A2,A3........?
jesu li to alergeni na koje rade test? i koje su to?
nama su rekli da je najbolje napraviti u medicu test intolerancije na hranu (2500kn), uz tu cijenu ide i savjetovanje s nutricionistom.
da li ste vi za koprivnjacu dobili kortikoster. inekcije, ako da (do ih je dobila 3) onda treba sacekati da se organizam ocisti prije ikakvog testa.
noa je morala piti rinolan i dobila je jednu inekciju. rekla nam je dr.tomašić je rekla da sačekamo pet dana od inekcije i da se može raditi test. naznam kako je kada ih dobije 3.
mi smo slali krv u zg na alergo test za 0 kn.
na koliko namirnica je to u medicu?
oko 100.
dr.tomasic - kantrida?
bili smo kod dr.tomašić i ona radi samo kožni,a za krvni dobiješ uputnicu pa sama šalješ za zgCitiraj:
flower prvotno napisa
Nažalost, istina.Citiraj:
Sve u svemu Rijeka je selendra, bar po tom pitanju.
Mi smo nakon svih mogućih pretraga i pogrešnih dijagnoza išli u Zagreb u bolnicu na Srebrnjak. Sve pohvale za tu bolnicu, doktore i djelatnike. Tamo su A. pregledali uzduž i poprijeko i ustanovilo se da ima onu najčešću alergiju na kravlje mlijeko. Kad sam ja izbacila mlijeko iz svoje prehrane (zbog dojenja) i krenuli s dohranom (tad je imala 6 mj) pazeći da ne konzumira nešto mliječno dijete se skroz oporavilo.
Evo još jedne koja je bila kod Vekarićke. Za krvni nalaz, bris grla i nosa te pregled, uzela nam je 3800 kn!! :shock: Stigli rezultati - alergična na kućnu prašinu!!! To je tako neizbježno, radim, uz dvoje djece i MM koji radi dva posla nema šanse da slobodno vrijeme provodim rintajući!! Vekarićka nam je prodavala neki Biopi sprej (??), neke štapiće-testove na kućnu prašinu (kao - postružite madrac, uronite u tekućinu, usporedite sa indikatorom..... :/ :? )... Malena sada pije Letizen i kapamo antibiotske kapi u nos i to će biti to. Ne upuštam se u nikakve bezvezarije, kućna prašina je neizbježna, ima je u vrtiću, školi, posvuda.... Naša kućna prijateljica, magistra farmacije, mi je rekla da to dijete ionako preraste do škole i neka ne obraćamo na to previše pozornosti. A što se Vekarićke tiče, stvarno sam :evil: . Mislim, tako nas je odrala! Da sam se barem prije informirala na forumu :x
3800 kn :shock: ,ajme strašno? a na koliko alergena su testirali i koliko ste čekali nalaz?
Što se alergija tiče, ja sam totalni laik i ovo je prvi put u mojem životu da se susrećem sa nekom alergijom. U mojoj obitelji nikad nije bilo alergičara.
Po nalazu mi se čini da ju je testirala na 40 alregena i pokazala se jaka alergija na kućnu prašinu, na grinje brašna i epitel mačke. No, sve to skupa mi ništa ne znači jer kućne prašine se nikad neću riješiti, brašno ne raznosim po kući, macu imamo ali ju ona ne da (kaže pedijatrica sve dok opere rukice nakon igre sa macom je ok). Tako da nemamo nikakve solucije, jednostavno ćemo čekati, a do onda ćemo joj jačati imunitet i ne ju nepotrebno izlagati prašnjavim mjestima.
i da - rezultate smo čekali 5 dana
da li na Srebrnjaku vade samo krv ili rade ono pikanje, ja bi malu vodila na test krv ako je to moguće jer mi je dermatolog rekao da pikanje nema smisla.ima blagi atip.dermatitis a nedavno se u 2 navrata pojavio osip na licu,jedan obraz do tada samo na zglobićima
neznam za srebrnjak,ali mi smo slali krv na sv.duh.
Dižem topic iz pepela :mrgreen:
Bili jutros kod Gligore, kaže - seboreični dermatitis.
Išla sam k njemu nakon pedice
koja u petak nije imala pojma što je djetetu.
On kaže da treba napraviti alergo test.
Kod njega je 2,500,00 kn.
Sve mi se čini da ću krenuti od Kantride i dr. Banac.
skviki imaš pp
skviki ne znam kakvo je sad stanje na Kantridi ali pred godinu dana kada je Adrian bio u bolnici zbog ADa nisu imali regense da bi mogli napraviti alergo test nego su krv slali u Zg i nalaze se čekalo skoro 2 mj. :shock:
u međuvremenu smo napravili alergo test kod dr.Vekarić koji je koštao 1500 kn (postoji i opsežniji i košta 2500 kn) i ne bih ti je preporučila, bila je neljubazna i nije nas upozorila da je alergo test kod tako male bebe jako nepouzdan tako da smo dali 1500 kn za test koji je pokazao da je dijete alergično na ništa :roll:
inače je alergičan na k.mlijeko i jaja
čujem jako dobre stvari za jednu doktoricu iz Selca koja se baš bavi alergo testiranjima dr. Erzebet Tomljenović, tel: 764-016, mob: 098 398 770....
sretno i javi šta ste odlučili jer i mi planiramo uskoro na novi alergo test... :)
regense=reagense :oops:
La11, vidjela sam da da si prije par mjeseci postala na topicu o alergo testovima u Rijeci. Imaš neki prijedlog gdje ići i što napraviti? Hvala.
Pozdrav, Lara
A mogla sam i pp... :roll:
Mi smo bili nedavno kod dr. Tomljenović u Selcu. I ja sam čula jako dobre stvari o njoj. Išli smo zbog obilnog (ali jaaako obilnog) sekreta iz nosa koji već mjesecima pokušavamo riješiti ali nikako. Uglavnom spomenula nam je da se možda radi o alergiji. Dala nam je Fenistil i Maxitrol kapi i neka joj se javimo iza nove godine ako želimo raditi alergotest. Pošto nam terapija nije pomogla nisam sigurna da se uopće radi o alrgiji pa ne znam ni da li bi se upuštala u to. Čula sam da je kod nje alegotest navodno 500 kn a onda kasnije još plaćaš terapiju naravno. Ne jamčim za informacije.