Fiona i Sven :lol: :lol:
Leonček :heart:
Printable View
Fiona i Sven :lol: :lol:
Leonček :heart:
Sven i Fiona - rođeni diplomati.
Ela po stoti put pita zasto nesto ne smi napravit i kaze mi OBJASNI.
Nakon sta sam joj 100 put objasnila, vise mi je dosladilo pa sam se provala izvuc najgorim i najnepedagoskijim odgovorom koji,naravno, glasi:
Zato sto ja tako kazem i tocka.
A ona ce na to:
Mama, to nije objasnjenje!!
:lol:
Tako mi i treba!!
Nekidan smo jeli pizzu, Ela je zatrazila kechup a ja sam rekla da ga nema.
Naver otvara hladnjak i dodje meni pa mi kaze:
Mama, ima ketchupa u frizideru, ti si me lagala! Mama, znas da se ne smije lagat!! :mrgreen:
Pehari su ionako kod mene! :naklon:
ovo zvuči kao naslov dobre pjesme
S: Mama, kad si se ti oženila ja sam tebi odmah došao u trbuh?
Ja: Ne baš odmah, ali jako brzo poslije.
S: Čim ste došli u restoran? :lol:
Bili smo prekjučer na vikendici sa MM-ovim prijateljima - 2 brata blizanca.
Sven je bio fasciniran njihovom sličnošću pa je cijeli dan bilo kojekakvih pitanja i komentara (naravno, pred njima).
Između ostalog u prvih 5 minuta druženja ih je pitao:
Vi ste isti zato jer je vaša mama imala 2 jajne stanice ili zato jer je vaš tata imao 2 najbrža spermića?
Ajme, Sven :lol:
On i Megi bi se trebali upoznati, totalno slično razmišljaju o reprodukciji i inim temama. Baš smo jučer vodili razgovor o pravljenju beba, al ne mogu se sad sjetiti kako je točno išlo.
Al za krepat mi je bilo kako je Megi pričala priču za Božić o Isusovom rođenju... "onda su došli u štalu, jer nije bilo bolnice, a tamo su bile životinje- krave, ovce, žirafe, lavovi... onda je Mariju počelo boljeti, jer je beba htjela van, a Josip joj je pomogao dok je tiskala... " :lol:
Sven i Megi :lol: , ne znam koji je bolji. :lol:
Trenutno smo u fazi gledanja Bambi 2.
I tamo Lupko kaže : "Nije meni moja mama šef".
Sinoć Luna stoji i gleda nas kad odjednom kaže . "Nije meni moja mama šef."
Pitam ju ja: "Mico, a tko je tebi šef?"
L. : Tata
Ja: Ma gdje to piše?
L. U Konzumu.
Dopeljala sam djecu doma iz vrtića i još nisam ni cipele skinula već Elena viče: Mama, daj mi jesti. Budem umrla od gladi.
Ja: :shock: Pa kaj vas u vrtiću ne hrane?
Danijel: Nas ne hrane u vrtiću. Mi sami jedemo.
Sjedi Danijel na stolcu i žalosno mi kaže: Mene boli bušika.
Ja: Pa u zadnje vrijeme te često boli bušika. Kaj je to?
D: Kad sam ja rekel da me boli bušika ti si trebala reči daj ne gnjavi.
Ja: :?
E: Kad se bebe idu roditi, onda mami prerežu trbuh?
Ja: Ne uvijek. Ne treba uvijek prerezati trbuh.
D: Neke se izvade na leđa, znaš. Jel tak mama?
Gledamo film: Pipi Dugačarapa i ja objašnjavam Eleni da sam taj film još ja gledala kad sam bila mala curica.
E: Onda je Pipi bila još jako, jako malecka.
Brigita, tebi fakat nije dosadno s njima :lol:
A sad mi:
Leonina sestrična živi u Italiji i viđamo je svega par puta godišnje. Sad je bila 10 dana kod bake i mi smo išli skoro svaki dan tamo na igranje. Danas se vozimo prema baki i pita Leona kam idemo. Ja velim da idemo kod bake jer se moramo oprostiti sa Niki koja sutra putuje natrag kući u Italiju.
A Leonček me pogleda s upitnicima u očima i promrmlja: Ma, kaj si imamo oprostiti, pa nismo se ni svađale ni tukle :lol:
Miceki slatki! :lol:
-Veli Megi sinoć svom tatici: "Obožavam te! Najrađe bih te pojela bez ničega!" :heart:
-Dok sam bila na balkonu kažem Megici da ode u kuhinju i zamoli tatu da donese čašu vode, i čujem je kako kaže "Ej, Domi, tvoja žena te moli čašu vode." 8)
:lol: :lol:
Megi :lol:
david jede sladoled, i ja bih.
- daj mi malo.
- ne dam!
- daj, kako me mozes odbiti, pa tko ti ga je kupio?
- kupila mi ga je jedna debela mama koja ne smije jesti sladoled jer je na dijeti!
:/
:lol:
A gle tebe kojeg si smajlija nabacila!Citiraj:
sandraf prvotno napisa
Umjesto da si ponosna što dijete brine ono što bi trebala ti, još ti nešto nije jasno!? :lol:
fakat, trebala bih mu biti zahvalna :lol:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
malo me iznenadio tom savrseno tempiranom i primjerenom reakcijom. tocno je znao sto ce me odbit od njegovog sladoleda :mrgreen:
:lol:Citiraj:
sandraf prvotno napisa
Svi klinci su me oduševili, ali David me dokrajčio. :lol:
U tom rangu je i Fionin biser od ovog vikenda, s tjedne kupovine. Taman smo bile ispred frižidera sa sirevima, kadli je moje dijete osjetilo neobjašnjivu potrebu da ničim izazvana svojim jasnim i zvonkim glasićem vrlo glasno objavi:
- Mama, ti imaš male cice. :? :lol:
Imam četvorku.
Od kada si djeci počela otimati sladolede, zaključak je da previše plivaš. Smanji malo. :lol:Citiraj:
sandraf prvotno napisa
Sanja, Fiona me oduševljava u poslijednje vrijeme. A ovo sa cicama... :mrgreen:
Cure, klinci od 3 do 6 su zakon!
popljuvala sam ekran kavom :lol: :lol: :lol:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Da ovo doba je :love:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Da, stvarno su fenomenalni. Ja se iz dana u dan ne mogu načuditi i nadiviti slatkoći koju te male glavice proizvode. :heart:
Svaki put kad zovem Megicu s posla, na kraju razgovora kaže: "Pozdravi direktora i prijatelje." 8)
Jučer naša filozofska 8) rasprava:
E.Mama, ti nećeš ostariti, bit ćeš uvijek ovakva.
Ja: Ali svi ostare.
E.Ti nećeš.
Ja. A baka?Baka je stara.
E. Baka se tako rodila.Da, da rodila se tako stara! 8)
I još jedna prilično filozofska ;)
E. Znaš mama, život ti se nalazi u glavi.
Ja.Gdje?
E. Tu, u glavi (pokazuje prstićem na čelo)
Kad Leona i ja idemo prek Horvaćanske u nebodere u dućane, moramo preću dva semafora i ak se fest požurimo stignemo uloviti oba zelena svjetla, ali češće ne uspijemo.
I tako nekidan pređemo mi polovicu puta i ja velim: Ajmo požurit, možda ulovimo i drugo zeleno!
A Leona me povuče za ruku da me uspori i beznandno uzdahne: Ma, daj, mama, pa znaš da to nema smisla :lol:
Kupila sam Marku majicu na kojoj piše : Ja sam mali genijalac
i on me je valjda 100 puta gnjavio da mu to pročitam i opet i opet i opet....
i danas kod bake
B: Marko što ti to piše na majici?
M: ja sam mali kriminalac!
:roll: :mrgreen:
Vidiš šta ti je realnost :lol:Citiraj:
A Leona me povuče za ruku da me uspori i beznandno uzdahne: Ma, daj, mama, pa znaš da to nema smisla
Obožavam čitati bisere ovih naših malih glavica, tako su pregenijalni! :heart:
A mi, pošto Svenu nismo ništa govorili za trudnoću (jer se bojimo da li će sve biti u redu i ne želimo ponoviti grešku od prošli, tj. pretprošli put kada se jako razočarao) mislimo kako imamo bedasto dijete i da možemo pred njim u šiframa. Aha, right!
Jutros ležim u krevetu a on me pomazi po glavi i kaže: Mama, možda te trbuh bolucka jer ti bebica putuje kroz jajovod u trbuh :shock:
i neće jest ribu jer ima oči :roll:
veli,on, gleda me
ja , tko
pa mrtva riba me gleda mrtvim očima
Marko :lol:
Brunda :heart:
Sven, moj duboki :naklon:
Mi odgajamo srednjeg sina za stylista, novog Ciganovica Nevena. On naime nosi kosulje. A nedavno je trazio da mu kupim japanke jer mu hitno trebaju.
Ali veceras, uh, oblacim ja neke hlace koje nisam nosila neko vrijeme. I Lovro ulijece u jednom dahu:
- Maaaama, kako su ti dobre te hlace, jesi to sama sasila ili si ih kupila?
- Kupila sam.
- Joj, maaamaaa, oces kupit i meni?
:predaja:
Joj, prekrasni su i predivni i presmiješni :lol: , obožavam ovaj topic. :heart:
No da, ovaj je iz kategorije "sigurnim korakom u budućnost". :mrgreen:
Veli meni Fiona jednu večer za vrijeme uspavljivanja da će se, kad naraste, oženiti za mene. Ja joj objašnjavam da to ne ide tako, da se ne može udati za svoju mamu, nego za nekog komada koji će joj se sviđati i s kojim će hodati i ona mudro zaključi:
- Dobro, onda ću se oženiti za Nicolasa (to joj je komad iz Beča)
Tu ja krenem objašnjavati da brak mora biti obostrano željen, da se ne radi samo o njezinoj odluci, nego da i on to mora htjeti. Kaže moja mala samouvjerena mudrica:
- Htjeti će on već. Bez brige. :mrgreen:
:mrgreen:
Tak to rade samouvjerene ženske 8) :lol:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Danas se Fiona probudila s temperaturom i, nakon što je pojela jedva pola jabuke, objašnjavam joj da mora jesti puno voća i povrća da brzo ozdravi, a ona mi odgovara:
- Pa mama, danas sam pojela cijelu jabuku. I kožicu i zeleni listić i onaj smeđi štapić koji viri van. :mrgreen:
Lovro je na moru...i pokušavamo (više MM nego ja) utjecati na njega da se malo "ugleda" na svoje dalmatinske korjene...uglavnom, objašnjavamo mu da kad se obraća nekom odraslom poznatom muškarcu, neka umjesto "striček M" :roll: kaže "barba M"... :mrgreen:
I, tako imamo mi jednog susjeda kojeg svi zovemo "Barba Đani" koji je Lovri izuzetno interesantan (tata od njegovog komada)...i kako je dijete izuzetno zbunjeno novim riječima, prekrstio je umjesto "Barba Đani" zazvao je susjeda "Striček Barbi"... :lol:
I da ne zaboravima...
čaša = pijalica :mrgreen:
Zakon klinci :lol: :lol: :lol:
Bili mi u gostima i mom sanitarnom inspektoru (jer uvijek i uvijek prokomentira čistoću i miris sanitarnog čvora i ugl. mu sve ili smrdi ili je prljavo :roll: ) sila na wc. Dođemo u kupaonicu, a on se počne derati: 'Neću tu na wc, taj je prljav, hoću na onaj drugi!!!' (naravno da ga je gazdarica čula, a meni neugodnoooooo .... poanta je bila u tome da je taj wc bio krem boje kompletno, a njemu se više dopao onaj na katu, bijeli :roll: :mrgreen: ).
I neki dan bili smo na kavi i njemu je već bilo dosadno pa pozločestio i ja ga pitam: 'jel to tebi rogovi izbijaju?', na što me pogledao ispod oka:'Pa nisam ja jelen!'
mamma san prvotno napisa
maria71 prvotno napisa
Jučer čekamo na blagajni da platimo stvari, a žena ispred nas je zaštopala blagajnu zbog neke mačje hrane i kupona i tak mi stojimo i Elena ne može dočekati da konačno to platimo i idemo i veli ona: Oćemo konačno ići, meni bude glava otpala.
Striček Barbi...ahahahaaaaaaa...ja ću riknut :lol:
genijalnoCitiraj:
AdioMare prvotno napisa