Ja bih izbor suzila - ili stimulirani IVF uz dugi protokol (antibebi, decapeptyli) ili (ako kažeš da ovulacija ima) inseminacija bez ičega. Ajde, sretno, i javi se isto sad nekom doktoru, trebala bi se ta HS već počet smirivat.
Printable View
Ja bih izbor suzila - ili stimulirani IVF uz dugi protokol (antibebi, decapeptyli) ili (ako kažeš da ovulacija ima) inseminacija bez ičega. Ajde, sretno, i javi se isto sad nekom doktoru, trebala bi se ta HS već počet smirivat.
Htjela sam jos nadodati da mi je ovaj M bio poprilicno taman (govorim bio jer mi je danas naglo stao....) :/
Zovem doktora!
Počelo nam isti dan, i meni danas naglo stalo. :/Citiraj:
martina123 prvotno napisa
Javi što ti je doktor rekao; ja idem k svome u četvrtak. :*
Mrvicu cu skrenuti sa teme ali stvarno me zanima, dali u Petrovoj kada daju nalaz od bete pisu da je negativan cak i ak je bilo koja jedinica do 5, ili sam ak je nula?...
Jos nekaj, evo doktor me moj zvao i kaze da vise nemam hiperstimulaciju cim sam dobila m, a to sto me boli jest da mi sad zbog hiperstimulacije raste vise folikula, i kaze da odem docu negdje 10-12 dc da mi vidi mi se desava ovulacija... Uh...
Za prvo ti ne znam, meni je uvijek bila negativna, osim ove dvije koje su bile veće od 5.
Svakako odi na uzv... nadam se da će biti dva lijepa folikula i... :love:
Nego, ima li nas ovdje iz Petrove dovoljno da imamo svoj topic, kao cure iz ostalih bonica i klinika?
E da... Na tvom bih mjestu ja ipak tipa neki 8 dc na UZV, naime, evo ti moje iskustvo s jednim klomifenom - hiperstimulacija nastala tek u idućem ciklusu - znači taj folikul u idućem ciklusu nakon jednog AIH-a rastao do neslućenih razmjera i "eksplodirao" tako bolno u 2 ujutro taman nakon što sam se vratila s puta u inozemstvu da sam mislila da mi je to nekakvo untarnje krvarenje od vjerojatno pokvarene hrane - bilo je kao da mi komadići stakla putuju po tijelu - od trbuha do ispod prsiju. MM i ja smo mislili da umirem, doslovno, skoro sam pala u nesvijest, počela se trest itd. Došla hitna i odmah su skužili da je to ovulacija i da je to od klomifena - sutra išla na UZV, ono tekućine koliko hoćeš - isto prošlo za 3 dana, al je bilo dramatično. Tako da - ništa nije nemoguće, a ja sam rađe za više kontrola, nego manje.Citiraj:
Pa ja mislim da nas ima, ali ove sad topice za druženje po bolnicama koliko ja vidim je otvarala marči, ali za Petrovu se nitko nije zapeo.Citiraj:
Shanti prvotno napisa
Baš sam se i ja pitala zašto je to tako :?
Oke, ode ja probat nagovorit svog doktora da me vec pregleda 8dc.
I ja sam za otvaranje topica za Petrovu. ;)
Evo, cure, pitala sam marči koliko nas treba biti. Za sada znam za nas pet:
martina123
Mariel
Dodo
RuzicaSB (martina, to je naša ružica iz Happy Day-a?)
Shanti
(moderatorice, sorry što smo otišle mrvicu off-topic... :oops: )
Je, to je nasa Ruzica iz HD. :*
Prijavljujem se i ja na listu za Petrovu...mislim da ću u 11.mj.u postupak
Onda je lista trenutno:
martina123
Mariel
Dodo
RuzicaSB (martina, to je naša ružica iz Happy Day-a?)
Shanti
Ia30
Rebeca?
Uh, radila sam c/p pa sam RuzicuSB ostavila upitnom, a martina je potvrdila da je ona iz Petrove... :oops:
......Snoppy, Sandra-zvrk
i ja sam u petrovoj :)
Evo, otvoreno je za nas iz Petrove (neka nam bude HD :mrgreen: ): http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=50936 :)
Curke, s obzirom na jos uvijek trajnu bol dolje a sad po novom i u grudima, zvala sam svog doktora ovdje u Puli i rekao mi je sutra ili u ponedeljak da dodem na uzv i ak je stanje ozbiljnije da ce me zadrzat u bolnici onda...
Martina, javi sutra obavezno što je... :love:Citiraj:
Martina, idi sutra na uzv, vibram da sve bude ok :heart: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sretno, martina, evo i jedna moja frendica je bila začela dvojke u ciklusu nakon klomifena, tako da dolazak menge je dobra vijest, ali ne mora značiti da više nema ni teoretske šanse za hiperstimulaciju i da je sva opasnost prošla. Držim palčeve da je ipak to tako i da se stvar smirila, ali mirnija ćeš bit kada te pregledaju.
Sretno martina, :love: :*
Hvala vam zemske! :heart:
Danas idem na pregled, taman kad mi se mm vrati s posla (doktor je dezuran u bolnici cijeli dan).
Pa da vidim sto to tako nateze i zeza....
martina ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Javi... :*Citiraj:
Citiraj:
Naime, bila sam na pregledu u pulskoj bolnici i jajnik mi je jos uvijek duplo veci:67x36mm, multifolikularne strukture... :shock:
Posto sam i dalje crno krvarila, moj privatni doc me zvao i povecao dozu Utrogestanima.
Sada vam pijem 2 iza rucka i 2 prije spavanja.
Krvarenje se smanjilo i mm i ja smo ipak nesto u subotu, no...
Ovaj mjesec mi nije neki za mazenje,pa...
Sva sam "puna" i "napuhnuta"!... :P
Uf, martina, tebe dobro kosnula hiper... Drži se... Drugi put planirajte obavezno drugačiji protokol - ili prirodnjak ili dugu antibebi pripremu u mariborskom stilu :*!
Ah da!... :P :roll:
Naravno, nejdem vise na ovakve "bum stimulacije"!... :/
Sad jedva cekam Inseminaciju!... :heart:
Curke, jer znate mozda do kada ce mene ovo ovako boljeti???
Naime danas mi je vec 21dc novog ciklusa, da jajnik je povecan i pijem 4Utrica na dan, ali....??!!... :shock:
Nekih par dana kao da me bolilo manje (oko ili poslje O, ak ju je bilo opce) i sad opet, 2-3koraka i koma vec.... :x
O, martina, :love:. Ne znam baš puno cura koje su toliko dugo se mučile kao ti. Meni se jajnik s tih 5 cm povukao na normalu za kojih 5-6 dana, a simptomi prestali nakon 3 dana, ali ja nemam PCOS, samo mi je jedan jajnik mikrocističan. Možda ti rvukovi2 može reć' koju pametnu, mislim da je ona imala malo teži slučaj HS-a. To bi se već sve trebalo povuć', a jajnik doć' na normalu. Šta su ti rekli dr-ovi? Zašto ti daju utriće? Jesi primala infuziju ili bila hospitalizirana (sori, zaboravila sam to), ne znam bi li to pomoglo. Jesi vadila krv - elektrolite - i kakvi su?Citiraj:
Ah Ina.... :cry: :(
Utrice mi daje doktor da mi ciste/folikuli puknu te kao protutezu estrogenima koji su sad kod mene na najvisoj razini pa mi pucaju zilice na endometriju pa sam zato krvarila...(sad s Utricima sam makar to prestala..) :(
Nista mi ne govore, sem da cekam??? A ja ne znam do kad mogu cekati jos???
Ok, nema vise slobodne tekucine, ali jajnik mi je jos uvijek duplo veci i pun je svega i svacega!!!! :shock:
Infuziju sam bila primila u Petrovoj odmah nakon punkcije (2 flasice), i bila dva sata duze ali kasnije je nisam dobila... :(
Nitko me nije poslao vaditi elektrolite... :(
Martina,ja sam imala jaku HS i bila u bolnici,ali kod mene se razbuktala uslijed trudnoće tako da kad će ti prestati ne bi znala jer u trudnoći traje i 3 mjeseca (kod mene i duže),ali mislim da bi se tebi trebalo dosta prije povući.Pij dosta tekućine i prati da li mokriš dovoljno.
Nada, se da će proći što prije :love:
:love: :heart:
Jesi li i ti imala problem sa hodanjem? Ja svaki korak osjetim, svako duze sjedenje na stolcu, svako drmanje sa autom...... :(
Svaki korak sam osjećala i svaku rupu na cesti,svaki pokret.
Ovako, ajde ti sama sebe pošalji na vađenje elektrolita - zamoli socijalku ili opću da ti to daju. To bi se po defaultu kao trebalo gledat - mene moja privatnica poslala na jajnik od 5 cm i na hiperstimulaciju magnitude da joj se Luči nasmijao jer su na VV-u baždareni na poprilično dramatične hiperstimualcije pa je ovo bilo - ma daj, you're joking me. E, a ta mala hiperst. je mene toliko zezala da nisam mogla sjedit i da sam hodala kao robot - svaki korak bih osjetila. To ti je od povećanih jajnika, mislim.Citiraj:
POTPISUJEM Inu,moraš izvadit elektrolite i u svog ginekologa obavezno to kontrolirat.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
S obzirom da u subotu slavim rockas, u nedelju sam kanila doci u Zagreb (kak bu zgledalo to putovanje??? :/ ), pa sam htjela pitati gdje to mogu napraviti u Zagrebu?
A nema na utoputu prema ZG-u nikakvih specijalnih rupa, gore ti se truckat npr. po centru ZG-a ili po centru nekog malog mjesta. Stavi sjedalicu ono malo u ležeći položaj da te ne pritišće toliko. U ZG-u to bez problema napraviš u svakom priv. labu za vađenje krvi, provjeri koji rade subotom, evo ti ovdje koji rade subotom - mislim lab iz Pol. Sunce (mislila si di ćeš u ZG-u elektrolite vadit, jel' to?). Mogu ti doma pogledati što je meni moja priv. zaokružila da se treba izvadit, ako to nađem, ili možeš zamolit opću ili socijalnu da ti napišu što treba pa čekat neku bolnicu u ponedjeljak, vidi sama. Evo ti za privatne labove, to ti je trošak nekih 100-200 kn, ali neće ti reć recimo Breyer telefonski (mislim da oni ni ne rade u sub), nego inzistiraju da se nalaz kupi ili faksa ili maila:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...t=beta++subotu
Bum u ponedeljak u bolnici vadila!.. Hvala ti!...
Ne znam, ovako cu vise izgubiti strpljenje sama sa sobom! :evil:
Nije mi soc.doc. dala uputnicu za elektrolite, ali u cetvrtak idem na pregled (uzv) pa cemo vidjeti!
Danas 26dc, boli ko sam vrag! :(