moram verovati da je teško, ali moguće!
Hvala, Tuzna, na odgovoru!
Kad čovek ima rak i uzimaju mu uzorak biopsijom, dešava se da taj uzorak koji uzmu ne pokazuje da je u pitanju maligni oblik, a ustvari jeste... Sami lekari kažu da ne znači da spermogeneza ne postoji uopšte, ako ne postoji u tom uzorku. Naravno da je tu reč o težim slučajevima, ali ja ne mogu da se pomirim, da možda možemo da imamo dete, a da nismo sve probali. Ne znam kako tačno izgleda kad se uzorak uzima, a prethodno je rađeno tzv. mapping, o čemu su neke devojke pisale.
MM je nekad imao spermatooida, sada nema. Znam priču ljudi koji su imali oko 90 miliona spermatozoida, pa kažu da su posle hormonskih terapija došli na nivo azospermije. Prosto mi je neverovatno da se to ne leči! Uzimali smo i eliksir, o kome su neke devojke pisale- kod nas bez efekta. Stvarno sam više nego tužna, ali češće prosto besna, zbog vezanih ruku, da nešto promenim.
Pozdrav za sve na forumu!
kako ne gubiti nadu i snagu za dalje!?
Hvala Sanja,
mi smo prošle godine imali nalaz u kome je bilo spermatozoida, ali suprug jako sumnja da je zamenjen sa nečijim... Posle toga su mu radili punkciju i biopsiju i bilo je-azospermija. Ja se nadam da će se opet neki spermatozoid pojaviti, jer ih je nekada, pre imao. Mi smo nalaz biopsije dobili preliminarni odmah posle pola sata, a posle 24 h konačan. Koliko ti čekaš? Voleli bi možda da ponovimo nalaz, nisam zadovoljna jer nalaz se sastoji iz jedne rečenice, ali da se ne ponavljam. Hteli smo da radimo biopsiju u Jevremovoj, ali oni su mi preko telefona bili neubedljivi- urolog, hirurg dolazi po potrebi, a o držanju uzorka u tzv. inkubatorima 24 h nisu mi ništa rekli, a to su nas u NS ubeđivali da je najbolji način... Iako je pitanje da li su i oni sproveli tu proceduru... Više bih volela da biopsiju odradimo u nekoj drugoj klinici, ako nam je Vlaisavljević preporuči- npr. u Mariboru. Jako me interesuje tvoje mišljenje, koliko čekate nalaze, da li si ga pitala za mapping, da li su uzeli slučajni uzorak, na koliko mesta i sve što ste tamo obavili. Hvala puno na odgovoru i pozdrav svima na forumu!