oooooooooooooooooooooo
ajde,daco! drzimo svi fige i vibramo za tebe!!!!
:*
Printable View
oooooooooooooooooooooo
ajde,daco! drzimo svi fige i vibramo za tebe!!!!
:*
samo vas pozdravljam.
Idem na put sutra pa me neće biti neko vrijeme. MM će nadajmo se sam odraditi spermiogram ako bude htio..a ako neće vjerujte baš me briga jer sam sita više da ga moram vući za ruku.
Ma u ostalom baciti ću ja malo oko naokolo pa kad se već MM ne trudi možda se netko drugi "potrudi"... :lol:
Vi mi budite dobre i nadam se nekim finim vjesticama dok se vratim.
:* :love:
mummy ~~~~~~~~~~~~~~~ opusti se draga
daca ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za +
tuzna :love:
pozdravljam i ja sve vas.
mummy,daco-potpisujem ZO.
:love:
Drage moje devojčice, pretužna sam da bi vam mogla sve pisati-moja beta je rasla,a zatim pala-šta da vam kažem, dva dana samo plačem,plačem i plačem. Sve u svemu mb je sjajan i čitav tim tamo-nalaz kod mm gori nego prošle godine u jevremovoj, tako da su mu radili punkciju oba testisa da bi nahvatali 14 dobrih i pokretnih sp jer sam ja imala 14 jć i odličan endometrijum-prof.V i biolog Borut i sestra jasna ostali su sa nama u bolnici do 20h tog dana kad sam imala punkciju a onda nas poslali kući i oni ostali još sat vremena ne bi li nahvatali te njegove sp-zaista su sjajni i nemam rečima kojima bih opisala tu zahvalnost-sve u svemu rekli su nam da dodjemo sutra dan da nam saopšte da li su i koliko sp uspeli da nadju-tu noć nismo spavali, mm je bio očajan a ja sam pokušavala da budem jaka zbog njega- sutra dan smo otišli i profa nas je dočelao sa osmehom-pronašli su svih 14 sp i odmah je nazvao boruta da vidi da li se nešto oplodilo-i oplodilo ih se 8 tako da je profa rekao da idemo na blastice i da se vidimo za 5 dana a ako bude problema zvaće nas da dodjemo ranije-bila sam u haosu svako jutro i iščekivala sam pozive ali nije ih bilo i tako smo otišli na ET kada nam je profa saopštio da imamo dve lepe blastice i da bi ih one obe vratio-pristali smo i onda šta da vam kažem-12. dana beta 52, 14-70 a onda sam prokrvarila i beta je pala-trenutno sam očajna ali ne mogu iz ove kože. Poštosu mi oči još uvek prepune suza javiću se kad mi bude bolje a do tada vas sve ljubim i pozdravljam.
Ako ima pitanja slobodno pitajte ja i dalje ostajem sa vama
dacaob, žao mi je :love2: :heart: svi smo mislili na tebe :heart:
Daco, sad je tesko ali bar tvoj organizam zna sta treba sljedeci put da radi ;)
drzim fige za beturinu cim prije! :love:
Daco :love:
Ne znam kako bih te utjesila... :cry:
Nadala sam se da je drugaciji razlog tvog nejavljanja...
Idemo dalje jer ne mozemo drugacije.
Ljubim te :taps:
daco :love:
I ja sam imala sličan scenario u prvom postupku na IVF poliklinici, čak mislim da sam imala iste brojke bete.
Možda malo utjehe, dr. Tomić jer rekao da je biokemijska trudnoća načelno dobar znak, da zamislim pitar u koji se sadi cvijet. Jer sigurno je dobra "podloga" kad se već primilo.
velika pusa tješilica, čuvaj se i idemo dalje
Dacaob, grlim te i potpisujem sve što su cure rekle gore. Po meni, vaše šanse za budući uspjeh u Mariboru su velike i uspješno su "overridali" problem TM-a čim ste došli do blastica i tako "dobre" biokemijske. Ako te mogu utješiti - meni je nakon biokemijske 10 u stimulaciji u Mariboru (to je bila prva toliko velika biokemijska) idući put u Mariboru s FET-om uspjelo. Na Vuk Vrhovcu u ZG-u doktor Lučinger biokemijsku skoro računa u uspjeh i ohrabruje parove da svakako nastave dalje. Znam da te sve ovo sada ne tješi, ali možda te utješi za par dana. Navijam za vaše smrzliće, ako ih imate :heart:.
i ja sam se nadala da je razlog nejavljanja ljepsa tema :love:
ne tuguj previse, kao sta su cure rekle biokemijska trudnoca je dobar znak
bit ce drugi put uspijeh sigurno :heart:
Drage moje devojčice, evo mene pokušavam da obrišem suze i da sastavim po koju rečenicu da vam se javim jer ste vi to definitivno zaslužile. Suze iz mojih očiju potekle su juče kad sam dobila nalaz bete koja je od prethodna dva dana sa 70 umesto da poraste pala na 12. Šta da vam pričam-suze nikako da mi stanu, a toliko je oko mene bilo pozitivnih vibracija, baš sa svih strana, ne znam šta da vam kažem osim jedno veliko hvala.
I POSLE SVEGA BIH DA VAM KAŽEM DA JE MB ZA MENE OSTAO I DALJE OPCIJA BR 1 JER SU I MENE I MM "KUPILI" ZA SVA VREMENA, A S OBZIROM DA JE STANJE MM KATASTROFALNO MIŠLJENJA SAM DA NAM NA OVIM PROWSTORIMA NI NEMA BOLJEG REŠENJA, BAR ZA NAS-ALI ZASITA BIH IH SVIMA TOPLO PREPORUČILA.
A počelo je sve lepo, gazda stanko nas je dočekao i pokazao mb istog dana odn. jutra kad smo stigli-gde je bolnica, gde se dobro jede i sl-bili smo smešteni kod njega u kući-na pohorju koje je fenomenalno, njegova kuća takodje-ima 4 sobe za 4 para, radi samo sa bolnicom tako da su sve parovi iz programa VTO, svaka soba ima svoj wc, kupatilo, mini-frižider i tv, a zajednički je dnevni boravak sa tv, kompjuterom, telefonom, trpezarijom i odlično opremljenom kuhinjom, i da sa velikom terasom, sa sve zidanim roštiljom na njoj, i lepom malom bašticom-zaista pravi raj, a i stanko je pravi domaćin. Sa nama su na naše iznenadjenje bila još dva para naših sugradjana iz ns sa kojima smo se sjajno družili, i još jedan par iz tuzle. Sve uz preglede mi je radio profa koji je fenomenalno smiren, duhovit i koji je bio prezadovoljan mojim stanjem- punkcija je bila 21.08 (kako je i predvidjeno u programu, iako su se punkcije radile 4 dana u zavisnosti od sazrevanja jć), ispunktirano mi je 14 jć, 10 odličnog kvaliteta-ali tu počinje naša mora, naime u nalazu mog supruga bilo je samo 6 dobrih sp pa je morao još jednom da da uzorak, ali ništa i zatim je usledila punkcija, oba testisa su bockali i to je sve trajalo do 20h uveče a moja punkcija je bila u 16.30, da bi nam profa i biolog borut u 20h rekli da idemo kući da će oni ostati tražiti njegove dobre sp i da dodjemo sutra po podne da vidimo jesu li išta našli-možete misliti moje razočaranje ali tek mm je bio potpuno uništen i očajan, nismo spavali tu noć a sutra smo otišli do profe u 14 h i mm nije mogao da udje, pitao me da ja idem sama kod profe na razgovor-toliko je bio oduzet-ušli smo zajedno a profa će nama_"stigao ja naš sinoćni ručni rad, pa dobro kako smo se nadali dobro smo se udali", nama je odmah pao kamen sa srca i tek tad je profa rekao da su našli 14 sp koji su morfološki bili ok, onda je odmah nazavao biologa da pita da li se i koliko oplodilo-bio je to razgovor od 2 minute ali nama pa verujte kao čitava prethodna neprespavana noć-i rezultat je tog dana bio da se 8 jć oplodilo i nastavilo da se deli, tako da je profa rekao da dodjemo za 5 dana da idemo na blastice, ja sam pitala a da dodjemo ranije, on reče da nema potrebe a i ako bude problema oni će nas zvati trećeg dana da dodjemo na transfer-od tog trenutka mobilni je bio moj najverniji pratilac. I tako pregurasmo i treći dan, nema poziva, sve super, ali četvri dan kad je došao mene spopala nervoza-znam da je to najkritičniji dan i da izmedju tog i petog dana najviše embriona stane sa razvojem, opet nismo spavali noć pred transfer jer nisam bila sigurna da će me naši embrioni dočekati sutra ujutru-e a u nedelju na transferu, od deset parova nas su prve prozvali, odmah sam pomislila da je to kraj i da nas zovu da nam saopšte da nema embriona-ali opet nas profa diočeka sa osmehom i reče-"dragi moji pa vi imate dve lepe blastociste, odlučite hoćete li jednu ili obe da vraćamo-ma možete misliti našu srećeu, i na embriotreansferu kada su mi vratili obe blastice, bili su i profa i biolog i oboje su rekli da se nisu nadali u utorak veče kada su tražili sp da ćemo dogurati do blastocisa ali eto izgurasmo od pokojnika do pukovnika, bili su to naši mali borci. E to je lepi de deo, u stvari deo sa srećnim krajem a zatim sledi onaj tužni, 12. dan beta mi je bila 50, ja presrećna ali i dalje uplašena, 14 dan 70, i počinjem da krvarim i to je nažalost kraj, ali samo za ovbaj put.
Tako da je bez obzira na ishod mb zaista sjajan, i smeštaj i provod-bio je to pravi godišnji odmor, lepo društvo, odličan šoping-a za ekipu u bolnici od prvog do poslednjeg samo reči hvale-svi su nasmejani(ne onako usiljeno kao u jevremovoj) svi su opušteni, vrlo vrlo profesionalni i požrtvovani(bar je u našem slučaju tako) i ja ne mislim da ih menjam, jer stvarno ne znam da li neko u našem okruženju ima takav tim i uslove da meni i mm s obzirom na težinu njegovog stanja odradi sve ovako dobro, a da proveravam da li je i ovde moguće-mislim da za to nema ni živaca, ni vremena ni para.
Ovaj bol će proći, uz vas ,i znam da će mi biti lakše već za koji dan, ako sam nabacano pislala izvinite, ako je nešto nejsano pitajte, ako vam trebaju još neke informacije, npr.cene i to ću vam napistai.
PUNO PUNO PUNO HVALA NA SVEMU ŠTO STE UČINILE ZA MENE, NA SVIM REČIMA POLJUPCIMA I DOBRIM VIBRACIJAMA
dacaob draga, žao mi je :cry: , ali kao što su cure već napisale tvoje odlične blastice i biokemijska trudnoća veliki su predznak uspjeha u sljedećem pokušaju. Sretno :heart: :love:!
:( :( :( :( :(
ja cu ti pozeljeti da skupis snage sto prije i nastavis borbu dalje. vrijeme lijeci sve,prava istina!
ljubim te ,draga
P.S.drago mi je da nas nisi zaboravila. :love:
dacaob :love: :love:
samo malo strpljenja i imat ces svog :saint:
daco, jos jednom te :shykiss: i potpisujem cure- biokemijska je dobar znak, i iako ti to mozda premalo utjehe daje u ovom trenutku, bice ti drago drugi put kad se mrvica cvrsto ugnjezdi u tvom stomaku... :love:
Daco još jednom :love:
I potpisala bih te od riječi do riječi za Maribor. Ja sam imala identične dojmove za ljude koji tamo rade, sestre, doktori (mislim na sve :) ) biolozi. Ako neko premišlja u koju od klinika (gdje se plaća postupak) Maribor, Maribor i opet Maribor ... moja preporuka.
Odmah nakon neuspjeha zakazala sam novi termin.
Hvala na divnim rečima, ali od tako divnih devojaka ništa drugo ni nisam mogla očekivati. Talia kad ti ponovo ideš u mb?
maj, sljedeće godine, tako daleko :cry:
Ali imam neke kombinacije i za ovo međuvrijeme.
Mene muči pitanje, na koje mi niko od lječnika ustvari ne može dati odgovor. Kakve je kvalitete tih nekoliko spermića koje nađu kod naših muževa?
Talia ja znam da su kod mm sad u mb našli veći br sp ali ili nisu bili pokretni ili su bili deformisanog izgleda (glava,rep) a oni traže one sp koji izgledaju normalno i bilo bi dobro da su progresivno pokretni jer su ti onda najbolje kvalitete-da nisu kod nas ne bi ni došlo 6 dana nakon punkcije do razvoja blastocista
Istina, naša situacija je bila drugačija. Ja sam imala 12 dobrih JS, a samo se jedna oplodila i dijelila, a transfer je bio treći dan, sa čini mi se 6-staničnim zametkom.
Dacaob žao mi je :cry: .
Dacaob, iskreno sam rastužena svakom lošom betom.... posebno kad je u pitanju "lov" na spermiće ili kod cura iz kluba 39+
:love:
Cure, možda vi znate, da li je moguće da zbog prehlade i temp.37,3 , za 15 dana biopsija ne pokaže stvarno stanje stvari. Je li to presudno?
Tako sam tužda da ćemo sad možda zbog toga odgoditi biopsiju..... :cry:
Ima li netko nekakav savjet? Iskustvo? Pleaseeeeeeee :(
Temperatura se odražava na spermiogram ali ne i na nalaz biopsije. proces spermatogeneze se odvija u svakom trenutku i u nekim segmentima je toliko brz da se određene faze rijetko mogu i vidjeti pod mikroskopom. zato ne morate odgoditi biopsiju. eventualno naglasiti da je TM imao temp. Ipak biopsija će pokazati što se događa u kanalićima testisa a što je nama s tom dg. najvažnije. spermiogeneza je drugi dio procesa kojeg temperatura pogađa i može pokazati lažne nalaze spermiograma. Samo hrabro naprijed! :love: