A vidite ovaj kolač :mrgreen: :
http://www.coolinarika.com/recept/ke...kusom-karamela
Printable View
A vidite ovaj kolač :mrgreen: :
http://www.coolinarika.com/recept/ke...kusom-karamela
si ti ta mala sirena?
daj mi reci kako da napravim taj fucking karamel
meni to nikako ne uspijeva
ili prerano maknem šećer pa bude rijetko, ili ga predugo pržim pa mi se jako stvrdne
i kad dodam mlijeko nikako da se to rastopi, već mlijeko krčka oko grude šećera
i može se ta torta napraviti ujutro za navečer ili mora prenoćiti u hladnjaku?
može očišćeni kesten umjesto kupovnog pirea?
Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Hmmm.. šećer se prži dok ne posmeđi, bude smeđa rijetka prozirna masa (recimo, kao lizalice, ali mekano), kad zaliješ mlijekom iste sekunde se stvrdne i onda ga zagrijavaš na laganoj vatri sveudilj miješajuć da taj karamel ne zagori i da se pomalo otapa u mlijeku. Dalje znaš i sama :mrgreen:
Može očišćeni kesten, naravno (ja uzela pire jer mi je tak jednostavnije i brže).
Ne mora prenoćiti u hladnjaku, nema se kaj stezati.
e kad bi ja došla do faze zaljevanja mlijekom i tog trenutnog stvrdnjavanja smjese iduća faza bi bila bacanje svega u smeće, jer mi se nije htjelo otopiti u mlijeku
koliko traje to topljenje?
Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
ha...traje dok se sve ne otopi (ja obično kuhačom odljepljujem komade karamela da se odvoje od dna lonca u kojem to radim i sve se otopi kroz neko vrijeme... u biti, sjetila sam se da znam ostaviti kuhaču u loncu dok zalijevam mlijekom pa se karamel stvrdne oko nje i onda je potegnem prema van pa se sve odlijepi skupa s njom i mogu normalno miješati).
A kako ih pecete u pecnici: na koliko stepena i koliko vremena?
a kad ih kuhate, da li ih netko kuha u express loncu? Koliko vode da stavim i koliko vremena da se kuhaju pod pritiskom?
Ma, ispeci ih jednostavno gore na električnom kuhalu. Pokriješ kuhalo alu-folijom, a kestene zarežeš na ravnoj strani toliko da prerežeš koru i unutrašnju ovojnicu, a onda ih pečeš dok se kora ne raširi, tj. dok ne budu mekani. Najbolje se čiste dok su vrući.Citiraj:
rula prvotno napisa
Mmmmm, obožavam pečene kestene :mljac: . Samo, ne smijem ih jesti na večer jer mi budu teški za želudac :/ . Ima li još netko takvih problema i jeste li našli rješenje za to?
Došla je opet sezona kestena pa da podinem temu. Kestene najviše volim pečene, i uglavnom ih pečem u tavi za kestene što znači svakih 5 minuta ih promiješati, istresti, staviti nove,itd... Kako se peku kesteni u pećnici?
Jednom sam jela kestene pripremljene u mikrovalnoj. Bili su fantastični! Okus kao pečeni, ali bez crnih zapečenih (zagorenih) dijelova. Experimentiranje nije dalo (dobrih) rezultata. I ma li netko iskustva s tim?
nakon što sam nonu dobrano opelješila za pomidore i napunila frizer, vrijeme je da ju opet posjetim... :)
baš ste mi napravile gušt :)
Obožavam pečene kestene. I crne prste i čašu mošta.
Kad pečemo kestene napravimo im križ na trbuhu. Tada se korica rascvjeta i lakše ga je oguliti. Moraju se malo dunstati u krpi pa će se još lakše guliti.
Za kuhanje. Ogulim ih dok su još sirovi. Ostane li ona unutarnja tanka kožica, ona otpadne ukuhanju. Ništa ne solim, niti šećerim. Kuhane kestene propasiram i dobijem one male crviće.
Ja imam mikrovalku s funkcijom grila i "crispa", pa se uz jednu od te dvije funkcije može i u mikrovalki dobiti "klasični" izgled pečenog kestena... Možda su u sličnoj mikrovalki bili pripremljeni i ti koje si ti probala... :?Citiraj:
zumbulmama prvotno napisa