Lijepo bih molio da se na ovom roditeljskom forumu ne vrijeđaju kokoši (ni ostale životinje) nazivajući pojedine ljudske spodobe njihovim cijenjenim imenima!
Printable View
Lijepo bih molio da se na ovom roditeljskom forumu ne vrijeđaju kokoši (ni ostale životinje) nazivajući pojedine ljudske spodobe njihovim cijenjenim imenima!
cure, vidite ovaj topik: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=50806 :)
potpisujem da se patronažne ukinu.evo danas šogorici lijepo dođe prvi puta,odmah uvalja vizitku od ****-a i sto debilnih savjeta tipa,morate dijete naviknuti na bočicu jer kaj ak odete u bolnicu ili vam se nekaj desi a beba ne želi bočicu. 8) ostalo mi se ni ne da spominjati samo želim reći moj razvoj situacije: dojenje-beba jako pada na težini,hipotona,krvarenje u mozgu,nema snage za cicanje-izdajam se i dajem na žličicu,pokušavam istovremeno i cicu ali ne ide-mastitis-patronažna me masakrira-mlijeko opet krene-beba i dalje neće cicati(ja sam već od 6.tjedna na udarnoj dozi antibiotika zbog upale)-ponovno mastitis-odustajem od kombinacije pokušavanja cicanja i izdajanja jer imam ogromne količine mlijeka i sužene kanale pa se moram barem svakih sat,sat i pol izdojiti jer inače eksplodiram,a još imam i jako velika prsa,pa ne ti sve skupa užasno umara-patronažna me masakrira jer mi mlijeko totalno ne ide i ja tvrdim da je to nekaj drugo,a ne zastoj,no ona me masakrira i cice su mi plave od šljiva-dobivam 42 temperaturu i ne mogu se uopće dići iz kreveta (bolovi su mi danonoćni od 6 tjedna i u agoniji sam čak pomišljala na samoubojstvo,ali sam uvijek nekako mislila,prestat će,prodojićemo,samo da dobije na težini)-patronažna tvrdi da je to zastoj,ja već haluciniram-masakrira me više puta dnevno,ništa ne izlazi iz cica,samo se sve više i više crvene i nastao je ne jedan nego dva apscesa na jednoj i jedan na drugoj cici,vjerovali ili ne (ali to ću tek poslije saznati)-odlazim u vinogradsku,vele mi da je to zastoj mlijeka,masakriraju me-u agoniji odlazim doma,kurim već 43-odlazim na sv. duh,kažu mi da stavljam dijete češće na prsa i masakriraju me-odlazim doma i u očaju se ja masakriram ispuštajući pritom krikove od kojih se svekrvi zaledila krv u žilama da nam je došla provaliti u stan-počinjem buncati i ne budim se više iz sna(kaže muž)-odvoze me na hitnu,daju antibiotik,izoliraju iz mlijeka zlatni stafilokok,UZV cica pokazuje 3 apcesa i totalni masakr mliječnih kanala...
oporavak spor ali ipak nekako,kose mi je pola otpalo,želudac i probava su mi koma od antibiotika na kojima sam na kraju bila oko 4 mjeseca,beba cijelo to vrijeme nije imala mamu što mi najteže pada i sada smo na adaptiranom i žderem se što nisam bila pametnija.mislim da definitivno imam PTSP jer se još ne usudim dotaknuti prsa prilikom tuširanja ili sl. i kad vidim majku koja doji ili se nedajbože izdaja dobijem instant proljev od stresa. :( ali lagano nekako idemo dalje....
zapravo sam htjela reći da me cijelo vrijeme patronažna nagovarala na adaptirano skupa sa mojom ginekologicom i to obje u stilu pa vidite koja je to agonija sve skupa pa 6 tjedana je već popila sve imunoglobuline sad samo jede hranjive tvari a njih ima i u adaptiranom,čak i više.ih. :evil: bilo je još bisera njenih tipa dajte djetetu dudu kad ju presvlačite da vam ne smeta njezin plač,zakaj bi vi to morali slušati.ili kad mi je sina cijelog premazala sa kremom tipa sudocrem ono cink oksid a mali ima atopijski dermatitis i imao je krvavu popucanu kožu,a kad je došo cink i još ga spalio... :evil: samo što sam ja fakat tad bila u nesvjesti i agoniji i reakcija nisam imala nikakvih od bolova i patnje,samo sam mislila kako me užasno boli sve i nisam uopće ni sina mogla doživljavati kak spada.ali danas...eheheh...gadno bi se provela da mi uleti. :x
:cry:
cure, dajte molim vas ta iskustva sa patronaznim sestrama napisite na onom topiku kojeg sam ga linkala.
ako zelimo nesto promijeniti, moramo nesto i uciniti, zar ne? ;)
uh sori,tek sam sad skužila link :!: ,površno sam čitala :oops:
Jako mi je žao što ima tako loših, loših patronažnih. Svakako hoću reći da ima i onih koje su divne i educirane. Ja ih poznajem dvije. Jedna je meni dolazila i nije mi doduše puno pričala više je mene slušala, prvi put predavanje o platnenima, drugi put je imala o autosjedalicama. Treći put je samo u prolazu konstatirala da nama ne treba sigurno ništa, kod nas je sve 5. Obje su promovirale dojenje i davale su educirane savjete.
ovakvo što do sad ne čuh.... :cry: :evil:
nažalost...ne čudi me...
lasice... :heart:
hvala zmaj.da sam bar imala tada neku podršku.mislim ovog tipa rode.muž se trudio ali bio je sav splašen i nije baš puno znao o tome,sestri je dojenje bilo pis of kejk,pa mi nije znala dati neke konkretnije savjete za upale i sl. a ja sam bila osuđena na samu sebe i NJIH.sad kad razmišljam o tom vremenu,uopće ne znam zašto nisam zvala rode tada.znala sam za njih i pratila itd. ali kako je agonija vrlo brzo krenula,a mi smo se još i selili dva puta tada,valjda je sav taj stres presudio mojoj sposobnosti rasuđivanja. :? tješi me što je mali cicković,iako nije pravi cicković bar pio moje mlijeko 2 i pol mjeseca. :(
Ovo je stvarno uzas. Mogu vam reci da ni ja nema ugodno uskustvo s patronazama, ali samo zato sto su bili godisnji odmori kada sam ja rodila. Prvo je dosla jedna patronaza i mogu vam reci da je ona bila sasvim ok. Zatim je dosla druga patronaza koja me je toliko nazivcirala da sam rekla bude jos jednom dosla da cu ju otjerati. Dosla je kod mene i rekla je da beba ima soor, suprug je trucao kod pedijatra da joj daju kremicu da joj se namaz usta, to je bilo u cetvrtak ujutro kad je Jonni i pupak otpao ona je pogleda ga i rekla je a mozda je to mali granulom. Kao neiskusna mlada majka stigla mi je sestra iz Zageba i ona mi je rekla da je to granulom, otisla sam u petak kpd pedijatra i bio je ganulom mali ali soora uopce nije bilo, kad je stigla patronaza u ponedjeljak ka d sam joj to rekla ona je meni rekla da je bio veliki granulom i da je bilo soora. Ja sam joj rekla da sam ja poslusala pedijatra. I tu smo se malo zakacili....
Od tada je bilo proslo mjesec i pol dana dok nam nije stigla nasa prava ptronaza koja se vratila s godisnjem i mogu vam reci da sam jako zadovoljna s njom koja me stvarno podrzava i dala mi je par savijeta, i cak me malo izgrdila sto neredovito jedem a dojim. Cakme ukljucila u suport grupu dojenja gdje se doilje i trudnice skupljaju jednom mjesecno i izmjenjuju svoja iskustva....
tako da sam ja jako zadovoljnja sa svojom patronazom ali da vas razumijem sa takvim patronazama koje filozofiraju razumijem vas...