bravo shanti, upravo me to muci, simpromi kao pred M pocinju u prosjeku od kojeg dana od ET? isto tako i napetost i grudima?
Printable View
bravo shanti, upravo me to muci, simpromi kao pred M pocinju u prosjeku od kojeg dana od ET? isto tako i napetost i grudima?
Mislim da ih je najviše bilo koje su rekle da par dana pred betu ih počne rasturati kao da će dobiti...
No sjećam se postova cura koje su već par dana nakon ET rekle da osjećaju grčeve.
Kod mene ništa a pokušavam odagnati razmišljanja o tome...kao što vidimo-ne baš uspješno, čim pišem ovdje :mrgreen:
dodo, i ja se trudim ne razmisljati ali svako malo mi nesto neda mira. ako ovako nastavim, za tjedan dana, do bete bit cu LUDA! ovo cekanje je stvarno najgori dio.
I ja...meni je najgore navečer.Onda me crnjak obuzme. Pitanja "kako ću ja to preživiti" se počnu motati po glavi. Gluposti šta ćeš...kako svi tako i mi...nema druge...
:love:
Shanti, svaka čast :*
Kod mene osjećaj m već dan nakon ET-a, ali ne i bolovi. Kasnije ne, čini mi se, danas ne, ali danas jedna crvena točkica na ulošku. Istina da je period za implantaciju, ali ovo malčice krvi (mrvica) sam imala uvijek oko 8-mog dana nakon et-a pa mi ne miriši na dobro. Da li ima koja cura takvo iskustvo?
Zbog prevelike gužve na poslu ne razmišljam previše o uspjehu-neuspjehu, svako zlo za neko dobro :mrgreen:
... i štrecne me u jajniku ponekad (sada), ali to je najvjerojatnije zbog punkcije, ipak je to operativni zahvat....
shanti, sekice,tiki,dodo ~~~~~~~~~~~~~~~ za bete :heart:
Moji simptomi su se pojavili nakon mjesec i pol kad mi je postalo zlo, tako da dugo nisam mogla povjerovati da sam trudna. Prije toga, apsolutno ništa...
Prekjuče sam se mislila kako nema aktivnih tema o ovome i htjedoh ih tražit, kad ono... Taman mi stiže ko naručeno!
Dakle!
Mučnina/ povraćanje
Ne, a nadam se i da neće! ;)
Pojačano osjetilo mirisa i okusa
Ne...
Učestalo mokrenje
Ovo da, i to podosta, ko protočni sam bojler!
Napetost u grudima
Pa ne nešto posebno, znalo je bit jače oko O.
Umor
Dosta sam pospana, da neznam da sam T, rekla bih "eh kakva gadna južina, kako me ispeglalo"!
Izostanak menstruacije /grčevi / bolovi u leđima/ glavobolje
Dobro menge nema, nema ni iscjetka, ne boli me glava, ali imam pritisak kao da ću dobit M, svakim danom je manji i manji...
Lagano krvarenje
Ne
Vrtoglavica/ nesvjestica
Ne
Zatvor
To imam inače, pa mi sada nije ništa drukčije... ;)
Nervoza
Dragi bi mi reko da sam onda stalno T. :D
Žgaravica
Ne
Promjene u tenu
Ne
Pojačan iscjedak
Da i ne...
Gubitak težine
Ne
Evo i mene tu Shanti i Dodo! :D :love:
Ovak... S obzirom na moju hiperstimulaciju koja sama po sebi boli, moram izdvojiti nesto sto mi se do sada nikada nije desilo, a naime znam jednu trudnicu koja uskoro krece na porod a imala je isti simptom (pa se ja tjesim ;) ):
naime sa 5tog na 6ti dan od transfera spavam vam ja tu noc kad ono negdje oko 5-6ujutro, budi mene nesto iz sna, nesto strasno.. Sjecam se da sam od boli cak i u snu pocela mumljati... Kad sam se probudila jedva sam do wc-a otisla, popiskila se i htjedoh ja nazad u krevet kad ono, od boli sam jednostavno pala na pod i zvala mamu da me digne... Bilo je to fakat nekaj cudnog, nesto skvocalo kod maternice, kod jajnika, ni sama ne znam di...
Fala Bogu kasnije vise nije bilo takvih bolova, osim svako jutro sto imam osjecaj ko pred mengu...
Pa ti sad reci...
martina i meni je tak bilo u noći 6.na 7.dan poslije transfera dok sam bila u bolnici radi HSa, naglo me probudila tako strašna, oštra bol u području maternice da sam mislila da mi je neko nož zabio u trbuh. Odmah sam skočila iz kreveta i išla u WC da vidim šta se događa, jesam prokrvarila šta li... ono ništa. To se nakon kratkog vremena malo smirilo, ponovo sam zaspala, a drugi i treći dan me bolilo u trbuhu ko da ću dobiti M.
Bumo vidli jel to kakav znak, a nadam se da je najbolji ;)
Evo cure da ja podijelim s vama moje iskustvo koje je rezultiralo pozitivnom betom (a sada sam u 30tom tjednu blizanacke trudnoce :) ).
I ja sam imala blagu hiperstimulaciju nakon punkcije, 7 dana nakon transfera krenula sam u grad na kavu i u jednom trenutku, iznenada me uhvatila strasna bol u predjelu maternice, mislila sam da cu se onesvijestiti na sred ulice, nikada prije nisam osjetila takvu bol... popustilo je nakon 15tak minuta.. Dva dana nakon toga HS je buknula, ja zavrsila u bolnici na 10 dana, tamo sam saznala za pozitivnu betu i da je ona bila razlog pogorsanja HS. Prave trudnicke simptome sam osjetila tek s punih 5 tjedana trudnoce kad su pocele mucnine...prije toga bas nista.
Cure sretno!
AnjaRijeka..hvala ti na infu! (meni se hs nije pogorsala, vecinom mirujem, uzimam dosta progesterona, pijem abnormalno.. No, ako bi to bio dokaz trudnoce, sam nek se pogorsa!) :D
I jos nekaj, ja sva ispristavila...(a inace nemam ten za pristice... :/ )..
E sad nist to ne znaci...
O Shanti..kad bi znali...
Meni je jedini i pravi simptom trudnoće bila pozitivna beta!!! :)
mene su jako probadali jajnici od negdje 8 - 9 dpo i PMS bolovi. Jajnici su me bolili do skoro 6-og tjedna. A i sad mi se još jave bolovi kao da ću dobit M...
Inaće nikada ne pratim te simptome jer uvijek mi je bilo razlićito pa ništa. A prije 4 godine kada sam ostala trudna nisam imala nikakvih simtoma da nisam imala pobačaj nebi ni znala da je bila u pitanju trudnoća. Sada imam konstantnu bol pri dnu stomaka,leđa me rasturaju a o janicima da ne pričam, pogotovo desnom.Doduše na njemu su ostala tri folikula koje nisu uspjeli aspirirati pa su mi zbog toga radili i inseminaciju a dva dana poslije i IVF.Sad čekam paaa....vidjet ćemo!
Evo i mene.........
Jucer u 11.00 bio ET.Odmah sat vremena nakon sto smo se vratili iz klinike doma,osjetila sam lagano zatezanje maternice kao prije M.Poslije toga opet duuuuugo nista sve do danas-prije pola sata opet to lagano zatezanje maternice.......a tek sam na 2.danu nakon ET-a :(
Citati cete me cesce ovdje jos narednih 10-tak dana.......... :mrgreen:
Svim curama u iscekivanju bete ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba!!
bebomanka, i kod mene prvi puta takav osjećaj odmah nakon et-a
Evo, radim inventuru u očekivanju m. :mrgreen: 8)
Bilješka o simptomima koje sam imala tijekom biokemijske trudnoće, tj. što bi mogli biti simptomi:
- nekoliko prištića (potkožnih) na bradi i oko nosa (iako ih nikad, ali baš nikad nisam imala, osim ponekad, neposredno pred menstruaciju po jedan na bradi); počeli su izbijati neposredno nakon ovulacije i čini mi se da se svaka dva dana pojavljivao po jedan novi, uz prethodne koji nisu odustajali :mrgreen:
- neobična osjetljivost na mirise (mirisi su bili intenzivniji i nekako izdvojeniji nego ikada)
- želja za mesom (nakon petnaest godina apsolutnog gađenja prema mesu, počelo mi je neopisivo dobro mirisati :lol: )
- učestalo mokrenje (samo četiri sata spavanja u komadu, a onda jurišanje kako bih se popiškila)
- vidiljive vene na grudima; činilo mi se da grudi nisu ništa veće nego inače, ali su me "žuljale" pri ležanju na trbuhu, a dodir po bradavicama mi je bio izrazito neugodan - to ne mogu povezati sa svojom reakcijom na Utrogestan jer mi se u prethodna dva ciklusa nije dogodilo
- plačljivost... činilo mi se da svakih pola sata plačem :))))
- pospanost (iako, mogla bi biti posljedica Normabela)
- podrigivanje i mučnina (bez povraćanja; imala sam ih i u prethodnim ciklusima pod Utrogestanom tako da ne moraju biti simptom)
- lagani povremeni grčevi u maternici (imala sam ih i u prethodnim ciklusima pod Utrogestanom).
Shanty, nekako se ipak vidi razlika između simptoma kad si bila t i kad nisi, ove info su nam dobrodošle :*
Shanti :love: bas sam se pitala hoces li nam napisati nesto o simptomima nakon ovog ciklusa, jel bilo kakve razlike u odnosu na ostale i sl., mada sam te "nanjusila" cim sam procitala da ti je meseko zamirisalo :)
Dosadašnji transferi bez simptoma (barem značajnijih) osim malo probadanja i jajnicima i nešto veće i bolnije grudi (stimulacije).
Jučer 9. dan po transferu takva mučnina da sam mislila da ću umrijeti ili barem dobiti strašnu virozu. Nit' sam umrla, a niti dobila virozu barem za sada. Jeziv poriv na povraćanje, ali nisam mogla povratiti. Kava mi strašno smrdi kao i svi parfemi (inače sam ovisna upravo o kavi i parfemima). U ustima metalan okus, a s jezika non-stop curi slina. Grudi su mi ne toliko bolne koliko su teške. Jajnici lagano probadaju, a umor i pospanost ne prestaju. Beta je 25. 10. pa bumo vidli ima li kaj od ovih simptoma koji su btw tako grozni da ih se jedino radi trudnoće isplati trpiti. :? :?
sjetna, naježila sam se, jedva čekam 25-ti, a do tada puuuno~~~~~
sjetna ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sjetna, zasad zvuči dobro (meni je bilo ovo "slinavljenje", ali ni izdaleka tako dramatično), ali beta je beta, vibram ti ~~~~~~~!
Sjetna, to ne zvuci dobro vec odlicno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
sjetna ~~~~~ da su ovi simptomi simptomi trudnoce :)
sto se mojih simptoma tice, ovo mi je treca inseminacija (prva je bila prirodna, druge dvije stimulirane klomifenom) i apsolutno svaki put sam imala drugacije simptome. Ovo je prvi puta da nemam ama bas nijedan :roll: . Cak mi ni cicke nisu napuhnute sto je mi je do sada uvijek od utrica bilo. Ni trbuh me ne boli, apsolutno nista, kao da se nista ne dogadja. I iskreno, to mi pomaze da ne osluskujem u svakom trenu sto se dogadja u mojem tijelu
sjetna35 ~~~~~~~~~~~~~~ :heart: za veliku betu!
Kod mene definitivno prvi znak trudnoće žicanje i probadanje u jajnicima oko devetog desetog dana !
Da je meni barem probadanje u jajnicima bio simptom T. Ja sam taj simptom imala svih 5 transfera, a 3 puta su bolovi bili užasno jaki (u predjelu maternice i jajnika nekoliko dana nakon transfera). Dakle mislim da se to nikako ne može uzeti kao siguran znak trudnoće.
d13, napiši nam ovdje nešto :heart:
cure tek sam sad vidila da ste me " trazile". ja osim bolova koji su jako slicni menstruaciji nisam imala, tu i tamo koji probadanje doli ali ne tako bolno. meni je prvi znak nekakve sumnje dalo to sto imam zatvor koji je sam po sebi starao nekakve grceve koji su se javljali nocu. ako se cega jos sjetim pisem vam.
drzte se...
Drage moje,
listu simptoma na lomaču. Danas beta 1.6. A ja prepuna simptoma ko šipak vitamina. Ostale bez simptoma trudne.
Zatvor nastaje od utrića, a može i od trudnoće. Opet potpisujem sjetnu - kad sam ostala trudna imala sam najmanje simptoma. Puno tih simptoma zbrčkaju ovitrelle, utrogestani, primljena stimulacija i nemoguće ih je razlikovati jesu li umjetno (lijekovi) ili prirodno (trudnoća) stvoreni. Beta je beta, a dotad - probat se ne slušat, makar probat koliko je god teško. Probat zabavit mozak nekim svakodnevnim životnim stvarima. Koji put uspije, koji put ne :love:.
podizem ovu temu, mozda nam novopecene trudnice mogu napisati jos nesto zanimljivo.
mene muci sto se nakon ET-a osjecam normalno, za razliku od prosli put kad sam imala osjecaj napuhnutosti sa povremenim probadanjima. istina da je rezultat bio negativan, al sam imala osjecaj da se nesto dogadja pa mi je bilo lakse. koji dan nakon ET-a bi bilo moguce nesto osjetiti?
mi smo uspijeli iz 4 pokušaja ISCI, i eto zakoračili u 12 tjedan trudnoće. Ovaj puta pms simptomisu bili toliko izraženi da sam se ja stvarno glupo osjećala dok sam čekala rezultate bete. A kad su došli nisam mogla doć k sebi od šoka jer sam bila 150 % uvjerena da nema ništa i da ću svaki tren procuriti. Ti pms simptomi počeli su tamo onda kad i trebaju tako da mi je bilo sasvim normalno i za očekivati mengu. Inače sam uvijek imala te simptome, ali nikada baš tako jake kao taj puta. Drugih simptoma nikakvih ni u jednom pookušaju.
Up!
Podižem kako bi nove trudnice podijelile svoje iskustvo o simptomima s nama... :D
Shanti jel ovo ti mene maloCitiraj:
Shanti prvotno napisa
Mislim da je još rano za bilo kakve simptome.
Češće piškim no tako je bilo i u prošli puta i ja mislim da je to od Utrića, ista stvar je i s napetostim u grudima.
U zadnjih 7 dana otprilike dva puta dnevno osjetim po par minuta da me šarafi u maternici kao da je 1dc.
Zatvor mi se pojavio no riješila sam to da sam se vratila na moju jutarnju kavicu.
Meni je danas 12.dan nakon E.T. Od jutros imam osjećaj kao da ću svaki čas dobiti m. Sa strahom idem svaki put na wc. Ako nisam trudna, radije bih da dobijem već jednom m pa da znam na čemu sam, nego da strepim do prekosutra popodne (u srijedu ujutro idem vaditi betu). Inače puno piškim,ali puno i pijem pa je to normalno, a cice su mi dosta osjetljive i bolne.