Hany, samo cu dodati da nakon 11 godina jedni u Mriboru sam se osjecala opusteno i opimisticno. Ja ti ne bih savjetovala Sarajevo zasada niti Kurjaka u ZG. Sretno.... :heart:
Printable View
Hany, samo cu dodati da nakon 11 godina jedni u Mriboru sam se osjecala opusteno i opimisticno. Ja ti ne bih savjetovala Sarajevo zasada niti Kurjaka u ZG. Sretno.... :heart:
lolla, hvala za savjet. meni maribor zvuci super, ali cekanje godinu dana :x . to mi je malo nehumano, bas me cudi da ne prosire kapacitete kada vec imaju toliko posla... :?
Drage moje,
evo jos jedne sarajke da vam se pridruzi! Moram priznati da ovih zadnjih par postova nemam pojma o cemu pricate, nikada prije nisam cula za NK stanice, dex i sl :oops:
Ja pisem iz drugih razloga. Moj privatni gin mo preporucuje IVF u ZG (IVF Pol), a onda mi prijateljica (koja je vec radila IVF) kaze da obavezno prvo probam sa inseminacijom, posto je to jednostavniji postupak i preporuci mi dr. G sa Koseva (nadam se da znate o kome se radi) kao odlicnog dijagnosticara. Sada prikupljam nove nalaze, a imam kod dr. G zakazan termin za razgovor 7 novembra i jedva cekam da cujem sta ce reci.
Ja sam vec odlucila da cu ako bude trebalo IVF raditi van BiH, vjerovatno u ZG. Ono sto me muci jesu te inseminacije. Ja licno znam samo jednu osobu kojoj je upalilo. Nekako mi to dodje kao gubljenje vremena, zivaca i novca, a sanse za uspjeh male, a s druge strane, ako bi uspjelo ... :D
Sta vi mislite o svemu. Ima li neka od vas iskustva sa Dr. God sa Koseva?
Ninana, dobrodosla nam.
Samo cu na brzinu... najprije moras znati tacno svoju / vasu dijagnozu, tj. da li ste uopce za inseminacije.
Nadan se da si procitala topic od pocetka, ja sam nekoliko godina bila kod G. i nemam nimalo pozitivna iskustva, niti znam nekoga ko ima, a znam mnogo cura.
No ipak mozda mozes probati sa inseminacijom kod njega, ako uspijes uganjati termin uopce???!!! Ali konsultuj se sa curama ovdje, koje su u slicnim situacijama, oko lijekova (i protokola i nabavke) i samog toka postupka.
Nisam bas pametna da kazem izricito nemoj ili de za inseminaciju. Ali IVF ni slucajno ovdje u BiH.
Pozdrav
magda hvala ti.
Pretpostavila sam da je tvoje iskustvo s Koseva vezano za dr. G. Je li on jedini n aklinici koji se bavi ovom problematikom??
Ja pretpostavljam da ce nam on prvo predloziti inseminacije, jer nam je od svih nalaza jedino PCT bio negativan, ali vidjecemo, imam dogovoren razgovor s njim 7. novembra.
Moj najveci problem je sto imam osjecaj da inseminacije nece pomoci mnogo, i ja bih najradije odmah isla na IVF, a po prirodi sam streber tako da mi razum govori da idem sve po pravilima, dakle prvo 3 inseminacije. A plus sam vaga u horoskopu, pa ti je donijet odluku kod mene i za manje bitne stvari pravi proces... a ovdje tacnog odgovora nema.
Jeste, on je jedini koji gore radi na mpo.
Jesi radila HSG ili laparo, jesu jajovodi prohodni, to moras znati za inseminaciju.
Pct je meni na kosevu bio negativan (citava farsa on nalaza, a papiru ni traga, sve usmeno, odokativno), a kod mog drugog dr. kasnije sasvim ok.
Na razgovoru s njim sve bude super, sve za 5, ali realizirati nesto, to je malo teze. Susretljiv je on, nema sta.
A za osjecaj ne znam sta da ti kazem, moze da upali i ne mora, svakako probajte prije IVF-a.
Ali ima ovdje i pametnijih glava od mene, pa nek se jave... ja sam malo ispala iz fazona
hajte cure :mrgreen:
Radila sam sve, dakle i HSG. Radila sam to kod svog privatnog gin i radio mi je ultrazvucno i nalaz je bio uredan.
Ono sto mene dodatno brine za Kosevo i doticnog doktora je to sto sam cula da meltene svim curama radi laparoskopiju, jer ne vjeruje tudjim nalazima i hoce da on to svojim ocima vidi sta je i kako je. Meni to zvuci grozno. Ako je stvarno tako, ja necu dozvoliti da me se tek tako "busi".
A jos kad cujem tvoje iskustvo s lprsc ... :nope:
Poštovana Magda (i ostale dame na forumu),
Ja sam od danas nova na forumu i još jedna sarajka kojoj je doktorica preporučila laparo :(... HSG nije željela ni uzeti u razmatranje kao opciju.
Molila bih vas da mi kažete barem inicijale doktora koji je obavio vašu operaciju... Bilo me je malo strah i prije, a pogotovo me je strah sada nakon što sam pročitala o vašem lošem iskustvu.
Hvala puno unaprijed!