evo vam linkić ako se hoćete pridružiti www.superbaby.org./forum/index.php
valjda radi :)
Printable View
evo vam linkić ako se hoćete pridružiti www.superbaby.org./forum/index.php
valjda radi :)
cure, zaista vas najljepse molim da ovako ne razmisljate:
na onom topiku protestirate da na ovom forumu niste radi chata, a sto je onda ovo? same sebe opovrgavate.Citiraj:
Evo otvaram ovaj topic umjesto našeg uobičajenog mjesta za tračanje svaki dan
ako ste vec otvorile ovaj topik, ok, ali vas molim da na njemu ne raspravljate o tome sto ste kuhale i ne pisete 5 postova u jednoj minuti.
razumijem vasu ljutnju, no pokusajte i vi nas razumjetii. mi vas ne zelimo otjerati, zelimo vas ovdje, uz nas. :love:
sibell: Pa valjda smijem reći kako je meni bilo!? Inače ode sve u bananu....
Cure, meni je termin krajem 10og mjeseca a već me tolko probada dolje, mali me riče...mislim da neću još dugo izdržat. Najgore je navečer dok legnem.
I još nešto...jučer sam skužila strije na nogama i leđima :x :evil: :x
Na trbuhu ništa, njega konstantno mažem a noge nisam mazala i evo ti vraga. Sad sam na 70ak kg i ne mogu si pomoći kaj se tiće papanja. Dižem se po noći minimalno dvaput nekaj pojesti :oops:
Pozdrav svima
momze nisam tako mislila, bila sam ironična na sve događaje danas. Oprosti zbog iznošenja svojih misli pred kraj trudnoče koja je - hvala na pitanju - rizična pomalo pred kraj. Sve ovo uzrujavanje mi ne koristi nimalo i htjedoh se malo crno našaliti. :mrgreen:
Tako mi je drago da smo se opet skupile :D :D :D Sandrij, mommy justine, hvala sto ste javile...
Sibell, mogu ti reci kako je meni bilo kada su me copili trudici (valjda su ti u 30.tjednu isti kao i oni "u pravno vrijeme"). Jaka bol pri dnu stomaka, koja se pretvarala u nekakav bolan grc, i sirila se prema ledjima.. Puno bolnije od "obicnih" kontrakcija, koje sam (barem ja) osjecala kao neugodno, ali ne bolno stezanje trbuha..
Ja sam danas konacno dobila sve nalaze brisa i svi su ok :D :D Jos sam se cula sa svojom doktoricom i rekla mi je da sada mogu smanjiti terapiju partusa sa 4x1, na 3x1... nadam se da ce mi to mlo olaksati, jer partus kod mene izaziva tako neugodna lupanja srca, ruke mi se tresu poslije svake tablete..
Ja se moram vratiti na temu stucanja bebe - moj bebson stvarno puno stuca, svaki dan po nekoliko puta, traje i po 10-ak minuta.. Je li to stvarno normalno?? Dali vi isto osjecate?? Za one koji me ne znaju, sada sam 31+6..
dzani_sa: je'l Partus isto što i Prepar? Ja sam ga pila pod kraj 1. T, i meni je isto strašno srce lupalo, tako da sam pila još nešto, ali zaboravih naziv... A što se štucanja tiče, Gab je strašno puno štucao u trbuhu i što je najsmiješnije, još uvijek puno štuca :)
dzani meni je ovo podnosljiva bol. grceve u preponama imam zadnjih par dana ( i danas opet). ipak mislim da su samo pripremni, no pratim ih za svaki slucaj
:D za nalaze
bravo :*
dzani_sa i meni bebson štuca i to dosta dugo, bar 2 puta dnevno po 10 min :) Čitala sam o tome, pisale su druge mame - ništa strašno..
ok. :)Citiraj:
mommy3 prvotno napisa
Ja nemam kontrakcije, ali najgori mi je svrab koji osjećam po cijelom tijelu. Stalno se mažem kremama, uljima, ali ništa ne pomaže. Najgore mi je navečer kad legnem u krevet jer ne mogu spavati od konstantnog češkanja. Ima li još netko takvih problema?
ja samo po trbuhu...Citiraj:
justine prvotno napisa
Isto svrab po cijelom tijelu, cak mi se pojave i neke male tockice po kozi.. Zna biti tako jak da od cesanja napravim ranicu, nevjerojatno... Justine, imas novu pp :*
E sad si me dobro nasmijala! :lol: Mene nije bilo doma, ostavila sam borbu na drugoj stranici, a kad sam se vratila, ono čuda se desila!Citiraj:
mommy3 prvotno napisa
Sad me strah i pisati da me nebi optužili za ne znam ni ja što! Ne znam ko se bori za što i protiv koga! Za koju državu??? :mrgreen:
Sibel, ja sam isto načula da tako bude pred kraj, samo se opusti i neka MM kuha i dalje!
Dzani, moj štucavac isto često štuca!
Eto, sad ću vas pratiti do večeras, pa se javim opet! :mrgreen:
Cure, pridružite se na http://superbaby.org/forum/
Tamo ćete naći svoje stare skupine :D
ostale teme su zaključane, pa da napišem ovdje što sam htjela odgovoriti osoblju foruma:
upravo tako...čemu trošiti energiju na prepiranje (a vi ste već odlučili) kad postoje i drugi forumi na kojima osoblje ne ukida topice na kojima se razmjenjuju svakodnevne brige i veselja vezano za naše trudnoće (odnosno kasnije, za naše bebe)Citiraj:
Mukica prvotno napisa
Žao mi je što sam onoliko energije i živaca jutros potrošila, ali hvala Bogu mi zimnice (a i ostale skupine, koliko sam imala vidjeti :) ) smo se opet sastale i nastavljamo naše ugodno druženje na drugom mjestu kad smo već odavde protjerane :love:
Netko je već upozorio na kontraefekt vaših mjera - da ćete samo izgubiti dobar dio vjernih forumaša....do stručnih informacija mogu doći na puno mjesta, a na podršku kakvu sam pronašla u svojim zimnicama - malo gdje :heart:
Srdačan pozdrav :*
O, trdunjače moje, pa šta je ovo, odem par dana na more, a ono ukinuše nam kružoke! Moram priznati da me to rastužilo, osobito sad pred kraj... Budući da smo sad sve zajedno, postavljam pitanje svima, iako sam dobila jedan odgovor na problemima. Naime, već par dana osjećam peckanje na vrhu jezika, a danas ujutro su mi se pojavile i neke bijele naslage. Odgovorila mi je samo jedna cura koja misli da su gljivice u pitanju, a ja sam našla na netu da je peckanje jezika znak anemije pa me malo frka. Ima netko s ovakvim iskustvom?
vece cure,
ja sam dosta propustila izgelda danas..ali sam imala jako puno obaveza...i jako sam se umorila a onda kad sam predvece dosla kuci uhvatila me je takva muka i tako me je boljela busa da sam mislila da cu umrijeti....jedva sam dosla sebi. Izgleda da mi je naskodio luk koji sam pojela u rucku :? :evil: groznooooooo.... ali da ne kukam idem se pokusati updaateati...
Sudeci po vasoj listi i ja spadam u jesenske iako su me dosad vodili pod ljetne. Dakle prijavljujem 13.9. decko SD.
Veceras me drze kontrakcije na 15 minuta vec satima. Nisu bolne ali nisu ni bezbolne. Ja se napola pripremila, oprala kosu, obavila brijanje pa cemo vidjeti...
Pozdrav svima!
Ja sam se sa PDF Potpomognute spustila na Kružoke (konačno sam i to dočekala) i godinama svaki dan pratila Rodin let, ponekad nešto komentirala, izvještavala, a ponekad samo u tišini čitala, informirala se, učila.
Moram reći da sam se osjećala dobrodošlom na Rodinim krilima svo ovo vrijeme i osjećala sam se dobrodošlom kad sam konačno sišla na kružoke. Eto sad su ukinuti, taman kad sam se veselila da su krenule jesenske trudnice prema rađaonama. Žao mi je zbog ukidanja kružoka, samo toliko cure. Pusa svima. :*
Da ne zaboravim, danas sam 29+3, i baš se osjećam trudno zadnje dane.
Još uvijek na početnoj kilaži :mrgreen:
I ja bi k vama!!! Trudna sam 29+5 i nosim curicu. Izgledam kao da sam progutala loptu, tj. imam samo oooogroman trbuh koji zadnjih tjedana liči na nogometno igralište jer mala izlazi sa svih strana.
drž se koksy!!!!!Citiraj:
koksy prvotno napisa
imaš pp
Sorry, I forgot. Termin je 24.11.Citiraj:
twin prvotno napisa
Nina2007, niste protjerane odavde, nemoj pretjerivati.
I ja se osecam proteranom...
Tek da spomenem, da sam naletela vise puta na topice, gde si bas ti, momze, vise puta pozivala cure sa raznih topica da se prikljuce kruzocima trudnoce izmedju ostalog i radi druzenja. Nemoj ovo shvatiti licno, ...jednostavno sam zbunjena.
I za mene, na zalost Roda vise nije ono sto je bila. :(
gle momze
ne raspravlja mi se, ali da pojasnim ovo pa neću više.
Ja ne smatram da sam (ni ja ni bilo koja druga forumašica) išta loše učinila da nam se ovo uradi :/
Možda vama u osoblju nije jasno koliko je ono što smo osnovale ovdje nekima značilo, ali ja sam jedna od onih kojima je značilo, jako puno.
Vidi se po broju i postotku mojim postova odrađenom na Rodinom foumu odnosno točnije - na Zimskim kružocima :mrgreen:
Jasno mi je da to nije dobro (zatvarati se u male grupe) ali budući da još nemam iskustva mislim da ga moram prvo steći da bih mogla i na kojem konkretnom topicu biti aktivna i svojim savjetima pomagati drugima (i bit će mi drago da mogu pomoći :) )
Meni je značenje Rodinog foruma (bilo) uglavnom u ljudima s kojima sam svaki dan prolazila skupa kroz naše T...a vi ste nam to pokušali oduzeti i svesti naše druženje na princip pitanje - odgovor na topicima s konkretnom temom. Znam da ne radite to iz zlobe, nego vam jednostavno nije jasno da smo mi upravo voljeli Rodu onakva kakva je (bila).
Stvar je mislim u ovome (netko je to već bio rekao):
vi nas ne razumijete, kao ni mi vas.
Nadam se da će se to promijeniti jer mi je žao da cijela priča završi ovako nečasno...a znam da Roda može puno bolje :saint:
Ja mislim da informaciju možemo dobiti na raznim mjestima, nazoveš liječnika, otvoriš knjigu....
Ono što ne možeš dobiti svugdje, a ja sam dobila na Rodi jest podrška ljudi koji prolaze isto što i ja i to je vrlo vrijedno (meni)...
Već sam negdje napisala, ukoliko je mogućnost generiranja krivih inf. pravi razlog zatvaranja kružoka onda i cijeli forum predstavlja opasnost da se dogodi isto....
Evo i ja se prijavljujem 17.09. Filip Vinogradska
Pusa svima
da se ne ponavljam. razlog ne može biti jasniji!Citiraj:
anitalu prvotno napisa
došla sam nedavno, dočekana kao i svi sa dobrodošlicom, tako da obrazloženje da se nove trudnice ne mogu priključiti "ne pije vode". šteta za Rodu, ponajprije!
slicno se izgleda desilo i na dobnim skupinama....i ja moram priznati da je i meni malo sokantno jer iako nisam bila previse aktivna ...pratila sam sto se desava s drugim jesenicama...i nekako mi nedostaju sad...a s druge strane ima masa nekih pdf koji su mi vise nego zanimljivi i potrebni
kratko....zbunjena sam :/
I ja se osjecam protjerano. Ne volim nikakva ogranicavanja slobode na internetu, a pogotovo ne forsiranje nacina komunikacije pitanje-odgovor, koje je u vecini foruma ok, ali na ovom podforumu nije. Nakon skoro tri godine odlazim na novi i nezavisni kruzocki forum.
Drage trudnice, sretno vam bilo, dabogda vam vase bebe stigle zdrave i vesele i na vrijeme! Velike puse svima!
mene nema nigdje na spisku, zaboravili me staviti jos od ljeta. a bila sam u pocetku na listi. :(
ako ikako moze ja se opet prijavljujem 21.11.
evo podižem ovaj topic pošto sam prošle godine sve propustila. ja se sad pred kraj (točno 39 tjedana danas) osjećam dobro. imam puno energije tako da nemogu ni spavati po noći. često mi se javljaju kontrakcije, neugodne ali bezbolne jedino ponekad popraćene menstrualnim bolovima. jedva čekam da rodim jer mi je već polako dosta. stalno osluškujem svoje tijelo i pitam se kad će se već jednom početi nešto događati.
Evo i mene, 37.tj. Ova tema je stvorena za mene zadnjih dana. Loše spavam, pa se loše i osjećam i imam osjećaj da se tako vrtim u začaranom krugu. Inače, do sad nikakvih problema. A sad kao da me tramvaj pregazio. Ima li tko sličnih problema? :?
Curke moje vi ste još trudnije od mene (ja 32. tj.), imam isto menstrualne bolove ponekad, spavam teško (skoro nikak), sanjam uvijek neke gluposti, jedino sam normalna prijepodne dok imam snage nekaj za napraviti po kući, popodne sam "potrgana" i spava mi se opet unazad neka 3 tj. jako, čak mi se čini da mi se i mučnina vraća :/
I da, teško dišem, teško se okrećem kad ležim. Inače hodam dosta, sve po kući za sinom i mužem radim sama, nakuhavam, idem u šopinge, vozim... Valjda bude sve dobro još ova 2 mj. ;)
Ja sam se do 34 tj. osjecala super, puna energije i vec sam se cudila samoj sebi da je tako, a onda ima 5-6 dana da me sve zivo boli, posebno prepone i zdjelica a dignut se po noci za poc na wc postala je expedicija...valjda su to cari ovih zadnjih tjedana.
Eh da, cijelu trudnoću se borim kako bih održala normalnu probavu (tj. da uspijem otići svaki dan), a zadnjih par dana idem svako malo! :?
eto i mene.35 tjedan, pocela sam lose spavati ali zacudo nemam nikakvih kontrakcija.
Danas sam jakooo nervozna jer idem u bolnicu na pregled, a nevolim nove situacije!
Upravo pijem kavicu a onda put pod noge!
Drzite mi fige!
Anatom, mislim na tebe. Javi kako je bilo. Ja idem sutra na prvi pregled u bolnicu, isto ne volim nove i nepoznate situacije i nije mi baš svejedno. :love: