nema već dugo nikoga na ovoj temi...zapravo su svugdje ove teme neaktualne već duže...a mene baš to najviše muči...borim se s genitalnim herpesom već 3 godine...oko svake menstruacije izbija...probala sam sve i svašta ali ništa ne djeluje na njega...imunitet mi ne može biti bolji, ali menstruacija ga aktivira svaki mjesec...sada sam zatrudnila...to je isto bilo dobro proračunato...izbio je odma nakon menstruacije i morala sam ga brzo uništiti herplex tabletama kroz 3 dana da mi ovulacija bude slobodna (bez terapije)...i tako ja zatrudnila, otprve...ali u vrijeme očekivane M, opet herpes...ginekologu naručena tek za 10 dana...prije trudnoće mi je rekao da se aciklovir može koristiti u trudnoći, međutim, mene je bilo strah i borim se s njim bioherpin gelom...prolazi lagano, nije ni veliki...ali brate, što ne može bar na 2mj preskočiti...nadala sam se da u trudnoći neće biti tako čest jer nema M ali ima drugih divljanja hormona, tako da izgleda da ću se i dalje gombati s njim....
da li ima neka žena, koja je trudna ili je u trudnoći imala česte recidive i kako se s tim borila kroz trudnoću? da li se pustilo da prođe samo od sebe ili se lječilo? ako se lječilo, na koji način se provodila terapija? kako se doktora na porodu nagovori da ti radi carski rez? jer oni ga rade samo ako vide akutne lezije...a on može biti aktivan prije nego se lezije uoče...mene npr.zna 2-5 dana ranije jako boliti noga, tada je on već aktiviran...i zna se da on zna odjednom izbiti...a ako porod traje npr. 10 sati, vrlo je lako moguće da kad počne, da ga nema, ali nakon 3sata već može izbiti...znam da je još daleko razmišljati o tome...ali recimo, to je ono što me najviše muči...
ima li neko s iskustvom?