i ja razmišljam da se konačno upustim u to, ali me sve strah... Ni ovako mi stakla nisu jeftina, kamoli još sunčana. Pa kad zakompliciram sa svojim obožavanjem muha okvira...
Printable View
A ako te toga strah onda dodaj još k svemu i polarizirana tanka dioptrijska stakla puta 4 ukupno. Na sreću pa nema i astigmatizam jer bih inače godinu dana radila za njene sunčane naočale.
Peterlin, napravi to i spasit ćeš se. Izabereš neki univerzalni okvir, staviš dioptijska stakla i onaj protugrebeći premaz i trajat će ti godinama. Moje Vogue ga imaju iako nisu dioptrijske i stvarno do sad nisu stekle ni jednu ogrebotinu (kuc-kuc!! ). Potomčicine su od prošle godine i kao nove su.
Sad po mnogim optikama imaju "akcije" leća 1+1 gratis (odnosi se i na progresivne leće!) , evo neki dan sam prolazila pored Kobačića pa im je to vani pisalo.
Tako sam lani u optici kupila progresivne Varilux + novi okvir (naručila jeftinije preko webshopa prethodno isprobavši isto u dućanu), a onda su mi ponudili još jedne iste takve leće gratis pa sam ih pretvorila u "sunčane". Izabrala sam odlične velike sunčane naočale R.L. (isto sniženo jer je neka stara kolekcija) i unutra umetnula taj drugi par leća.
Uopće ne kužim kako preživljavate ljeti bez sunčanih dioptrijskih, ja ih nosim već 25 godina, umrla bih bez njih. Da ne spominjem ćoravost na plaži...
Još jedan glas za dioptrijske sunčane. Prije sam nosila fotoosjetljive, preporodila sam se s dioptrijskim sunčanima. Peterlin, možda ne moraš imati sve tri dioptrije na sunčanima, već samo za daleko, pa ispadne jeftinije.
ja isto imam sunčane dioptrijske, naravno zbog stakala su me ispale skupe, imam i cilindre. No evo nosim ih već jako dugo, mislim da je prošlo i 5 godina. Malo su mi se ručkice ofucale no onako su rožnati okviri pa se ne vidi jako ;)
Dugo sam ih birala jer sam tražila veće okvire, a zbog cilindara nisu smjele biti jako zaobljene no našla sam ipak jedne koje su zadovoljile sve kriterije.
A zna mi se desiti da uzmem samo njih, a dođe veče, meni se puno prije smrkne 8-)
a jel netko naručivao cvike preko interneta, konkretno
Amazona ili Smartbuyglasses?
Evo jos jedne sa suncanim dioptrijskim koje se nose 365 dana u godini. Unazad tri godine svoje naocale kupujem iskljucivo u Samoiraghi optici u West Gate-u ili Emmezeti (Lucko). S obzirom da imam cilindre na oba oka to mi je dosta skup hobi, a ova optika ima ludilo dobre akcije, cijene, okvire. Zadnji par me izasao svega 700 kn, okvir plus stakla, i poslali su mi postom na kucnu adresu. S godinama sam shvatila da bez dobrih suncanih, u mom slucaju dioptrijskih, ne mogu funkcionirati. Kako zivim u podneblju gdje je od 365 dana velika vecina suncana, nema sanse da se mucim. S druge strane kao mladja kupovala sam razvikane okvire, a danas mi je bitnije da okvir lijepo legne na lice a da su stakla kvalitetnija.