Joj, beba draga, sada vidim na Odbrojavanju da je tvoja beta pala. Žao mi je, mila, ali, bojim se da ako beta pada, tu nema pomoći (prošla sam to prije par mjeseci).
:love: :heart:
Printable View
Joj, beba draga, sada vidim na Odbrojavanju da je tvoja beta pala. Žao mi je, mila, ali, bojim se da ako beta pada, tu nema pomoći (prošla sam to prije par mjeseci).
:love: :heart:
dižem topić kako bih saznala ima li netko novih saznanja vezano uz imlantaciju?
Ja mislim da je meni bila 3 dan nakon ET-a: bile su 2 blastice i 3.dan sam osjetila naglu i brzu bol (kao da me je netko uboo iglom) u maternici...
Ja si mislim da se to tada moja zvijezdica primila :zaljubljen: ! Čim "me presjeklo" pomislila sam to je to!
U prvoj trudnoći nisam ništa osjetila, tako da je stvarno individualno.
Implant. krvarenja nisam imala ni u jednom slučaju.
Nadam se da sam pomogla :love: !
Meni je 3dpt i niš' me ne pika. Samo osjetim bol u križima (valjda od ležanja i ukočenosti da ne savijam prednji dio) i kao da me pecka na mjestima gdje su jajnici.
:/
mene je drugo jutro nakon ET probudila jaka bol a alec je pisala već da je istu veče...sad tko zna jeli to implatacija neznam.odmirovala sam onaj 7 i 8 dan nakon punkcije.ali ja i sad znam imati neku bol probadanje tako da nisam bas pametna sto je u pitanju
Jako dobro osjećam svoje tijelo, ali ne mogu reći da sam osjetila implantaciju.
Impl.krvarenje sam imala kad je bila biokemijska trudnoća, a sad u trudnoći ga nisma imala.
prema svim navedenim teorijama, mi smo bebača začeli na Hvaru, a ugnjezio se u maternici na Visu, ah, :lol: ne znam više jel dobro što sve to danas znamo...
ja sam mislila da znam nesto al tek sad vidim da nemam pojima.da je implatacija bila 2 dan nakon ET onda bi beta vjerojatno odgovarala za 1 GV ovako kad se pojavila i druga priznajem da nemam pojima.
sto vise učim to vidim da manje znam :oops:
Mene baš to buni :? implatacija i rast bete?!Quote:
Originally Posted by laky
Da li je netko to malo bolje proučio :oops:
Od trenutka implantacije beta u stvari raste budući da endometrij odnosno buduća posteljica počinje lučiti betaHCG hormon kada se embrij uhvati za stijenku maternice, što se on bolje i jače uhvatio beta je veća. Zbog toga oscilacije u beti nisu dobre, kada beta pada to nije dobar znak. Idealno je kada beta neprestano raste: od trenutka implantacije do potvrđene trudnoće. Manji iznosi betaHCG-a mogu biti i najčešće jesu posljedica hormonskih injekcija koje primamo nakon ET-a (nisu obavezne u svim klinikama).
Mali dodatak: i prije implantacije, blastocista počinje lučiti hCG, što je moguće dokazati složenim molekularnim tehnikama. Međutim, da bi se hCG našao u krvotoku, mora doći do implantacije blastociste u stijenku endometrija. :)
Sretno, curke!
Ma zabrijala sam totalno krivo i samu sebe sam resetirala.
Obzirom da naše cure uglavnom 12-13 dpt imaju betu oko 100 to odgovara implantaciji koja se događa u prvih 4 dana nakon ET-a.
Ovo sam iščitala u Rodinoj brošuri Čudesne bebe:
Razvoj i karakteristike blastociste
Kada je zametak u stadiju od 6 do 10 stanica započinje
stvaranje međustaničnih veza što zametak čini kompaktnijim i
čvršćim (tzv. kompaktizacija). Slijedi stadij morule, zatim
stadij rane blastociste i tek onda stadij potpune i
ekspandirane blastociste. Kada je blastocista u svom
potpunom i ekspandiranom stanju, zona pelucide je već toliko istanjena da je gotovo jedva vidljiva i samo je pitanje
trenutka kada će početi pucati te time započeti i sa samim
izlijeganjem. Najvažniji kriteriji za opis blastociste odnose se
na njenu ekspandiranost i stadij izlijeganja, razvoj i izgled
stanica embrioblasta (ICM) te na izgled stanica trofoblasta.
Blastocista je spremna za implantaciju kada je u potpunosti oslobođena zone pelucide. Kada se implantira, njene stanice trofoektoderma stvorit će buduću placentu, a zametni čvorić predodređen je da postane embrij.
To bi stvarno značilo da bi se blastocista trebala, ako dođe u tu ekspandiranu fazu i stanji se to nešto, jako jako brzo implantirati.
Kad sve to vidim i pročitam, mislim da nema šanse da se to kod mene dogodi. Prekomplicirano je.
Potpis.Quote:
Originally Posted by Vali
Dan danas ne mogu vjerovati kako mi se to dogodilo... :) Od srca ti želim da se i ti tako čudiš.... :*
potpisQuote:
Quote:
Originally Posted by Superman
Da li je netko mjerio bazalnu temepraturu kao andiko i prema nagom skoku skužio implataciju? Ja jadna bi mjerila, ali sesvaki put uplašim da neću vidjeti temperaturni skok i da ću zbog toga pasti u depru:
Ja nisam ne znala da se po naglom skoku temperature može odrediti moguća implantacija. Koliko je ta metoda sigurna i utiču li utrogestani na mjerenje?
Ja sam npr u ovom neuspjelom postupku tu i tamo izmjerila temperaturu, obično je 37.1 ili 37.2, ali mi je jedan dan ipak bila 37.4. Očito nije bio dovoljno veliki skok ili je to ipak bio znak da se nešto događalo(beta7,12).
Ah već se vidim u idućem postupku kako mjerim i mjerim i mjerim :mrgreen:
Meni je od 3dpt jutarnja temperatura 37, a poslijepodne 37,3. Mislim da je to od urića (tako je bilo i u prošlom neuspjelom postupku).
Temperaturu mjerim jer me u par navrata ulovi zimica pa mi se čini da gorim, a ono 37,3.
Inače, kad sam ostala prirodno trudna (nisam koristila utriće) temperatura je bila 37,3.
Mislim da utrići sve poremete. Ja sve svoje simptome pripisujem njima :(
Znam za temperaturni skok nakon o. A za ovo nisam nikad čula. Ako netko ima nekakav izvor (link ili pdf) nek podijeli s nama. :mrgreen:Quote:
Originally Posted by sretna35
sretna35, ajd nemoj mjeriti temp. pod utrićima, mislim da zaista nema smisla... Ti si naša trudnica (dok se nedajbože ne pokaže suprotno) i točka. :*
ma Superman :heart: :*
Enya je mjerila, ali joj je pokazalo skok kad nije bila trudna, ako se dobro sjećam. Nemoj mjerit temp pod utrićima (reče ti jedna koja je sama to radila). Reko mi dr. L - nemoj mjerit. U pravu bijaše.Quote:
Originally Posted by sretna35
kakva je ta bol o kojoj pricate? gdje? evo mene rastura desni jajnik, a danas je 9. dan nakon inseminacije... bi li to moglo biti to? doduse nikakvo krvarenje nisam primjetila... ma valjda umisljam....
nije nužno krvarenje kod implantacije
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je pikanje s razlogom
:love:
Podižem topić!
Kad se danas prisjetim to je poprilici izgledalo ovako:
srijeda je bila punkcija(popodne), subota - ET 2*8-stanične (znači ni 3 dan), u iduću srijedu smo se vozili doma (to bi bio 7 dan od punkcije) kad me oko 15 sati tako zdrmalo u donjem dijelu, baš je bila neugodna bol, točno na sredini ispod pupka.
Tada sam si pomislila - to je to!
Nije bilo krvarenja i bol je trajala cca 10 sekundi i nije se više ponovila.
Znači navijajmo samo da nas boli-to je ok.-na to smo već navikle.
curke,
jel moguće da se embrij (osmostanični) implantira tek 8. dan od ET-a, odnosno 11. dan od ovulacije/punkcije u prirodnjaku?
sinoć dok sam ležala na boku tako me nešto streslo malo ispod pupka, nešto kao blaža bol koja je trajala i pulsirala nekih 5-6 sekundi, nikada takvo nešto nisam osjetila..., a nakon toga je uslijedilo blagi pritisak u donjem dijelu stomaka.
Može može draga moja da to bude implatacija a pročitaj malo uviše post od naše sandre-zvrk i vidi njen potpis ispod. Sretno!!!!!! :* :love: :*Quote:
Originally Posted by alida
alida~~~~~~~~~~~~~~~~~da je to TO! :love:
Rozalija, draga
jesam pročitala i nadam se da je to to, ali ne smijem se previše nadati, jer sam se jednom već opekla. Obećala sam MM da više niti jednu suzu neću ispustiti ako se mala mrva ne primi.
šaljem pusu :* :saint:
alida........................šaljem puno vibrica da i ti budeš na popisu travanjskih trudnica! :*
:* :love: :saint:Quote:
Originally Posted by sbonetic
ALIDA,upravo je tako i meni bilo... ~~~~~~~~~~~~~~~ da je to to :love:
ma da? :D :D baš si to osjetila 8. dan od transfera?Quote:
Originally Posted by marinci
alida ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
podizem malo :D
:? Danas mi je 8 dan od ET-a 4 staničnog embrija.... Kak tek danas? Pa što radi ovih dana u maternici? Kako može tako dugo živjeti bez potpore???
a ja sam bila toliko zblekana na et (dr. je dreknuo, kad je vidio da mi nije pun mjehur - pijte vode, nemojte da i et bude katastrofa ko sve do sada u vas) tako da ga nisam nista niti htjela pitati, nemam pojma kakvi su bili, koliko stanicni, pa ih je na et jedva ubacio jer imam zavaljenu maternicu, dreknuo da ne disemo dok je mijenjao kateter, nisam ih ni pogledala na uzv ni slicicu dobila, nista.....
mozda nije ni cudno sto nemam feeling da su u meni :(
jedino sto me je 2 dana nakon et boluckao stomak ko pred m ali i danas me tako bolucka (+ neki grcici) tako da fakat ne znam sta da mislim
Ja nisam nništa osjetila što nisam osjećala ko pred menzis, ali stvarno..sad kad pričate o tom bolovima, ja nemam pojma..vald je avako tijelo drugačije...
no , sad idem na ET, pa ću vidjeti :love:
Jel zna netko kakav je to zametak iz cook medija?
.. i nije mi opet posve jasno... je li se zametak tek ukopa u stjenku u fazi blastociste ili? kod mene je situacija ovakva: u srijedu je bila punkcija, a u petak transfer, znači zametak je odležao dva dana i imao je 4 stanice - biolog je reako da je 'lijep' http://www.pic4ever.com/images/47b20s0.gif
no kako čitam vaše postove sve sam nesigurnija što činiti? naime, namjera mi je ići na posao u pondjeljak - nije stresan, većinom sjedim pred kompom kao i sada- ali po vašim iskustvima, implantacija bi trebala biti kod mene u srijedu - ili???? http://www.pic4ever.com/images/146fs495919.gif