Definitivno je došao red da otvorimo temu s najprovalama forumašica :lol: !Citiraj:
@n@ prvotno napisa
Printable View
Definitivno je došao red da otvorimo temu s najprovalama forumašica :lol: !Citiraj:
@n@ prvotno napisa
Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
X
:evil:
vidim da vas jaja fasciniraju... :mrgreen:
jel znate da sad imaju neka OMEGA 3 jaja??? :shock:
navodno su obogaćena omega3 masnim kiselinama (tak piše....) :?
Da mi je znati samo kako li su ih obogaćivali :lol: !
i metro je poskupio...ali opet mi se čini da je cijena velikog broja proizvoda niža nego drugdje...npr. purisova pureća prsa tamo sam platila oko 21kn, a jučer vidjela u mercatoru da je 30kn... ono :shock:
danas sam vas se sjetila u Billi
išla sam u nabaviti stvari za kolače jer pečem sama kolače za krstitke i skužim da je orah cca 80 kn. Najprije sam mislila da im se nekaj pobrkali pa sam malo stisnula vagu prstom i otkucala šifru oraha i stvarno je tak. I onda sam se sjetila da je prošle godine orah (očišćeni) bio po dućanima između 30 i 35 kn. Znam po tome jer mi je kolega s posla dilao sa orasima po 35 kn i činilo mi se nekak previše jer sam u Bili plaćala po 32 kn.
Ma zar je moguće da je orah poskupio 200%?!?!?
a što se jaja tiće, ja sam mislila da su se prestala proizvoditi ona po kunu da nije žalosno stvarno bi bilo smješno.....
pureća prsa u bili 60ak kn kila :x
A ja sam se jučer na placu ugodno iznenadila kaj sir i vrhnje nisu poskupili, a ni grinceg.
Meni se čini da više potrošim na benzin ako hvatam akcije, i kupujem u više dućana, tako da obično odem u onaj gdje je najjeftinije ono čega mi treba najviše. Zapravo je svugdje nekaj jeftinije, a neke pak druge stvari skuplje, pa se to sve nekako poravna - nigdje nije jeftino :lol:
a sto mislite kako je kod nas na otocima, a tek na jos manjim otocicima???? imamo konzum koji je sve samo ne jeftiniji (ponekad se da naci nesto jeftinije tipa Kplus proizvoda ili poneke vikend akcije), a o privatnicima da vam ne govorim.
najzalostinje je sto si covjek nemoze priustiti niti voce i povrce jer su astronomske cijene a uz to nevaljaju nista jer ih drze po friziderima.
nedavno mi je mama pricala kako je u ducanu na jednom otocicu sat vremena udaljenom od nas vidjela kako je kg krumpira 9 kn :?
Ja sam primjetila da svaki dan stavim 3 stvarčice u košaru (pazim na cijene) a račun bude oko 40 kuna i baš sam stalno bila u čudu :evil: .
Ja mislim da se još uvijek najbolje isplati otići u Metro.
Mada mi nekad odemo i ipercoop i interšpar.
U Mercator ne idem nikad, a u Konzum samo kad trebam 3 stvari pa ovako odem u kvartu u dućan.
A cijene po onim "no name" privatnjacima. Ajme majko mila, to je nekaj strašno.
Ja baš pitam MM-a da li oni imaju nekakvo ograničenje za najvišu cijenu koju mogu staviti, po kojem oni to principu određuju cijene?
meni je odlazak u razne špeceraj-dućane - tjelovježba. jes da mi nisu daleko ni konzum, ni diona, ni merkator - ali ranije sam otišla u jedan od njih, i to autom...
sad spajam korisno s korisnim :lol: :lol: ... niže cijene, i hodanje ;)
ajme, zbilja je sve poskupilo, za 50kn kupim par stvarčica i to je to, mislim strašno. Kupujem uglavnom u Konzumu, manje u Plodinama,a Billa mi djeluje najskuplje.
Ipak kozmetiku nastojim kupovati u DM-u, skupljam one naljepnice pa kad nakupim za 15% popusta (iako ni to nije baš nekakav popust) ali eto, onda kupim koju stvar više i tako.
Pokušavam štediti, jer to više nije normalno. Pratim akcije po trgovinama, ono kad je neki dio asortimana snižen za 30,40,50%, ali i to je dio navlakuše, no onda znam kupovati poklone (jer imamo hrpu babinja, useljenja pa se isplati).
Mislim da je Diona najskuplja. Mi ju imamo u kvartu i u njoj kupujemo samo kruh i to kad baš moramo (inače ga se trudimo kupiti u gradu). Tu i tamo mi nestane nekih sitnica koje inače kupujemo u tjednoj kupovini u nekom većem dućanu, pa i njih uzmem u Dioni i ne pamtim kad mi je račun za par stvari poput pola kruha, par jogurta i eventualno jaja bio manji od 50 kn. :/Citiraj:
niccoleta prvotno napisa
Inače, alternativa našoj kvartovskoj Dioni je privatna trgovinica par metara dalje prema kojoj Diona izgleda poput nekog jeftinog diskonta. :roll:
Meni je Getro jako blizu kuće, Konzum iza škole, a Plodine isto uz put za kući pa tako kombiniram. U Konzum idem najmanje jer je pretjerano skup. Nema jedne jedine stvarčice koja mi se isplati tamo kupovati. Getro ima ok cijene, a Plodine ima veliki asortiman voća i povrća, a i ostale cijene su ok. Na placu ne kupujem jer je sve to uvozno, a cijene astronomske. Ribu kupujem direktno od ribara, jaja isto kupujem domaća i da, i kod njih su poskupila iako za 1,30 kn dobijem stvarno velika i dobra jaja :mrgreen:
Još mi je najisplativije, s obzirom da živimo uz granicu sa Slovenijom, otići do kopra i nakupovati špežu pa dobiti DDV nazad.
Kruh kupujem u pekarama i u Umagu su cijene još ok, a u Poreču npr. nemaš kruha ispod 8 kn :shock:
Ja sam neki dan kupila pola nekog Mavrovićevog kruha i skoro se srušila na blagajni - ta polovica je koštala 11 kn! :shock:Citiraj:
Pliska prvotno napisa
ja uglavnom kupujem u sparu od kad je otvorio. drugi po redu mi je konzum. mercator vrlo rijetko jer oni nemaju pola stvari koje inace kupujem.
akcije meni na zalost sluze samo zato da mi odnesu jos para iz novcanika. kad je nesto na akciji kupim to iako inace ne bih kupila :/
a povrce i voce kupujem na placu kad me susjeda ne opskrbi, a to je rijetko :mrgreen: jer ona ima svega u vrtu i slobodna sam se posluziti kad hocu. samoborski plac nije jeftin ali meni na placu nikad nije zao ostaviti novce jer za npr 200kn dovuces doma voca i povrca na tone a za 200kn u ducanu malo toga dobijes :/
MAvrovićeva šlapica košta valjda 10 kuna! Ja sam počela u dućanu tražiti "šlapicu ali ne onu skupu". Općenito kupovanje kruha mi je koma, jer slabo vidim, naočale ne nosim, pa ne vidim nit kruha nit cijena :roll:
i ja tražim "kukuruznu šlapicu, ali ne skupu" jer mi je ta ne-skupa (mislim da je Klarina) i puno bolja.
inače, divim se svima vama koji ste u stanju zapamtiti cijenu: ja je vidim u trenutku odabira pa tako biram prihvatljiviji artikl od tih koji su mi tad ponuđeni.
ali da bih se do doma sjećala koliko je šta koštalo...
ja nažalost nemam određeno gdje kupujem tako da kak mi se ide taj dan.. idem najčešće u Mercator,ipercoop,konzum u naselju,rijetko Spar !uvijek potrošim brdo novca na nevažne stvari koje ugledam :roll:
Kako živim blizinu granice sa Slovenijom i Mađarskom, i gdje godinama nismo kupovali, zadnjih 4-5 mjeseci, lijepo kad sjedne plaća, redovito idemo u veći šoping u Sloveniju, gdje imaju Hofer i Lidl i gdje se može hrana kupiti za pola nižu cijenu. :mrgreen:
Od različitih salama, sirnih namaza, mliječnih proizvoda, a da ne govorim o slatkišima , gdje Merci čokolada dođe 1,99 EUR, a u Mecatoru 36 Kn.
Imaju prefine bagete i žemljice, koje se stave u pećnicu na 10 minuta, i super su. Do različitih kemikalija za čišćenje, za perilicu suđa i dr. :*
Meni se cijene u Getrou čine Ok. Sve je bar malo jeftinije nego npr. u Konzumu ili Mercatoru. U svakom slučaju ništa nije skuplje.
Grozno!!! :shock:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
a ja napala Lovru prošli tjedan kad je došao iz dućana i objašnjava mi da je ostao dužan 0,50kn.
Ja mu dala 20kn za litru ulja i pol kruha i nije bilo dosta....
sad mi je sve jasno :/
nista nije skuplje u odnosu na druge trgovacke lanse ili nista nije skuplje u odnosu na prije mjesec dva?Citiraj:
filipova mama prvotno napisa
Do citanja ovog topica, mislila sam da vise nije isplativo ici vani u speceraj.
Ja isto nisam dobra s pamcenjem cijena (definitivno nisam na tatu koji me uvijek izvjestava), al skuzila sam da se nesto dogadja :/
Sto se shoppinga u centrima tipa Getro ili Metro tice, mozda jesu jeftiniji, al za one koji se znaju kontrolirat, jer ja uvijek izadjem s niz stvari koje mi ne trebaju :mrgreen: pa mi isplativije dodje kupovat u manjim ducanima.
Strašno! :shock: I mene je danas šokiralo čepinsko ulje u Billi. Povećanje cijene za 25%.
U svemu me najviše brine/ žalosti što cijene neminovno rastu a plaće ostaju iste... :/
Svaku veliku kupovinu za isti iznos imam sve praznija kolica. A ne luksuziramo uopće.
Kako ćemo spojiti kraj s krajem za koji mjesec i to bez zaduživanja...pojma nemam.
npr. 2.9. jaja GALA, S klasa - koštala su 12.45kn...Citiraj:
apricot prvotno napisa
21.10. su 14,65kn (ipercoop)
95g lajt zvijezda majoneze
4,45 mercator
4,36 ipercoop
4,29 konzum
3,99 interspar
3,99 diona
majoneza nije poskupila :/ ... osim što mi se čini da je nekad bila u pakiranju od 100g...
što me podsjetilo da sam u žurbi - kupila rižu za koju sam mislila da je pakirana po kilu... a sitnim brojkicama je bilo napisano - bruto 1000g, neto 950g...
nađu trgovci modus da nas nasanjkaju... i bez povišenja cijena...
Ja se najviše zgrozim što najosnovnije stvari imaju nevjerojatne cijene kao npr, mlijeko, kruh, ulje, jaja... Nije to nikakav luksuz niti super proizvod, a cijene stalno rastu.
Danas sam našla mlijeko u Konzumu (dobio MM one bonove jer je tamo kupovao marendu svaki dan) mlijeko Tonka (svježe) koje košta 4,49 kn. Probala sam ga i stvarno je super pa ne kužim zašto su neka mlijela i preko 6 kn :shock:
...e da, još nešto što me smeta i ne kužim logiku jest to da Hrvatski proizvodi koštaju manje u Sloveniji nego u bilo kojoj trgovini kod nas. A usudila bi se i reći da im je kvaliteta bolja jer su proizvodi namjenjeni izvozu.
To jeftinije u SLO ima neke veze s izvoznim kvotama, robnom razmjenom, porezima... I gorenje je puno jeftinije u Makedoniji nego u SLO.
Da nisu hranili te kokice ribljim brašnom? Ja se ne mogu natjerati da to kupim jer se bojim da smrde. Čini se da je sad omega3 u modi pa reklamiraju maslac sa O3, ulje sa O3, jaja sa O3 itd. Ja ću si radije kupiti kapsule O3 pa popiti iza ručka ili pojesti konzervu sardina nego da padnem na taj štos i plaćam neku hranu skuplje zato jer možda sadrži O3 u nekakvim mikro količinama.Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Baš smo nedavno ja i MM komentirali poskupljenje osnovnih namirnica poput ulja i jaja. Pogotovo me šokiralo veliko poskupljenje u jako kratkom razdoblju.
Ma baš...Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Evo mi neki dan kupili na placu neko sirko mlijeko za 4,00kn i bolje je od onog flaširanog.
I po meni ono koje košta 6 ili 7 kuna nije ništa bolje, a bormeč ni zdravije.
Tomita ja sam danas u Osijeku u Kauflandu kupila Čepinsko suncokretovo za 9,89 - toliko je i koštalo. Ja uvijek kupujem u Kauflandu jer mi je uz put i volim kada znam gdje što stoji da ne lutam satima. Danas mi se cijene čine sasvim ok, kupila sam mlijeko kao i uvijek Velebitski pašnjaci 3,8% mm za 4,29 kn. Sada je na akciji. Jogurt dukatov 9,59. Jedino su poskupili maslaci, pa je sada Dukatov 9 kn. Meni su u Konzumu cijene koma, jer kupujem uvijek iste proizvode u svim trgovinama pa im znam cijene. Za nekakve sitnice tipa mali jogurt, u Konzumu cijena naspram Kauflanda bude i do 50 lp viša.
Ja jutros u intršparu, a ono maslac :shock: ja toga jedem na kile :oops: , većina je sad preko 10 kuna, neki bayernešto je 15.49 :evil:
Isto primjetila da su neke stvari otišle, onako 1-2 kune ali ovo s maslacem me fakat šokiralo, podsjetilo me na ono u bivšoj državi kad trgovci nisu stizali prelijepiti cijene kojom su se brzinom mijenjale :(
Primijetila sam i ja, isto na maslacu. Ne znam da li je već netko spomenuo jaja- još nedavno ih se moglo naći za kunu ili 0,90, a sad 1,4- 1,5.
Cijene kruha ne pratim, jer imamo pekač i, drage moje, to vam je zlatan strojček. Osim što dobijete kruh bez aditiva, neusporedivo je jeftiniji.
U odnosu na druge trgovačke lance.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Možda su ta poskupljenja neka nova predizborna taktika nama nedokučiva.
Da, idem tražiti onaj duugi stari topic o domaćem kruhu.Citiraj:
Linda prvotno napisa
opet trgovciCitiraj:
sorciere prvotno napisa
jel misliš da trgoci pakiraju majonezu 90 gr umjesto 100
i rižu 950 gr umjesto 1000 ?
globalno su, zbog raznih razloga, na svjetskom trzistu ozbiljno poskupjele bazicne sirovine, kao i energija i to se svuda, pa i u austriji, odrazilo na maloprodajne cijene hrane u ducanima.
eto, ako vas zanima zasto...
nego, to su sve lopovi 8)Citiraj:
dalmatinka prvotno napisa
mislim drago mi je da će smalo pljucati po nekom drugom, a ne samo po liječnicima i prosvjetarima
sorry došao je red na vas
ja moram priznati da nisam puno gledala do ove teme, jedino mi je mama rekla da je ulje poskupilo
i stvarno , otišlo ulje, jaja, putar, sve mic po mic
što je najgore uopće nisam vidjela da su nešto puno sindikalci pisali o tome
ma zaboli mene po kome ćeš ti pljucatiCitiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
samo govorim da trgovci nisu krivi što su proizvođači digli cijene