cabriofix se bez problema fiksira pojasom vozila, bez baze
Printable View
cabriofix se bez problema fiksira pojasom vozila, bez baze
hvala na odgovoru!
Još me samo zanima dali je to rješenje sa pojasom isto što se tiće sigurnosti kao s bazom?
Potpuno isto, ako ju dovoljno čvrsto montiraš.
Ima par + i - za jednu i drugu opciju.
Bez baze je jeftinije, lakše je podesiti nagib sjedalice što je dosta bitno za novorođenče - znači 45 stupnjeva, a ne 60.
Potencijalno negativne strane su da ju možeš pogrešno i/ili nedovoljno čvrsto montirati i da je malo zahtjevnije staviti dijete u nju, kad je montirana u autu, zbog donjeg dijela pojasa, koji ide preko AS, pa nožice djeteta moraš ugurati ispod. Možeš ju i svaki put vaditi i stavljati u auto, ali onda ju svaki put moraš i ponovo montirati. Sve se to brzo savlada.
S bazom nema problema pri postavljanju sjedalice. Samo klikneš i gotovo. To je posebno praktično, ako bebu namjeravate vaditi iz auta u AS i tako nositi ili voziti u kolicima (ipak razmisli o tome da se držanje bebe predugo u AS, izvan auta, ne preporučuje). Nema doljnjeg pojasa, jer je baza učvršćena - bilo pojasom bilo isofixom, pa je lakše staviti bebu u AS.
No skuplje je i to znatno, ponekad je teško s bazom dobiti u svakom autu dobar nagib za novorođenče - 45 stupnjeva, jer je ona ipak standardizirana za dulje korištenje i nagib od 60 stupnjeva. To se može riješiti podmetanjem zarolane deke ili sl. pod bazu, ali to ovisi o nagibu sjedala i vrsti baze.
Puno Hvala! Sad mi je sve jasno!!! :-)
Trebam pomoć. Imam Chicco AS grupe 0+ i Roemer safefix sjedalicu te niti jednu ne uspijevamo montirati u 2 različita automobila samo remenima bez pripadajućih baza jer su remeni prekratki. Isofix baza ne dolazi u obzir za sad jer je prevelik nagib, a beba ima samo 2.5 mjeseca. Moje je pitanje- što radimo krivo? Odnosno, ako ne radimo ništa krivo, što se može napraviti i kako se može riješiti taj problem prekratkih remena?
kod nekih automobila se sjedalica može montirati tako da se postavi u okomit položaj umjesto u horizontalni pa se onda nakon provlačenja remena zakrene u horizontalni položaj, kod drugih su pak pojasevi jednostavno prekratki i ništa se ne može napraviti. pojas na suvozačevom mjestu je obično duži pa ti onda to ostaje kao opcija, pod uvjetom naravno da možeš isključiti zračni jastuk.