-
ja sam ti u Vili-ju kod dr.R, a bila sam ljetos i kod dr.P. u Citu u Splitu na konzultacijama. On je trazio da napravim hormone i onda dodjem kod njega. Zdrmao me kad mi je reko da FSH mora biti ispod 15 ili u najgorem slucaju 20 u protivnom se bilo kakav pokusaj ne isplati osim donirane js. Kaze, postoji sansa al 2%.
-
sekice,dr.P je takav...
meni je zadnji put rekao(kad nisam reagirala na femaru)-Ah,ništa bez stimulacije izgleda!
Meni ipak drago što je takav,stvorim nešto realniju sliku o situaciji!
Što se hormona tiče,čini mi se da ni femara ni klomifen nisu bezazleni!
Meni je femara napravila cijelu zbrku s hormonima-goru od Gonala,npr.danas 21.dan a M stiže!To mi se nikad nije dogodilo...
Inače nemam problema s hormonima,ali ovaj mj. :nope:
-
ia30, kakvi su ti hormoni, visoki il niski ak ti M dodje ranije. meni kasni sad vec 5 dana. nemam pojma, dal da uzmem dabroston il ne?
-
Moj privatni ginic mi je rekao da ne vadim hormone,jer slika neće bit točna!Nakon bilo kakve stimulacije hormonalna slika i do pola godine ne mora biti točna!Tako su meni objasnili!Jučer sam posjetila fitoterapeuta i poznatog travara i liječnika(o kojem se pisalo i po Forumu) i on mi je rekao da mi je hormonalna slika cijela podivljala i da je to vjerojatno od femare iz prošlog mjeseca,što je očito točno jer me cijeli mj.grudi rasturaju,a ciklus mi se skratio na 21 dan!
Nisam pitala jesu povišeni ili sniženi,samo sam uzela neke čajeve kojima ću regulirat (a vidjet ćemo)takvu sliku a oko 15.09.ću ponovo na kontrolu pa ti mogu reći što je bilo...
-
neznam zasto je meni doc rekao da napravim hormone odmah, kad sam mu rekla da sam bila stimulirana menopurima sve do proslog ciklusa. mozda ce to uzeti u obzir ako rezultati budu visoki ;) .i ja uzimam cajeve i razne biljne preparate, pa se nadam da ce bar malo stabilizirati hormone. samo da dodje vjestica napokon :evil:
-
Nama na VV-u preporučaju odmor od vađenja hormona min. 3 mjeseca nakon stimulacije.
-
dakle, cure, sta sam ja sad doživjela!
išla sam svojoj primarnoj ginekologici po recepte za estrofem/dabroston i klomifen kao pripremu za inseminaciju, ali kako je ona na godišnjem, išla sam u suprotnu smjenu kod njene zamjene. sta mi je sve frajer izgovorio, bila sam u šoku i čim sam izasla iz ambulante, rasplakala se od jada :cry:
prvo mi je rekao da bi sve žene prvo trebalo preko koljena i izlupati jer bi prvo htjele karijeru a onda djecu kad je već kasno, i da zašto nisam rodila s 23 i kaj si mi mislimo itd itd. al kao: "nemojte shvatiti osobno" :shock:
ok, zbog tih šovinistickih spika se nisam htjela uzrujavati (iako i ja sad znam da sam trebala roditi s 25, 26, 27 :( ), ali onda je uslijedilo: zašto se sa mnom nitko ne pozabavi, zašto me je poslala na SD, da se sa mnom treba pozabaviti neki jači tim endokrinologa poput dr. šimunića, i da su moji prvi nalazi (navedeni gore) potpuno nelogični (visoki prolaktin bi trebao sniziti FSH i LH :? ), da to ne može biti tako – ili ne valja laboratorij ili sam ja u teeeškom problemu. Jako ga brine povišeni prolaktin, npr baumana ni mog endokrinologa (dr. čolaka iz VV) to uopće ne brine. Da je to jako teška situacija, mislio je prvo :“mala lupeta“, ali sad kad je vidio nalaze, ne vjeruje da se tu može nešto napraviti, on se boji uranjene manopauze i da bi to bilo strašno… kao da ne znam :(
I neka ja idem odmah šimuniću u petrovu, čak mi je napisao i uputnicu, i neka mu kažem šta mi je rekao i da ga pozdravim (očito su neki frendovi) i da uopće ne pijem te tablete, da šta se neki tamo prave frajeri a ništa ne naprave, a kad nešto naprave onda im to služi kao reklama… :shock:
Već su mi skoro krenule suze na oči :oops: , a tek kad sam izašla iz ambulante… :cry: :cry: :cry:
Mene jedino malo kopka je li bio u pravu?! :? Naravno da sad idem na inseminaciju pa sta Bog da. Ali ne znam jel netko ima iskustva sa šimunićem (ili je on toliko uspješan da njegove pacijentice ne trebaju ovaj post :) ).
eto da vam se malo izjadam... MM je poludio kad je čuo i rekao da bi ga najradije išao otišao kod njega pa nek njemu sve to kaže!
možda da sam naletila na takvog dr-a prije, tako bi me isprepadao da se ne bih dugo zezala... bauman mi je isto odmah preporucio trudnocu, ali sta ja mogu kad mi se nije nis dogodilo po tom pitanju...
vec sam pocela brijati na donaciju :/
-
Ma daj, tinchy, dijetešce drago :love:. Odma da si se smirila. A što da ti kažem - milijun puta sam čula te gluposti - od da se opustim do ne smijem sad na službeni put itd. BTW, tko još ozbiljno shvaća socijalce. Biće si naletila kod nekoga tipa od min 60 godina pa sad popuje. Imala ja jednoga isto na zamjeni. Prvo pili da zašto sam kupovala utrogestan. Onda kad sam ga zamolila za recpet, da kako će mi dat recept kad doktor nije napisao (moš mislit kako na VV-u pišu, dr. L više manje samo piše koji je daljnji dogovor i to je to - nema se vremena za to piskaranje). Da se nisi više nikad rasplakala kod socijalca, ozbiljno ti kažem, inače ću te ja po guzi! Te metuzaleme ne shvaćaj ozbiljno. Šta tebi ima ko govorit kad ćeš se udavat, nisi mala beba. Lijepo budi ozbiljna, odgovaraj ozbiljno, reci čovjeku da to nije njegova stvar, uz dužno poštovanje. Da vidiš kako budu tiho, samo kad im se smireno odvrati. BTW - nisi slučajno u Domu zdravlja N.ZG :lol:. I daj se skuliraj, ozbiljno! I među bijelokutašima ima svakakvih, ja te ne doživljavam niti na horizontu. Bauman ti zna tisuću puta više od tih. A najdraži su mi oni koji u bolnicama preko ramena frkću svoje savjete. Omah ih prepadnem - možete vi to meni napisati pa ću ja to pokazati svom doktoru (Baumanu). Vidjet ćeš kako će odmah počet migoljit :lol:. Ajde, ne nerviraj se, pliz, bit će takvih reakcija još mali milijun.
-
A svaki socijalac ima i svog ljubljenog MPO-ovca. Moja ne priznaje nikog do Lučingera - Lučinger, Lučinger, Lučinger, Lučinger. I tako svako ima nekog svoga. Po njoj niko drugi, koji Maribor, koji Sv. Duh, jedino Lučinger. Bidan Lučinger, ionako je već prekrcat ženama. Bauman ti je SASVIM OK. A ovo za donaciju i nije tako nerealno, ali di ćeš trčat pred rudo, na to uvijek možeš. Bauman ti zna što radi, probajte inseminaciju, nakon toga probajte IVF s klomifenom i kraj filozofija. A trik da se ušutkaju doktori koji "dobacuju savjete sa strane" ti je taj - ozbiljno pogledaš, zatrepćeš okicama, kažeš - aha - molim Vas napišite Vi meni Vaše mišljenje u moju povijest bolesti pa ću ja dalje pitat doktore. Da vidiš kako odmah malo zafrknu nešto sebi preko usta, ali više se ne petljaju gdje im nije mjesto.
-
E pa ne mogu vjerovati :shock: ...Znaš šta tinchy, ja bih tog idiota prijavila, nedopustivo je da takvi mamlazi sjede po ordinacijama i da im se mi dajemo u ruke!!! :evil: :evil: :evil:
-
I da, svakak druga je to doživjela, nemoj mislit da je tvoj doživljaj nešto jedinstven. Trebali bi otvorit posebni topic "doživljaji kod socijalaca" - da vidiš što je rvukovi2 od svoje doživjela itd. Ne obaziri se, mi smo njima ipak samo neka skupina na koju moraju trošit uputnice, a pitanje koliko to sve ima smisla. Ovo je prvenstveno važi za Zagreb, tu socijalci izražavaju svoja mišljenja o ovome ili o onome, socijalci iz Splita, Osijeka, Rijeke itd. se uglavnom ne petljaju kad se treba ići u Zagreb i barem, po mom iskustvu, curama ne otežavaju, ali ovi zagrebački su u pravilu tvrdi oraščići.
-
Wow, wow, wow, easy girls. Bez obaziranja, kulerski. Fritulice1, ipak je ovo Croatia pa treba lagano - slaba vajda od prijavaka - uostalom što je čovjek rekao? Samo svoje mišljenje :lol:. Tinchy, ne se nervirati. Zanemari ulete sa strane, drži se svog MPO-ovca, nemoj da te izluđuje.
-
I da - ja na ovo da sam trebala rodit s 23 ne ostajem dužna. Ali to je moja vražja priroda - kako meni neko doda lopticu preko mreže forhand, ja odmah uvraćam bekend. Sjećam se da je bidna sestra kod tog dr-a na zamjeni gledala jednog pa drugog kao teniski meč. Reko i moj tajo da ima vražji jezik - to je brže od mene. Ali, nema ti sad ništa od svađanja. Drugi put smisli neku rečenicu - da, neka ne shvati osobno, ali to je tvoja privatna stvar i da je baba muško zvala bi se Duško - to je već stvar prošlosti. I misli na dalje - na uputnice koje ti trebaju za Baumana.
-
znala sam ja di ću dobiti pravo centriranje :love:
hvala ti ina!
on je isto spomenuo prvo dr.lučingera, a onda šimunića.
i endokrinolog me htio poslati svojim ginićima na VV, ali je rekao neka odradim s baumanom to što je on isplanirao, znači inseminacija, a onda nek se požurim na IVF.
jesi li ti isto bila kod baumana, pa onda prešla kod lučingera, pa onda u maribor ili kako?
frajer ima po mojoj procjeni 45-50 godina, i 15 godina mlađu ženu (što mi je sam rekao) i kćer od 2.5 godine. „ali ja sam muško“, kaže on meni. Ja sam se samo nasmješila i objašnjavala s knedlom u grlu koliko mi kutijica estrofema i klomifena treba. Mislim da mu je to druga žena, a da s prvom očito nije imao djece jer se posvetila karijeri.
neću se živcirati radi kretena, to je sigurno. ak niš ne uspije, idem na donaciju.
-
Ma šta easy ina33, ona izjava na samom početku da bi sve žene trebalo izlupati po guzi mi je... ( di je smajlić što povraća???) otkud mu pravo za takbve izjave, otkud mu pravo da donosi sud o njenoj odluci da postane majka???? Sada ili prije deset godina ili za deset godina... Potom reći ženi da može biti da je u teeeeškom problemu???????????? Dalje; slati je od Baumana Šimunicu zato što su frendovi, i da neka ga pozdravi????????? Ma dođe mi muka... kome se mi dajemo u ruke??? Zašto bi ovakvo ponašanje trebalo doživljavati kao NORMALNO??????? Ako ne reagiramo, ovakve se spike nastavljaju... Nek izigrava frajera negdje drugdje, očito je tip pun frustracija, pa neka ih istresa drugdje..Ljuta sam. :evil:
-
Ne, ja sam ti prvo bila 3 godine kod Lučingera, onda zadnje 2 paralelno Lučinger i Maribor (znali su svi sve, ali moja gino nikako to nije mogla pojmit - kako to i zašto - i to trošenje novaca u Mariboru je shvaćala kao moj hir, ali nije se usudila to naglas izreć'). Bauman mi je operirao polip koji je jednom nastao kao komplikacija od klomifena (napravio mi histeroskopiju). Šimunić slovi kao netko tko je pisao na temu menopauze i mislim da mu je to jedna od specijalnosti, ali neće on tebi biti nikakav specijalni value added. Ako hoćeš točnu dijagnozu, najbolje ti je kao rikikiki otić' u Beograd, izvadit te inhibine, pa mirna Bosna. A propos terapije koja se može ponuditi, to ti Šimunić i Bauman nude isto, s tim da Šimunić ima i svoju priv. kliniku. Znači - može ti se ponuditi inseminacija i prirodni IVF i to je to. Daljnji korak je Prag i donacija, ali šta ćeš sad o tome razmišljat, za to uvijek ima vremena i to ide u tvojoj vlastitoj režiji. Neće te sad odlazak Šimuniću nešto spasit, ne izluđuj se. Sve su ti to mišljenja. Prije su se svi socijalci kleli u Jukića, on je jedini MPO-ovac i ne imaj drugih osim njega. Bidan čovjek, rezultat toga da mu se valjda kanaliziralo 50% Hrvatske, a valjda 90% pacijenata iz Dalmacije, doživo moždani od količine pacijenata. Ja sam ti uvijek za to da dođeš kod čovjeka koji je dostupan, a ne kod nekog kod kojeg ide milijun ljudi i kod kojeg ćeš 60% energije trošit na moljakanje za termine, podsjećanje koja si ti itd. iz objektivnih razloga. I kod koga se dobro osjećaš. Ono što ti može napraviti lab na VV-u i kod Šimunića, isto ti može napraviti lab na SD-u, pogotovo sad kad imaju novi inkubator i krioprezervator.
-
Fritulice1, slažem se. Ali vidiš da nam je tinchy nova, prvo mora radit na svom pacijentskom samopouzdanju pa će onda kad to ojača lijepo ih preodgajat, kao što ja to činim. Lagano, di će se sad u takvom stresu bavit prijavcima, reakcijama itd.
-
Ma znam...tinchy sada ima 100 drugih stvari za obavljati, i jasno mi je joj ne treba još gnjavaža oko prijavljivanja i sl... ali žao mi je što se ovo događa... :(
-
That's life. Što kaže Gibonni, drugi put će Tinchy pametnije. Ali nema nauke bez muke. Ja sam svakom loncu poklopac, ali nije svako taj temperament, a moja primarna želja i neka "misija" na ovom Forumu je pomoć početnicama i ukazat na neke prečice i stavove. A doktori i preodgoj istih su mi ipak u drugom planu. Osim toga, tinchy će to drugi put suvereno riješit sama, jel' da tinchy :*.
-
Ja danas lagano kročim u PMS, baš jako osjećam (a vidi se i po postovima :mrgreen: )... i da je meni danas uletio s tom spikom...uh...
Cure :love: , samo hrabro dalje..
-
prije jedno petnaestak godina, dok sam bila mlada i naivna, odem ja poslije petrove kod soc. ginića po uputnice i recepte, jer mi ih dr opće prakse nije mogla napisati. i taj idiotski stari primitivni kretenčina kaže hm, niste još rodila ? hm,:roll: hm i odite se skinuti...mislim si ja, ajde dobro, pa nek gleda ak ga baš zanima. i tak ti on mene pregleda
i kaže: ovaj lijek vam ne treba, ovaj je bezveze, ja ću vam napisati ovo i ono... a meni se spustile rolete u sekundi! :shock: pomraćenje uma sam dobila momentalno.
i zinem ja: doktore, specijalist mi je prepisao ovu terapiju, možete li mi molim napisati recepte? sva mila. :) :) :)
a on meni opet: zašto ste došli onda da vas pregledam?
a ja njemu: da mi napišete recepte, da ne plaćam lijekove.
propuh mu je nastao koliko je zinuo, ali i dalje on piše po svom.
e tu sam pukla :x :evil: :evil: : znate kaj, nemorate mi niš pisati, jer da nešto vrijedite nebi bili tu u ušljivoj ordinaciji, neg bi bili specijalist, a ne ginekolog opće prakse! i dignem se i odem. sestra sam kaj nije pala u nesvjest. zgrabila sam svoje papire i blam vratima!
pouka: platila sam lijekove, a pederu sam rekla svoje, pa makar dobio infarkt :) :) :evil:
e sad , jesam li profitirala????
-
ina i fritulica, mrak ste mi! :love:
i naravno da cu drugi put biti cvrsca. uostalom, on je meni trebao iskljucivo zbog recepata, da ne placam 300-350 kn sto mogu dobiti od zdravstvenog.
daj Boze da mu primjerom dokazem da je u krivu!
a i kad je rekao da on ima kćer od 2.5 godine, skoro sam mu rekla: pa niste se ni vi žurili, doktore. ali nisam, bila sam previse u šoku.
isto me je tako bio isprepadao i moj endokrinolog, ali on nije sirovina, pa nije bio grub, nego je rekao da je to jako ozbiljno i kao: "ma nije valjda, ma neee, ne valjda menopauza!" i onda sam dosla doma plačući i rekla sama sebi da si više neću nikad dozvoliti da me itko tako izbaci iz takta i uzdrma, on mi ionako ne može pomoći za ništa osim za štitnjaču , i to je to.
a na ovo nisam bila spremna. moja primarna je po tom pitanju super, da je ja tu i tamo nešto ne pitam, ne bih uopće znala kakva joj je boja glasa. samo mi da uputnice i recepte, i kaže: "držimo fige". that's it!
a ništa, još ću se ja iščeličiti, neću dati gušta isfrustriranim frajerima na ulasku u "andropauzu" :nono: , ako se to može tako reći.
-
Ajde, cure, smirite strasti molim vas. Po pravilima ovog foruma ne smiju se koristiti pogrdna imena, psovati itd. Doktori nisu naši neprijatelji, samo treba znati kako s kojim i sve se lijepo pristojno može, ja sam živi dokaz, samo se ne smiju gubiti živci, mora se biti informiran o svojoj bolesti i bit siguran u svom stavu, a koji put se malo i našaliti ili biti ozbiljan, ovisno o situaciji. Samo suradnjom doktora i pacijenata se može do uspjeha, sve je to jedna, štono bi se reklo, sinergija. Na osobne stvari i primitivizme tipa "a što nisi ranije rodila" lijepo se može doktoru kazati da je to privatna stvari i zamoliti ga da mišljenje zadrži za sebe i odmah se sve vrati u normalni kolosjek, ništa od vikanja i prepucavanja. Ako je netko baš neuračunjiv, uvijek se može izaći (bez vikanja i lupanja vratima). Piece, sisters and brothers (fali mi (kršitelj koda)ie smajlić).
-
mu,
svaka čast! :D
dobro si mu rekla! ali naravno da ćes se sad radije smješkati i fino natjerati kretena da napravi šta ti želiš, a ne šta on želi. i to je ti satisfakcija!
koliko god ja uvijek podržavam suprotstavljanje đonom, ipak na kraju ispadne da je važnije dobit ono po šta si došao i s tom lovom si onda kupit cipele!
-
Suzdržite se od izraza "kr..", "ped..", "ušljxxx" na forumu, ozbiljno. A i u komunikaciji s ljudima. Po meni je takva komunikacija poraz, a ne trijumf.
-
i ja pozivam na peace i uljudnu komunikaciju...(jesam jutros malo skresala :oops: , ali...razumjet ćete, ja se vadim na PMS :/ ...) Ali da bi se takvim doktorima (na civilizirani način) trebalo dati do znanja da im je pristup katastrofa, e za to sam uvijek.
:bye:
-
tinchy, ne znam ti puno o preuranjenoj menopauzi itd, onako sam laicki mislila da tu nema pomoci - sve dok nisam vidjela post od cokolade - ona ti postira na posvajanju djeteta - zatrudnila je prirodno nakon sto je to bilo nemoguce - evo pogledaj ovdje njezin topic.
Drzim fige da cete otkriti uzrok i sretno!
-
hvala pino!
koja prica, ne mogu vjerovat! stvarno predivno!!!