mislim da ti je bolje pomiješati samo sa količinom koju ćeš koristiti odmah
jer tko zna kaj bi dobila kad se smjesa xy šampona i čajevca malo skiseli
Printable View
mislim da ti je bolje pomiješati samo sa količinom koju ćeš koristiti odmah
jer tko zna kaj bi dobila kad se smjesa xy šampona i čajevca malo skiseli
kupila u mülleru :raspa:
isprobavam sutra
ja nemam masnu kosu, ali ukapavam po par kapi cajevca u sampon zbog jako guste kose od koje tjeme ne moze disati (nemam perut, ali me znalo jako svrbiti tjeme) i otkad to radim sve tegobe nestale
ma probala i ja cajevac, a sta to smrdi...uzas jedan
cila kuca mi je smrdila od njega...jel to samo meni ili?
Meni baš miriši.
Probala sinoć, javim rezultate.
evo i ja jutros :lol:
btw. niti meni ne smrdi
Meni smrdi, ali trpim. Neki miris/smrad po usmrđeno-pljesnivoj menti. Stavim na ruku šampon i ukapam par kapi.Citiraj:
s_a_n_d_r_a prvotno napisa
Eto mene s repom. :(
ni ja nevidim danas,neke promjene :/
no,neodustajem mozda treba oprat vise puta pa da upali (nadam se) :mrgreen:
I ja se nadam.
I meni se čini da je kod mene opet isto. Ipak ću nastaviti tretman dok ne potrošim tu bočicu čajevca.
Kad sam koristila sampone za masnu kosu nisam primijetila nikakvo poboljsanje, stovise cinili su mi se prejaki. Sad koristim za normalnu kosu, svakih tri dana.
Masna kosa ti ima veze i sa stresom, koliko je diras (nesvjesno), nosis li kapu (po zimi mi se puno vise masti). Takodjer, mislim da to ima veze kako peres kosu. Treba je bas temeljito oprati, ja to sve nabrzaka i onda jos stavim fen na najjace da se sto prije osusi (u sitne nocne sate). A kad mi frizerka opere i isfenira cista mi je cak i pet dana.
Pitanje za cure koje svaki dan peru kosu - vi imate kratku kosu?
Ne, najgoru poludugu verziju, i još jako metlastu, sklonu kovrčanju i neposlušnu.
Što je onda posljedica toga što mi je kosa takva a perem ju svakodnevno - pa, to što imam lošu frizuru :mrgreen:
Baš sam čitala o peglama za kosu pa se pitam jel' bi to bilo rješenje za mene.
Pegle isusuju (i ostecuju - frizerka mi ne preporucuje). S peglom ionako ne ides od korijena gdje se najvise masti, zar ne?
Mima - ako peres svaki dan i susis fenom, mozda ti se od toga masti?
Nisam mislila na peglu kao rješenje za masnu kosu, nego za bolju frizuru, jer moj je san da mi kosa bude ravna i glatka, kakva je kad ju frizerka istegne na četku.
Meni se kosa uopće ne masti previše, ja imam osjećaj da mi je glava prljava i imam je potrebu navečer oprati.
joj, joj, ne bi je valjda peglala svaki dan? Jedino rjesenje je ---- frizeru najmanje jednom tjedno. Eh da...
ja fen ne koristim vec preko 3 god. :roll:
a moram je oprati nakon drugog dana jer je toliko masna da je neizdrzivo i sva se slijepi za glavu,pa razdijeli u rezance ,nema sanse da izadjem takva van :roll:
Ja sam prije peglala iza svakog pranja, tj. 2x tjedno, a otkad mi se jako masti i perem češće, ne peglam baš svaki put.
Ali nemoj se zavaravati, pegla ne čini čuda, za razliku od frizerke. Meni frizerka izravna četkom i drži mi po pet dana, a kad si ja sama na peglu, već drugo jutro mi je sva bezvezna.
Uf, baš sam jadna zbog te kose. Nikad me nije kosa toliko opterećivala kao sad.
Možda je Linda kriva- u zadnje vrijeme me non-stop navlači za kosu (ne iz grubosti, tako se mazi) i cijelu noć me dirka po kosi.
I da mi je prljava i da smrdi.Citiraj:
Mima prvotno napisa
Mislim da ovo nema toliko veze s temeljitošću pranja, nego sa svim onim lakovima, gelovima itd. Meni je to klasika - od frizera mi izdrži svaki put i 4 dana, doma perem svaki 2.Citiraj:
lonni prvotno napisa
moja je kosa oduvijek masna. prala sam je svakakvim šamponima, ali bez koristi. i stalno neki svrbež prisutan. ono, nije prava prhut al svrbi.
onda sam krenula s lush
proizvodima i prezadovoljna sam.meni su najbolji kruti šamponi,njačešće karma ili trenutno seanik. ma super su mi. i big je super, daje super volumen.
Bilo koji šampon da koristite, jako je dobro razrijediti ga s vodom prije upotrebe. Tako ga manje upotrijebite, lakše se rasporedi po kosi, blaži je, a učinak pranja isti. Samo što se manje iritira vlasište pa se tak i manje kasnije masti.
Savjet sam dobila od frizerke i bila sam zadovoljna s tim. Već sam zaboravila na to kad me ovaj topik podsjetio, a muku mučim s masnom kosom. Sad ću to opet uvesti u praksu.
Ja sam probala štošta, išla i na onaj pregled mikrokamerom i koristila njihovu pjenu (previše isuši), Vichy ti je dobar ali najbolji šampon za to je dr Tempt-crni, smrdi ko vrag (a čajevac mi miriše, pa sad misli).
Tko god da ga je probao od mojih je bio zadovoljan (pogotovo seboreici)
Evo baš bila kod svog frizera (nisam još isprobala čajevac) pitala jel' čuo za tako nešto i imali koji savjet za masnu kosu. Rekao je (i pritom pokazao na svoju kosu) da ima masu iskustva s masnom kosom, da je isprobao svašta, ali da, na žalost, po njemu jedino bojanje to isušuje. Inače, evo me već 3. dan s predivnom frizurom... Lijepo me nafiksiralo raznoraznim sprejevima i sjajevima.. Još kad to friziranje i feniranje ne bi čupalo itd.... Idući tjedan pada čajevac uz blagi dječji šampon od kamilice (sve razrjeđeno).
dakle,nakon treceg pranja sa cajevcem :mrgreen:
primjetim cisto malu razliku,kosa mi je drugi dan malkice manje masna nego sto je bila inace (ono osjetno,tj. vidno primjetim da malo pomaze)
eto bas me zanima kako ce biti sutra,da li cu morati po starom da je ipak operem
Ja isto nisam baš oduševljena s čajevcem. Ništa revolucionarno ipak nije donio u moj život. Možda nakon njega isprobam lush tvrdi šampon. Ili se ofarbam.
Probala i ja, ali samo jednom, čajevac mislim... smrdilo mi pa sam odustala :( .
4. dan nakon frizera i .... frizura je postojana 8). Da nije onog rastezanja i čupanja prilikom feniranja... Na kraju ću i ja probat doć do 1x tjedno u frizera, to mi se čini najefikasnije (ne cjenovno, nego po izgled), ali to ću još kad malo zađem u godine... Iduće pranje je čajevac.
koliko ti naplate pranje?
Ne znam, nikad probala samo pranje + feniranje. Uvijek je bilo u kombinaciji sa šišanjem ili prameniranjem / bojanjem. To ću ja još malo kad zađem u godine i budem imala više vremena pa ću bit prava dama s urednom frizurom. Sad dvojim što mi je veća maltretaža - bit tamo da me navlače na četku kojih sat vremena + putovanje ili prat kosu češće :mrgreen:.
imam tanku i mascenju sklonu kosu. jednom tjedno operem kosu sa fitoval samponom , i ukapati cu taj cajevac, a za par dana posprejam kosu sa puderom u spreju, za tzv suho pranje kose i super je!
evo pridružujem se i ja masnoj kosi..užasno izgleda nakon dva dana od pranja. :(
Ovaj sampon je odlican i za opadanje kose :)Citiraj:
ornela_m prvotno napisa
Ja ga isto koristim i manje mi se masti od njega kosa i ne opada mi.
I ja imam problema s kosom. Godinama, i zimi i ljeti, svako jutro perem kosu i tuširam se, moram se ustati 1.5 h prije posla, što znam da nije dobro, ali ne mogu drugačije. Probala sam navečer, ali kosa mi je ujutro kao da ju nisam prala par dana. Tanka vlas i kosa brzo splasne i zamasti se. Pročitala sam ovaj topik, bila u biljnoj ljekarni i pitala gospođu za savjet što se tiče stavljanja čajevca u šampon za kosu, ona je rekla da upotreba čajevca nije dokazana i da se eterična ulja stavljaju 2-3 kapi za kupanje u punu kadu vode, a ne u 2 dcl šampona!!!!!!
Godinu i pol dana sam koristila Afroditu od koprive, pa poslije toga Niveu, a sada sam na Pantenu.
Mojoj mami su ti puderi u spreju (po njenoj teoriji) izazvali koma perut. A i nekako je to izgledalo - čudno - na mojoj kosi je imalo "perika look", ali davno smo mi to radile, vjerojatno ima neki moderniji proizvod.Citiraj:
bak prvotno napisa
Meni i dalje čajevac ne pomaže. :(
Obeshrabrena sam nakon tjedan dana čajevca, a tako je obećavao nakon prvog pranja.
ja se nadam i dalje :lol:
Linda, a da ti ipak odeš u plavuše :mrgreen: ?Citiraj:
Linda prvotno napisa
Malo se šalim, znam kako ti je, ali ovo sam predložila zato što sam prije 1,5 godinu bila plavuša, ali baš ono, platinasta.Kosa mi nikad nije izgledala masno.
Ali je otišlo u drugu krajnost pa je bila ko metla od silnih kemikalija da mi bude onako kako sam željela-platinasta.
Sad imam nekakvu prirodnu boju kose, smeđu, i moram je prati skoro svaki drugi dan, jer se "rezanci" pojavljuju vrlo brzo! :/
Ajme, Pepi, nisam ti ja za plavuše.
Jedino da si dam trajnu :lol: :aparatic: , vele da ona isto isušuje.