ako si trudnica, oslobođena si participacija.. inace po 10kn mjesecno za pregled, uputnicu i recept (+ za eventualno za preglede -labos i sl)
Printable View
ako si trudnica, oslobođena si participacija.. inace po 10kn mjesecno za pregled, uputnicu i recept (+ za eventualno za preglede -labos i sl)
Hmmm,tek mi sad nije ništa jasno ,trudna jesam ,a prekjučer sam bila na pregledu i sestra mi je napisala recept za vitamin B,koji u prijašnje dvije trudnoće nisam pila ali sad mi je dao ,drugo,papa test nisam htjela plačati,pa tako da ću ga čekati dva mijeseca dok se napravi u bolnici,i dobila sam uputnicu da izvadim krv ,za krvnu grupu i urin,i na kraju naplatila 90 kn,a još onako i bez ikakve potvrde ,računa.... :/Citiraj:
malecko prvotno napisa
90 kn za što? Pa trudnice ne plaćaju za uputnice kod ginića!Citiraj:
beba128 prvotno napisa
90 kn za što? Pa trudnice ne plaćaju za uputnice kod ginića![/quote] Sad stvarno neznam šta da radim, vidjela sam na vratima od ordinacije to za uputnice da se ne plaća ,ali šta sad da napravim za drugi put kada dođem,jer napominjem da sam i prije sve to plačala,za ultrazvuk također ,kao i da nisam upisana kod njega ?! :? Ali kako da to riješim? :(
Pitaj sestru neka ti objasni zašto i po kojem članku ti želi naplatiti i obavezno traži potvrdu. Ako nešto ne štima (a sve mi se čini da je tako) priznat će "grešku, zabunu ili sl." i neće ti naplatiti. Ali mi nije jasna cifra od 90kn, pa da i nisi trudnica za uputn., recepte i pregled se plaća max. 30 kn mjesečno. :?
ja sam recimo na prvoj kontroli s 5+4 sve placala, brisevi, papa, hepatitis, krvna grupa, krvna slika, urinokultura.. ni ne znam kaj sve..
tek je na iducoj kontroli sa 8+4 otvorila trudnicku knjizicu i nakon toga nisam placala ni kod nje 30kn ni nalaze svih iducih briseva, labosa..
niko nis ne govori, mm je cak planirao za nas uzet dopunsko zdrastveno jer ce mi trebati.. slucajno sam u petrovoj pitala - a zasto nekad placam nalaze a nekad ne, pa su mi objasnili i to i da nemam koristi od dodatnog
i meni su neke stvari naplatili, pa sam kada sam saznala da nisu smjeli se zalila na HZZO. Rekli su mi da mogu dobiti povrat sredstava, ali ja se nisam htjela patiti radi nekih 100kn (participacija)
Dakle dame...ako su vas oderali javite se glasnogovonici HZZO, meni su jednu zalbu vec pozitivno rijesili (npr. HZZO mi nije htio dati oslobođenje od participacije iako sam redovan student jer sam se udala - nebuloze!!! Žalbom sam ostvarila to pravo)
[quote="baby_eve"]i meni su neke stvari naplatili, pa sam kada sam saznala da nisu smjeli se zalila na HZZO. Rekli su mi da mogu dobiti povrat sredstava, ali ja se nisam htjela patiti radi nekih 100kn (participacija)
Ja joj baš neću dat gušta,jer mi se čini da joj ja plačam njezine kavice i eventualnu marendu :x !? Jer jasno mi je da se kod drugih isto tako ako se nešto plača za to dobiješ i nekakvu potvrdu račun onda mi je ok,ali ova samo pukne cifru ,bezveze.
ako nije privatnica svakako se raspitaj! a po novom ni ovih 30kn mjesecno ne treba placati..
ne znam jel im tako tesko reci nam nasa prava i obaveze!? ako im se ne da ponavljati svaki put nek napisu na list papira i podjele svim curama koje dodu na prvu kontrolu kao trudnice..
a ne da npr. ginicka trazi za uzv prazan mjehur a sestra bi da piskim na trakicu.. i onda rade budalu od mene, jer to ne znam..
joj mene hormoni peru na pravdu u svijetu, svima bi rekla kaj ih ide :)
Evo mog iskustva sa jednom doktoricom u Sesvetama (bolje da je ne imenujem) :evil:Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Što mi je najbolje- ovdje na forumu u jednom topicu sličnom ovom sam pročitala kako je žene preporučuju :lol: Tako da se ne treba puno pouzdati ni u preporuke :mrgreen:
Tako se MM zabezeknuo kad je čuo da sam došla dotičnoj doktorici sa trbuhom do zuba, a ona mi fino naplatila participaciju :roll:Citiraj:
malecko prvotno napisa
Jel zna itko kad se dr. Ćurić vraća sa godišnjeg odmora?Citiraj:
MaKla prvotno napisa
Hvala!
a znate li kad se moze prebaciti kod novog ginekologa hzzo, samo oko nove godine, ili? i kako se to prebacivanje obavlja?
sestra u ordinaciji ti da 2 obrasca koja potvrdis u uredu HZZO.a i jedan vratis na iducem pregledu.. moja gin. dan danas prima nove cure
Da, ma samo odeš kod ginića kod kojeg želiš (i ako prima nove) potpišeš taj papir i potvrdiš u hzzo.
Ja se prekjučer prrebacila kod Ćurića. Mislim da je još na GO, jer ga nije bilo tamo. Wanda, čini se da ćeš još malo morati čekati.
ja sam se prebacila kod svojega u 9. mjesecu, jer mi je pasalo radno vrijeme, ali nisam znala kakav je. Jako sam nezadovoljna i sada mi kazu da ga ne mogu promjeniti, jel to istina? Stvarno moram cekati da prodje 1 god. ?
pronađi kod kojeg se želiš prebaciti i odi izravno kod njih u ordinaciju i pitaj.
ja sam prošli mjesec bila kod svog ginekologa i sestra je rekla da od 21.4. primaju nove pacijentice tj da se od tog datuma može doći po one papire. ne znam jel to svima zajednička procedura.
Ima dr. Šeba u DZ Švarcova, odličan ali ne znam da li još primaju nove pacijentice, radi neparne popodne a parne ujutro pa nazoviCitiraj:
faith prvotno napisa
preporučan za cure sa područja dubrave i sesveta dr. Findri u Sesvetama , nova ordinacija ,super sestra i doktorica
Ne moraš. Imaš pravo i ranije ako si nezadovoljna. Piše na onom papiru (za promjenu liječnika) razlog upravo ovaj koji si ti navela!Citiraj:
baby_eve prvotno napisa
Ja ne da ne preporučujem, nego bježite glavom bez obzira! :xCitiraj:
lumina prvotno napisa
ali rekla mi je sogorica da ako se zelim prebaciti prije isteka 1 godine da moju molbu ocjenjuje komisija i da to ne ide lako, pa da ne kompliciram ako ne treba...Citiraj:
lulu-mama prvotno napisa
pročitala sam ovaj topic i vidjela da ste preporučile neke ginekologe. zanima me jesu li dobri dijagnostičari i posvećuju li se problemu dovoljno? imam lošu socijalnu ginićku koja ne shvaća ozbiljno moj problem sa bolnim menstruacijama popraćenim nesvjesticama i povraćanjem, a nakon dugog negodovanja i mog nagovaranja ipak je napravila briseve (iako neki liječnici imaju praksu to raditi na redovitom godišnjem pregledu). svi su ti nalazi bili ok ali to mi je jako veliki problem koji bih htjela rješiti jer na dan kad dobijem ne mogu uopće funkcionirati i htjela bih to konačno rješiti.
zanima me rade li oni uz papu i UZV i briseve na redovitom godišnjem pregledu, a onim ženama koje imaju problema kao i ja i hormonalne promjene? ako ne rade, daju li uputnice za privatne poliklinike? može i na pp.
znam da imam puno pitanja, ali jednostavno nisam imala sreće sa socijalnim ginekolozima.
[quote="tratinchica"
daju li uputnice za privatne poliklinike?
[/quote]
HZZO ginekolozi ti ne mogu dati uputnicu za privatnu polikliniku, mogu ti samo dati preporuku, ali si sama te pretrage plaćaš.
Ako imaš hormonskih problema trebala bi otići na pretrage vezane za hormone, tu ti ginekoglog ne može pomoći (brisevi su ti OK, očito je i sa organom sve OK (nema cisti, i sl).
hvala na odgovoru :) :heart: :love:
znači, uputnice za krvne pretrage trebam tražiti od liječnice opće prakse?
i ovo za briseve...dosada sam isto morala tražiti uputnicu od liječnice opće prakse, pa me je zanimalo je li to praksa i kod ginekologa koji su gore preporučeni ili mi oni to naprave u sklopu pregleda (tako sam čula da rade u studentskoj poliklinici).
Ne znam.
A da nazoveš svog ginića ili općeg doca, pa da ih pitaš?
socijalni ginekolog ti radi briseve koje nosis na zavod za javno zdravstvo, a on ti daje i uputnicu za krvne pretrage hormona
hvala :)
to sam i mislila. ova moja ništa od toga ne radi ako joj ne dosađujete da to napravi. zato je i želim promjeniti.
curke, ovo je strašno - kaj vi to sve plaćate. Ovako:
1. od 01.03.2008. ukinuta je administrativna pristojba za uputnice i recepte;
2. trudnice ne plaćaju participaciju po Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju članak 15. stavak 1., točka 1. podtočka 5.:
Osiguranim osobama Zavoda u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu iz obveznog zdravstvenog osiguranja utvrđenog planom i programom mjera zdravstvene zaštite iz članka 14. stavka 3. ovoga Zakona Zavod osigurava plaćanje zdravstvenih usluga:
1. u cijelosti za:
- preventivnu i kurativnu zdravstvenu zaštitu odraslih osoba na razini primarne zdravstvene zaštite, a koja nije točkom 2. do 5. ovoga stavka drukčije uređena,
- preventivnu i kurativnu zdravstvenu zaštitu žena u svezi s planiranjem obitelji, praćenjem trudnoće i poroda te drugim zdravstvenim potrebama žena i ranim otkrivanjem raka
ima toga vjerojatno i još, ali nemam vremena tražiti. Daj tražite povrat onoga što vam je naplaćeno od HZZO-a, zahtjev, račun, kopija trudničke, i broj na koji će vam isplatiti. Ma zašto bi vama izbijao netko nepotrebno novce iz džepa, pa makar se radilo i o 90 kuna.
Napomena: meni moj ginekolog nikada nije u trudnoći naplatio pregled niti uzv, uvijek mi je na receptu napisao po kojem sam članku oslobođena od plaćanja tako da nikakv lijek koji sam dobila nisam platila, osim Prenatala za koji se ne izdaje recept, a još sam ja bila trudna za vrijeme primjene te administrativne pristojbe, ali i to je naplaćivao tu i tamo.
I još jedna napomena: za žene ginekolog nije dr. specijalist nego dr. primarne zdravstvene zaštite.
ma to ti je isto kao i kod zubara - neki naplacuju 80 kn po zubu i preglede, a neki ne, iako u Zakonu pise da je primarna stomatoloska zastita besplatna, kao i ginekolog :evil:
Molim Vas preporuke za ginekologa u Runjaninovoj ili barem komentar kakvi su.
HVALA
Nitko?
Natalija, ovdje možeš vidjeti kakva cure imaju iskustva s dr. Račkim, on ti je u Runjaninovoj:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...a%E8ki&start=0
hitno mi treba hzzo ginekolog koji prima pacijente (i sad u ožujku),
hvala :)
Toplo preporučam dr. Topalović, Studentska poliklinika!
taj je moj :mrgreen: ali pitam za prijateljicu.
zar on prima nove pacijente? čisto sumnjam :/
da odgovorim samoj sebi, a možda nekome još pomogne,
dr stepanić u studentskoj prima pacijente.
a dr. Ćurić ne prima nove pacijente, osim ako netko odustane :/
ajme koja koma... ja se isto spremam prebacit negdje, uglavnom u centru svi koji su ok ne primaju pacijente vise... pa sta cu kaskat negdje na periferiju.. a uzasno mi je bitno da ne cekam satima na jednu uputnicu pogotovo sad u trudnoci
hello...
ja bi hitno trebala ginekologa...imam neke probleme...trenutno sam kod dok bokić u prećkom i nisam zadovoljna totalna je gužva kod nje svaki put kad dođem a ak se narućuješ narući te tek za 2 mj...katastrofa...
inaće zivim u utrinama pa bi mi bilo ok da je neki ginekolog u mojoj blizini jer nemam auto i osuđena sam na tramvaj...
zna ko kaj o dok ćurić???
i kakvi su ginekolozi u dz siget???
tnx
lijep pozdrav,
preporuku za ginekologinju u centru/medvescak/kvatric radi preseljenja. da mi ne radi probleme kad ja kazem da ne zelim kontracepcijske pilule bez krvnih pretraga ( nazalost i to sam dozivjela)...