Gle, nigdje nisam napisao da su sva ili vecina djece koja psuju iz obitelji socijalnih slucajeva. Znam da to nije tocno i takvu generalizaciju mi niakd ne bi palo na pamet napisati jer jednostavno nije tocna.Citiraj:
Mony prvotno napisa
Napisao sam obrnuto - da su djeca iz obitelji socijalnih slucajeva vrlo cesto odgajana tako da im psovke nisu strane. Od te generalizacije ne odstupam jer sam ju vidio mnostvo puta u zivotu i nitko me ne moze uvjeriti da to nije sitina. Pod socijalnim slucajevima ne smatram ljude koji za zivot zaradjuju svojim radom vec one koji koriste neke oblike socijalne pomoci,a posto ovdje govorimo o obiteljima s djecom, tada tu ne ubrajam recimo ljude starije zivotne dobi.
Biti "socijalni slucaj" za mene nije nesto pogrdno - neki ljudi sami sebe dovedu u takvu poziciju, a neke dovedu zivotne okolnosti - bolest, financijski problemi, nezaposlenost. I sam dolazim iz obitelji koja je dio vremena tretirana kao "socijalni slucaj", sto zbog niskih primanja (pa sam ja od studentske stipendije morao djelomicno uzdrzavati sebe i roditelje), dijelom zbog oceve psihicke bolesti i alkoholizma, ne ponosim se time, ali ni ne smatram da je to nekakav pogrdan biljeg.
Dakle, zakljucak je - djeca koja psuju mogu biti i iz obitelji "socijalnih slucajeva", ali isto tako (vecinom) iz "normalnih" obitelji. A ono sto ja tvrdim i u sto sam se u zivotu cesto uvjerio je da vecina djece iz tih obitelji "socijalnih slucajeva".
Za kraj, termin "socijalni slucaj" ne upotrebljavam u pogrdnom kontekstu, to mi ni u kojem slucaju nije bila namjera ... na zalost ne znam kako drugacije,a da nije neki komplicirani opisni termin, opisati takve obitelji.
Ja zaista ne volim generalizacije, ali isto tako ne mogu zivjeti bez da upotrebljavam pokoju ,a obzirom da je recimo 100 najgorih psovaca koje sam cuo njih 95 bilo iz problematicnih obitelji, onda smatram da imam pravo izreci to sto sam izrekao.
Kao sto rekoh, no hard feelings, kad govorim o psovanju ja najcesce mislim na one teske psovke koje vjerojatno nitko od ljudi na forumu ne upucuje svojim bliznjima, a koje ja cujem cesto kako si clanovi one obitelji iz prethodnih postova upucuju jedni drugima i svojoj djeci.