još uvijek se kupamo u maloj kadici (~1m duljine) u relativno malo vode... ustvari, uglavnom se tuširamo jer mi je besmisleno koristiti toliko vode...
Printable View
još uvijek se kupamo u maloj kadici (~1m duljine) u relativno malo vode... ustvari, uglavnom se tuširamo jer mi je besmisleno koristiti toliko vode...
ubacujem se na ovaj topic koji ima najveci promet ovih dana jer vidim da me na onom ne dozivljavate :mrgreen:
Citiraj:
Mukica prvotno napisa
XCitiraj:
ana.m prvotno napisa
to je najlakše s malenom bebicom. ali ja sam se tek s drugim ohrabrila. kad god smo mijenjali pelenu, počistila sam mu guzu i nad sudoperom 8) mu isprala. onak držeći ga u jednoj ruci, ko malu macu, a drugom rukom oprala. on je u tome totalno guštao, a meni je bilo lakše tak nego svaki put vaditi onu nespretnu kadicu.
otkad je navršio 2 mjeseca počeo se kupati sa mnom ili MM-om, a često i sa bratom. zadnjih par mjeseci se kupa svaku večer s bratom, po pola sata, sat vremena. ljepše je i zabavnije u velikoj kadi. :)
mi smo se dosada kupali u onoj kadici koja je u sklopu sa ormaričem ...a onda nam je tata kupio prsten i sad napunimo kadu i uživamo :)
mi smo isto poceli s malom kadicom u sklopu ormarica pa smo s 1.5 mj. kupili puno vecu u kojoj ima puno mjesta za brckanje. zasad ko tovari teglimo vodu iz kupaone u spavacu,ali mm ubrzo ide na teren pa ce mi bit tesko samoj. pa me zanima kako vi koje ko i ja nemate kadu, tusirat bebu? stojecki ili kako? moj ima 7 kg. pa se bojim...
Mi stavimo malu kadicu u veliku kadu, taman kad nam je postala mala on je poceo sjediti tako da mu je opet dobra, a i brze se napuni.
u velikoj kadi od njenog 4 mj.
10 cm vode na dno i ona uziva....
Prvo sa sest a drugi sa devet i uzivaju sad su skupa svaku vecer u kadi i to je takva uzivancija probaj uvijek mozes se vratiti nastavku ili kdici
Jos od 5mj otprilike smo je krenuli kupati u kadi, zapravo tusirati. On bi je drza a ja bi je tusem prosla i tako svaki dan sve dok nije pocela sjediti. Od onda je stavljam u kantu za ves :mrgreen: 8) Bas jucer kontam kako je kanta postala mala pa cu morat onaj prsten za kupanje u kadi uzeti. Cekace do slj. porodiljne naknade :roll:
Moj gusta samo tako kad ga kupam! Sad sam mu kupila veću kadicu, pa ćemo lagano prelaziti prema kadi u kupatilu! Jedva čekam, ali mislim da nećemo još mjesec dana sigurno (sad ima 2 mjeseca)!
Do 3. mj u kadici u velikoj kadi, a onda sam kupila "medeka" i preporodili se i ja i on. Oduševljen je medekom i obožava se kupati ( i prskati :roll: )
Ponavljam svoje pitanje i bila bi vrlo zahvalna na odgovoru jer MM je doma jos samo sljedeci tjedan :cry:Citiraj:
koksy prvotno napisa
Jel postoji nacin da ja sama otusiram svoj bebaca?
Moj već nekoliko mjeseci ne želi sjediti u kadi (stavljali smo kadicu u kadu) već samo stajati, pa ga onda samo tuširamo i to tako da stavimo njegov škaf u kadu, on stane u njega i tako ga istuširamo.
Koksy, ja sam ga nedavno sama tuširala jer nije bilo MM-a. Stavila sam ga da stoji i drži se za rub kade (ili za mene) a ja sam ga tuširala. Bilo je čupavo ali uspjela sam.
koksy, a da se ti s njim otusiras? to sam ja radila, nije bas bio odusevljen tusem ali sta cu, nisam imala nikog da mi pomogne, bilo mi je lakse da nas oboje kupam/tusiram.
E, al ja niti imam kadu, niti mali stoji... Ima svega 3.5 mjeseca...Citiraj:
LIMA prvotno napisa
Pa to sam ja i planirala ali neznam kako tj. jeli moguce balansirati s bebom od 7 kg u tus kabini?Citiraj:
mikka prvotno napisa
Zato su mi i potrebna vasa iskustva...
ma kako ne. samo ga drzi i stani pod mlaz. ja nisam nis previse koristila sredstva za tusiranje, samo bi nas oprala pod vodom i to je to.
Bas cu probat sutra pa ti javim kak je proslo! :*Citiraj:
mikka prvotno napisa
Ja probala, njezno, polako, pocela od nogu i pricala mu i sve ali mu se nije svidjelo i plakao je ko tuzna godina... Morat cu nesto drugo smislit.
A da nabaviš medeka, pa ga posjedneš u njega u tuš kadu i tako ga tuširaš? Kad su leđa na redu samo ga malo nagneš napred.
mi smo Anju poceli s dva mjeseca kupati u kadi
medeka? :?Citiraj:
Eci prvotno napisa
to ti je ona plasticna fora u kojoj beba polu lezi. nije lose, mi imali pa ga kupali s tim u kadi dok je bio skroz mali. ima (bilo ga je) u turbo limacu na zitnjaku, ako nema mogu ti ja dat svoj da probas, samo da pronadem :mrgreen:
Ja udjem sa njim u tus kabinu, a kupila sam malu plasticnu stolicu na koju sjednem. Jako je zgodno: njega naslonim na sebe, nasamponiram-isperem i onda ga okrenem na svoju nogu i isto tako ga nazad operem. To je moja improvizacija, nemam bas mnogo izbora sa tus kabinom :roll:
Ne place jer ga ljubim, a usput mu i pjevam (sreca pa ne zna kako to lose zvuci :lol: )
Malca sam od drugog kupanja na dalje kupao u kadi. Zapravo smo se kupali zajedno i to je bio pravi bonding. Ukupno smo imali tri "incidenta", ali to me nije smetalo - pere se tušem. Prvo kupanje je bilo u kadici i odmah sam skužio da se radi o prevelikom natezanju za cijelu obitelj.
mi stavljamo njenu kadu u nasu veliku, tako je prakticnije jer je nasa prevelika i trositi toliko vode je stvarno nepotrebno :/
od kad je prerasla kadu iz prematalice umjesto nove, vece kade kupila sam 'medeka' iz TL i stavila ga u njenu 'malu' kadu i stvarno smo prezadovoljni, djete uziva a i meni je dosta lakse je leda vise nepate toliko
ma medo je zakon :dancingfever:
moram se pohvaliti da smo sinoć nakon dugo isčekivanja imali obiteljsko kupanje u velikoj kadi i bilo nam je predivno...
malecki se toliko brčkao i "kulirao", jednom riječju odlično....
A moze se s tim kupat u tus kabini?Citiraj:
mikka prvotno napisa
joj, ne znam. koliko ti je duboka tus kabina? mislim da je ovo ipak prvenstveno namijenjeno da beba polu lezi u vodi, jer je otpor manji u vodi. mozda bi joj bilo preneudobno ako medo ne bi bio uronjen u vodu, barem do pola.
Sumnjam da je dovoljno duboka, svega par cm, onak klasicna tus kabina...
Ma dobro je, snasla sam se ja, sad ga kupam u kupaoni u njegovoj kadici koju stavim na stolac. U drugoj, malo manjoj slozim jos malo vode za ispiranje. Na ves masinu sam stavila onu spuzvu sa stolica za presvalacenje tako da mi je sve na dohvat ruke i mogu ga kupat i bez MM-a a to mi je i bilo najbitnije.
Hvala na savjetima! :*
Mi smo se sinoć pokušali kupati u velikoj kadi ali se prestrašila pa smo se ipak vratili u malu kadicu. :(