ginger i ja sam šeprtlja,mene jedino mućišto u mom poslu je nekad presing a nekad laganini a i dosta se puta moram sagibati po spise pa me to mući.
A opet s druge strane šta bude bit će
Printable View
ginger i ja sam šeprtlja,mene jedino mućišto u mom poslu je nekad presing a nekad laganini a i dosta se puta moram sagibati po spise pa me to mući.
A opet s druge strane šta bude bit će
U Mariboru se može čak sutradan od ET-a ić radit, što ja u ovom dobitnom postupku i uradi. Ne smije se samo jogging, pilates, dizanje preko 10 kg i tako neki ekstremni sportovi u stilu mountain biking. I nema odnosa (keksa tj. penetracije) niti masturbacije za ženski dio para - orgazam grči maternicu. Sve drugo kao može.Citiraj:
ici prvotno napisa
A ja se uvijek nakon transfera uputim u arhivu preslagati neke registratore, ne znam koji mi je đavo, evo već dva puta sam se tamo našla u takvo vrijeme ...
Ja bi u pravilu uzimala bolovanje nakon punkcije jer je često bila prilično bolna - neka 3 dana, nakon ET-a ništa (osim kad sam imala hiperstimulaciju).
dakle ina33, iste sekunde :)
Ako mi uspije prirodni IVF, transfer ću imati drugi dan - subota, u nedjelju još odmorim i u ponedjeljak na posao. No smatram da je idealno ostati doma tjedan dana. A nakon punkcije u mojoj klinici toplo preporučuju ostati doma još jedan dan. Napravila to samo jednom :mrgreen: . Ostalih nekoliko puta ravno u shoping sve dok me nije u posljednjem IVF-u dobrano strefilo, primila infuziju, ali i nakon takvog dana otišla drugi dan na posao. Samo se pitam čemu takva nerazumna "odgovornost", firma sigurno ne bi propala za 10-tak dana bolovanja više. Ali teško je protiv takve psihe :mrgreen:
Ma ja nikada nisam bila strašiva i ne radim od muhe slona pa sam sama sebe iznenadila sa strahom ali sad već imam nekog iskustva pa ću valjda s manje straha neke stvari raditi ali u savakom slućaju utješile ste me.
zaključak svega je da što se normalnije ponašamo to bolje jel tako?
Ja ludim doma iščekujuć simptome, posao nije neki toliko iscrpljujući, sva ekipa znala za moje putešestvije, zbog kuka ionako ne mogu nosit - tako da je meni radit bilo čist fajn da malo mozak rastresem od misli. Ovisi kako kome paše. Onaj čisto fizički dio - meni je nakon punkcije fakat potrebno 2-3 dana jer često hodam kao robot (punkcije u stimuliranome - 9-13 stanica), nakon ET-a mi fizički (a kod mene ni psihički) nije potrebno. Ovisi kako kome, neko ko radi fizički posao, trče, u vrtiću je - skroz je druga priča.
Zaključak je - mirovanje nakon ET-a nije nužno (nema znanstv. dokaza za to), preporuke variraju od klinike do klinike, a najbolje da se svaka žena ponaša onako kako njoj paše - da stoji doma ako joj to paše, da ide radit ako joj to paše.Citiraj:
ici prvotno napisa
Da i meni posao pomaže zaboravim na sve pa ću najvjerovatnije biti doma sam tjedan(već kad mogu iskoristit ću priliku)
Ja ludim doma iščekujuć simptome, posao nije neki toliko iscrpljujući,
E ovako je i meni, bila sam tjedan dana doma, kao prvi put mi, a i nakon punkcije me bolilo dva -tri dana, pa kao, nek se malo odmorim. Prozvizdila sam od muke. Ne da sam proučavala simptome, nego znam napamet sve što su naše trudnice napisale o svojim simptomima. Da organiziramo kviz bila bi uvjerljivi pobjednik. A ja nemam simptoma. Niti jednoga.
Drugi put čim me prođe bol od punkcije idem radit.
da, i ja bih nakon punkcije ostala 2-3 dana doma da nije bio vikend
krvarila sam na dan punkcije (petak) i dan poslije nešto manje, a još i u nedjelju sam hodala ko robot...
raditi počinjem tjedna dana nakon ET-a i nadam se da me neće previše živcirati na poslu, jer ovi moji klijenti :roll:
Ja sam posle prva tri Icsija lezala,odmarala i trazila simptome trudnoce i ludela...Sad sam i transfer odradila za vreme pauze.Meni definitivno bolje pase da radim.Kad radim nemam vremena da gledam svakih pet minuta u gacice :oops: ,da merim stomak da li se ispuhao(ako jeste nista od trudnoce),da citam po 3759237590273237293 put znake trudnoce ....
Sve je individualno
I sam ovaj put odlučila što prije ić radit jer me ležanje izluđuje pam psiha svašta vrti
Koristila sam ga. Prvi puta nisam, AIH je bio u subotu, u ponedjeljak sam radila. Za utriće nisam na poslu imala ni deset minuta vremena barem sjediti nakon što sam ih stavila. Beta je bila negativna.Citiraj:
andream prvotno napisa
Drugi put sam bila na bolovanju nakon AIH, i taj drugi put je bila biokemijska trudnoća. MPO-ovac mi je oba puta pisao "mirovanje" i datum bete, doktorica svaki puta to smatrala razlogom za N97, samo što sam ja prvi put rekla da ne namjeravam biti na bolovanju.
- Koristila sam ga.
Shanti, hvala na odgovoru. A koliko je to točno dana bilo da si bila na bolovanju kod AIH?
Meni je svaki AIH bio prilično neugodno iskustvo (radila se dilatacija cerviksa pa sam i dosta krvarila). Taj drugi put sam bila od dana AIH do bete...
Podizem malo ovu temu oko bolovanja.
Ja sam od onih koje nisu u ZG, pa moram planirati bolovanje za sve postupke koji su vezani uz bolnicu. Ipak, nadam se da cu bar pikanje odraditi sama :roll: (nadam se!) ali sve folikulometrije i dalje do ET, moram planirati biti u ZG. Sto mislite, koliko mi je dana potrebno i koje je sifre najbolje uzeti?
Inace, ne bi mi škodilo malo diskrecije na radnom mjestu (mala sredina i previše znatiželjnika :x ), pa me zanima jeli neka od vas pokusala možda tražiti bolovanje samo na npr. šifru neplodnosti (ili možda čak neku drugu!), a ne spominjući postupak MPO. Mislim, možda ne bih govorila na poslu da baš idem u postupak, nego da eto, liječim neplodnost... nije bitno kako (za njih). Mislim da bi mi bilo lakše "preboliti" eventualni neuspjeh, kad bih mogla zadržati privatnost u ovom slučaju. Što vi mislite?
imam jedan problem oko bolovanja. Nešto prije punkcije moja dr.op.p. mi je otvorila bolovanje na šifru postpka ivf-a.
Nakon et mpo dr je napisao 14 dana mirovanja međutim moja dr.op.p kaže kako ona ne može otvoriti novo bolovanje na šifru komplikacije nakon ivf-a ako mpo dr na otpusnom pismu nije napisao takvu šifru.
Sad me dr šalje na komisiju pa me zanima stvaraju li na komisiji probleme oko toga ili se ipak bolovanje dobije bez problema?
koja se sifra stavlja za postupak MPO a koja za komplikacije.?
Ja ću svojoj doktorici reći da mi stavi F41(anksiozno-depresivni poremećaj) jer btw dok budem čekala betu neću puno odstupati od ove šifre :lol: :lol: a na nju namam ograničenje bolovanja.
Sreća doktorica mi je super pa mogu s bolovanjem kako želim
Z31- postupak IVF-a, 7 dana bolovanja, a N98 komplikacije nakon IVF-a do 21 dan bolovanja.
Sad kad malo razmislim i meni treba ovaj F41 :lol:
Naravno da svaka komisija može reagirati drugačije, ali u mom slučaju, žena se raspametila da zašto me moja dr. uopće poslala na komisiju, te mogla mi je napisati ovo i ono da me ne maltretira.Ugnjavila me da kažem svoj dr. da se ne smije tako ponašati (slati me na komisiju), toliko me pilala da sam joj na kraju ponudila tel.broj svoje liječnice da njih dvije to rasprave :lol:Citiraj:
andrejaaa prvotno napisa
Mislim da će sve biti OK
Ubuduce je trazi da ti otvori bolovanje na sifru N97 ( planiranje obitelji )..ja sam bila doma 3 tjedna bez ikakve komisijeCitiraj:
andrejaaa prvotno napisa
Cure hvala na odgovorima. To mi MM ide sutra srediti pa se nadam da će uspjeti. Ak ne ja odoh do svog MPO dr da on napiše onda mojoj pametnoj dr šifru.
Ne ne stvaraju ti probleme to ti jednostavno tvoj MPO-ovac lipo sroči jedan anlaz i ti predaš kopiju tog nalaza i lipo ti produže bolovanje.Citiraj:
andrejaaa prvotno napisa
Znam jednu curu koja je već 2 ili 3 miseca na bolovanju jer joj se nešto zakompliciralo i bez problema je na bolovanju po komisiji
Tikice_69, ja sam isto trazila da mi pišu N97 umjesto Z31 da mogu dobiti duže bolovanje, ali koliko sam vidjela u šifrarniku za N97 je naduže 2 tjedna. Kako si ti uspjela dobiti 3?
Andrejaa, mislim da ti rade probleme bez razloga. Stvarno nije u redu da nas toliko šetaju okolo. Trebali bi se oni međusobno dogovoriti a ne sve preko leđa pacijentica :x
izvorCitiraj:
379 N97 Ženska neplodnost do 14 dana
380 N97.0 Ženska neplodnost povezana s anovulacijom (izostankom ovulacije) do 5 dana
381 N98 Komplikacije povezane s umjetnom oplodnjom do 21 dan
505 Z31 Postupci u vezi s oplodnjom do 7 dana
http://www.hzzo-net.hr/pravilnici/20...TI_BOLESTI.doc
meni je moja dr. pisala
N98 Komplikacije povezane s umjetnom oplodnjom do 21 dan
mislim da je to i najbolje kad si u postupku
možeš ostati kraće ako hoćeš, a možeš i sve iskoristiti
cure, imam jedno pitanjce. naime, ja imam obrt, uredno placam doprinose. preksutra mi je transfer, zanima me koja je procedura da odem na komplikacije i da li cu opce to moci ostvariti? jel bi to trebala unaprijed, prije pozitivne bete ili nakon? pozdrav suborkama
mislim da imaš jednaka prava na bolovanje kao i svi ostali
najbolje ti je nazvati svoju dr. opće prakse ili hzzo i pitati
misliš na komplikacije u trudnoći ili ove povezane s postupkom sa šiform N98?
komplikacije u trudnoći možeš otvoriti tek nakon što se ustanovi da si trudna, tj. nakon pozitivne bete
prije toga možeš na ove komplikacije koje su povezane s postupkom
sretno!
hvala draga. ma mislila sam na komplikacije nakon bete, ipak je to rizicna trudnoca ( mislim zbog procesa potpomognute ) iako bi naravno htjela da nije, ali mislim da se tako gleda u lijecnickim krugovima, pogotovo ak mi vrate dvije mrvice. drzite fige, sutra je transfer. jao, ne mogu vjerovati da se to dogadja :D
moje mišljenje je da nakon svega što prođemo kako bi došli do trudnoće, imamo pravo ostati doma, pa makar trudnoća bila savršeno školska
sretno!
thx, u potpunosti se slazem s tobom, nije to zezancija, nimalo. treba nam psihicki i fizicki mir.
evo malo podižem
moja dr. pisala Z31 - 7dana, šta sad napravit??? baš se mora ić na komisiju ili se može pisat novo bolovanje pod N97???
inće ja sam tila ić radit ali MM neda
Pirice,meni je dr pisala šifru N31,mislim da su to komplikacije u trudnoći,ja sam bila na bolovanju od prvog dana pikanja pa sve do bete,a na komisiju sam išla nakon deset dana.Bolovanje se plaća sto posto,ali valjda zavisi i od toga kolika ti je plaća.Citiraj:
pirica prvotno napisa
Pirice, meni je tako moja dr u zadnjem postupku napisala i na kraju sam ipak morala na komisiju, otišla mi seka to obaviti. Nisu pravili nikakve probleme i produžili mi bolovanje tako da sam kod kuće bila do bete. Kako će mi biti i što će napisati moja dr (jer ona stalno nešto pametuje) u idućem pokušaju, nemam pojma, ali se neću kao prošli put toliko uzrujavati jer na kraju sam samo sebi i mrvici štetila, a sve se lijepo sredilo.
I dobro kaže TM, ma nakon svega što prođemo bolje se malo odmoriti i uživati doma, a uostalom i pripremiti se za najljepših idućih 9 mjeseci.
joj cure, pa recite im kaj da pišu
mislim, nemaju kaj pametovati - N98 Komplikacije povezane s umjetnom oplodnjom do 21 dan
na to imate pravo svaki put kad idete u postupak!
i nedajte se smesti - isprintajte (mislim da tu negdje ima link) i nemojte se dati van dok tako ne napišu!
pirice, muž ti ima pravo ;)
tako ni meni moj nije dao ići :)
moj doc je bez ikakvih problema pisao N98 (malo sam mu pomogla kaj da piše :mrgreen: ) i još me pitao poslije neß kaj ne ostanem doma do kraja
a što se tiče MM , da je u preporukama pisalo strogo mirovanje vezao bi me za krevet , ništa teže od žlice digla nisam , a pas je išao samo na trčanje
evo uspila sam rješit, promjenit će mi na N98, ali me prije toga tila slat na komisiju, pa sam ja spomenula N98 itd.
pirica :klap: nek ti je promijenila!
pa vidiš da se mi moramo educirati kad već oni neće...