Definitivno skupo! Čini se da ću morati prokužiti tu ručnu masažu. A možda da angažiramo muževe 8) !
Printable View
Definitivno skupo! Čini se da ću morati prokužiti tu ručnu masažu. A možda da angažiramo muževe 8) !
Idealan moment da zamolis partnera da pomogne:)Citiraj:
cokolina prvotno napisa
ostavimo sad partnere na miru; kako ste to same izvele?Citiraj:
Ella1 prvotno napisa
:lol:
Joj, žene drage, meni to ipak još smišno...moram uhvatit miran trenutak i pokušat...jerbo, rado bi sebi olakšala izgon ;)
Evo, jesam :D 8)
Mislim, pitam se i ja još, šta sam ja to doli činila, nešto rastezala jesam, zatezalo me je, podsjetilo na prvi porod pa pomislih, to mora da je tu negdi, pa valjda nije baš uzalud, ma računam, škoditi ne može. Da je neugodno, nije. Namazala sam uljem prste, pipala, i nakon nekog vrimena našla ono o čemu se piše i kad sam sad opet čitala djeluje mi puno jasnije. Svakako, međica nije, ako sam dobro shvatila, samo ona oko 1-2 mm tanka kožica prema anusu, nego baš tkivo koje ide i u stranu-bočno od anusa, ko da uhvatiš malo guzice, a debelo je recimo,05-1 cm
Aj aj jaj koja tema :roll:
Samo naprijed ........ :lol:
Ja sam pokušavala masirat ali trbuh je bio dva puta veći od cijele mene, pa nikako nisam mogla do dolje. MM je bio malo hm..., nije imao riječi kojom bi se izrazio kad sam ga to tražila, pa sam radila samo kegellove vježbe, ono kad stiskate sve mišiće dolje, pa opuštate i rodila sam prirodno, bez rezanja i pucanja, bez ijednog šava . D je imala 3100 kg. Dva sata poslje poroda ja sam šetkarala po sobi.
Isplati se ..... :*
identično!na samom stolu su mi dvije sestre masirale međicu da bi izbjegle epi i izbjegle smo je,a rodila sam jaaako veliku bebu-56 cm i 4650g!Citiraj:
Elinor prvotno napisa
malo ot: - gdje si rodila?Citiraj:
dijana76 prvotno napisa
hvala :)
SD,došla sam Naski u ruke!!!Citiraj:
matsa prvotno napisa
E, ja sam masirala i masirala i na kraju rodila na carski. :roll:
moram priznat da i meni ne ide, dal su mi ruke kratke ili položaj ne valja, al nikako da dosegnem željeno mjesto
a uvjerena sam da mi trbuh nije prevelik, očito je, moram još koji put probat
pa tak i meni isto.Citiraj:
Školjkica prvotno napisa
nije prevelik stomak, al ne ide, jos nekako dotaknem to mjesto, ali ga ne mogu masirati u stranu.
Kako vi polusjedite. Ja sam u wc napravila "fotelju" za tu namjenu polusjedenja. Naime, moja školjka je nekako čudno predaleko od vodokotlića/zida i uvik mi je to išlo na živce, a sad - dobro mi došlo. Sad je poklopim , stavim uduplo 2 najveća ručnika, izvalim se/naslonim natrag, desnu nogu savijem ko da sjedim turski-tako imam oslonac i hvatam.... :lol:
Šta je kama sutra prema ovom 8)
Malo nisam revna, al probat ću češće :mrgreen:
Cure,
Nigdje u Zg ne mogu naći Weledino ulje. Mogu li koristiti bademovo (domaće maslinovo nemam). Koje mi je najbolja opcija?
Ja ću svakako probati,no još imam vremena.Samo me zanima koliko dugo se treba svaki dan masirati?
Lupko, u tekstu s našeg portala Perinealna masaža naći ćeš odgovor na svoje pitanje.
Citiraj:
Kako se masaža izvodi?
Sa puna 34 tjedna trudnoće svakoga dana zauzmite polusjedeći položaj, kao da rađate. Nastojite biti opušteni. U početku koristite ogledalo kako biste se upoznali s međicom. Prije masaže svakako skratite nokte. Možete koristiti ulje kako biste dodatno omekšali međicu ali i svoje prste.
Stavite palce u vaginu koliko možete i širite međicu na stranu i dolje prema rektumu, sve dok ne osjetite peckanje. Zadržite tako dok peckanje ne prestane i masirajte dalje gore - dolje. Za vrijeme masaže neka vam palci budu kao udice koje će vući tkivo prema gore kao što će to raditi glavica bebe. I na kraju masirajte tkivo između palca i kažiprsta, oko minute.
Ja sam ga kupila u Austriji. SAstoji se od bademovog ulja i ulja pšeničnih klica - kupi ta dva i pomiješaj - i dobila si weledu.Citiraj:
zg franka prvotno napisa
Weledino ulje možete kupiti u trgovinama bio&bio (ima jedna u Avenue Mallu - a parkiranje je sat vremena besplatno).
Unutra dobijete i upute za uporabu :)
Ja još nisam počela jer sam u 27 tjednu, ali spremna sam. Pitala sam muža... i samo se tajanstveno smješka... obzirom da mi trbuh još nije veliki mislim da budem sama :)
Inače, Weleda ima liniju za trudnice i dojilje, a i za bebe... Ja je namjeravam koristiti za našu bebicu curicu.
Evo baš se i ja spremim na masiranje. Nisam još probala ali za cca 2 tjedna ću početi pa vam javim jel uspijem pokraj mog ogromnog trbuha dohvatiti i rastezati di treba :P Kad sam spomenula MM-u samo se nasmijao od srca i rekao da želi vidjeti to cirkusiranje :mrgreen:
Hvala na info. Otići ću u bio&bio, ali u gradu. Kolika je cijena?
Mislim da mu je cijena 80-ak kuna, ali stvarno nisam sigurna jer sam taj puta kupovala dosta stvari pa mi se već malo smotalo u glavi :/
S koliko je tjedana najbolje početi?? Da ne počnem prekasno ili prerano??
mozda sam u krivu, ali koliko se ja sjecam negdje oko 36. ili 37. tjedna
piše na uputama od Welede od 34. tjednaCitiraj:
anjica prvotno napisa
Dakle, prije 34-tog tjedna nema smisla započinjati, jer tako?
OK, sada me zanima jedna druga stvar... meni je trbuh još sada relativno mali (28 tjedan) i sve bih to mogla sada obaviti bez problema.
Kakva su iskustva trudnica kada je trbuh veliki - jel dosegnete sve?? Ili muđevi pomažu? :mrgreen:
ma ne muđevi... nego muževi! :mrgreen:
ja sam 34. i nemam nekih problema s time. baš sam danas to obavljala kad je ušao MM u sobu, velim ja njemu "nije ono što misliš" :lol: .Citiraj:
Svea prvotno napisa
Nisam se odavno ismijala kao na čitanju ove teme, stvarno ste me uveselile, čak i bebač skače kao navijen. Ja sam u 30-om tjednu, još mjesec dana pa počinjem. Već sam najavila mužu. Mislim da još ne vjeruje šta sam ga pitala :lol:
Evo kako je tekao razgovor mene i prodavačice jučer u bio-bio trg.u Av.M
ja (čučim ispred Weledinih proizvoda): Recite imate ono ulje za masažu ?
prodav: Da imate raznih, ali evo imate tu i od Hauschke i druge.....
ja: aha, ali znate meni treba "ono" ulje za masiranje, rekle mi cure da je dobro ...
prodav.: Pa da imate tu od Welede za djecu, pa za masiranje.....
ja (baš uzmem u ruke "pravo ulje"), a prodav.veli " a znate to vam je za masiranje međice,znate kaj je to ???? " Tad ja ustajem i žena vidi moj veliki trbuh i skuži da sam trudna.....i da znam kaj je to međica...
ja: Da znam to sam vas i htjela tražiti al mi bilo malo neugodno,nisam znala jel bu ona znala :oops:
A cijelu scenu promatrao je mm sa strane i pucao od smijeha,posle mi je rekao da je htio uletjeti tipa " čujte imate vi ono ulje za masirati čuču.." pa da se više ne natežemo..... :lol:
pisat ću vam kak će to izgledati kad krenemo s masažom, sad smo tek u 27 tjednu.....(mm se sprema to obaviti !!!!)
nela :lol:
eto onda od 34. , ja sam napisala po sjecanju, a ocito me sjecanje ne sluzi dobro :mrgreen:Citiraj:
matsa prvotno napisa
Ja sam svojevremeno od Weledinog ulja za masazu medjice dobila prestrasne gljivice. Nikad u zivotu me nista nije TOOOOLIKO svrbilo. :/
meni je mm masirao bez ulja
ja sam si masirala, ali ne baš redovito, ali mi je babica stavljala vruće obloge da omekša međicu i popucala sam samo površinski, dva šava.
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
nela37 prvotno napisa
haj curke,
samo da vam javim da sam ja sad baš došla s gin. pregleda pa sam ju zamolila da mi pokaže kako se to masira točno. Moram priznati da je to dosta drugačije od onoga kako sam ja sebi zamislila - nije da sam ja krivo gurnula, jelte :oops: , nego nedovoljno čvrsto sam masirala i zahvatila bih premalo područje. Pa eto, savjetujem vam da vam to ginić pokaže kaj se u stvari radi.
:)
Jel to zato kaj je ginić mlad i zgodan ili...?????? :PCitiraj:
matsa prvotno napisa
Inače ono s gljivicama me malo zabrinulo pa si mislim nek to mm radi na suho...tj.morti se kaj smoči...... :oops:
cure znam da je ovo malo van teme ali se odnosi na istu "stvar":)) da li je istina da ti babicana suho(bez ulja i sl preparata) prije poroda širi međicu i da to strašno boli???!!! može li se to izbjeći i koliko je korisno zna li netko?
kad je meni ginekologica objašnjavala kako se to radi, prilično je boljelo i zatezalo. No, nisam rodila, ali koliko čitam, u onom polu bunilu od trudova bi ovo trebao biti manji problem.Citiraj:
dinasta80 prvotno napisa
a da li pomaže - svakako - koga god je babica masirala, manje je ili nije uopće popucao, isto sam pročitala i čula iz tuđih iskustava.
a je li glupo zamolit babicu na porodu da to učini(masira međicu) ako već svojevoljno nije? ima li tko iskustava!