-
probaj s ovim :
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...130&highlight=
inače, zato sam i stavila ove slike i ovaj topic - da razuvjere one koji misle da je novorođenče premalo za autosjedalicu: moja beba je bila stvarno mala kad je rođena (1220g i 39cm) i nešto malo veća kad je išla kući (2280g i 44cm), ali još uvijek poprilično manja od "prosječne" bebe
ona se u autu uvijek vozila u autosjedalici, a izvan vožnje je nismo držali u njoj.
iskreno, mene nije zanimalo šta o tome misle ni babe, ni dide ni rodbina ni susjedi - za svoju djecu i njihovu sigurnost smo odgovorni mi roditelji
-
hvala puno na savjetu!sad mi je lakše.ovo nam je prva beba i s toga se želimo točno informirati i naravno pravilno postupiti!od rodilišta do kuće imamo 15 min vožnje,ali sam svejedno htjela ispravno voziti bebu doma jer baš kako si i napisala pdgovornost je samo na roditeljima!hvala puno jš jedanput! :heart:
-
-
tin je rođem 5 tjedana ranije i nije bilo problema stavit ga u AS, kad smo je konačno montirali. imamo chicco proximA AS, stalno je u autu a vani vozim ga u kolicima.
-
i mi spadamo u vaš klub! N je rođena u 33 tj, i kad smo izašli iz bolnice imala je 2360 g, i kako sam primijetila samo sam ja imala AS za iznijet ju van. Ostali su dolazili s onim košarama. Sestra je rekla samo u stilu, konačno netko s AS.
A imali smo do kuće sat i nešto vožnje...
-
Mi čekamo blizance i naše as su već spremne. Za očekivati je da će i naše bebe bit majušne, al ne pada mi na pamet voziti ih ikako drugačije. Pogledala sam i proučila linkove, već najavila MM-u da ćemo im možda morati staviti i ručnikić oko glave, ako onaj jastučić neće biti dovoljan i tak.
Htjela sam samo reći da nije lako ustrajati u svojoj odluci u ovoj prilično nepodržavajućoj okolini i zato vam hvala na informacijama i podršci.
Imam i pitanjce: Da li se pod bebu u as stavi i tetra pelena - onak ko u kolica i svuda gdje je staviš?
-
ne, između djeteta i sjedalice se ne smije stavljati ništa. jedan razlog je što su presvlake posebno tretirane i zadovoljavaju norme za presvlake u motornim vozilima, drugi razlog je što je sjedalica testirana isključivo sa originalnom presvlakom i samo tako može garantirati testne rezultate, treći razlog je da se tako osigurava da je dijete ispravno u kontaktu sa sjedalicom a ne da se negdje nešto zgužvalo pa stvara točku pojačanog pritiska.
sretno :)
-
Nisam ništa stavljala ispod nje.
Nakon kupnje sam dobro oprala onaj dodatak za novorođenče i povremeno bi ga ponovo oprala i to je bilo to.
Možeš vidjeti na mojoj prvoj slici kako je N. stigla iz rodilišta, a tamo je bila u intenzivnoj jedinici u sterilnim uvjetima (koliko je to uopće moguće u bolnici)
-
spremili smo as jaja maxi cosi za naše cure od 2200 koje idu sutra doma iz bolnice, dosad sam ih drzala samo u jastucima i sad imam napadaj panike kako cemo ih drzat u as bez jastuka
-
samo polako i bez panike :)