eh,da,rekla mi je da jedem sve,da izbjegavam jagode,agrume i grah i sl.
Printable View
eh,da,rekla mi je da jedem sve,da izbjegavam jagode,agrume i grah i sl.
Leonisa, zašto ti to treba?
pooh :)
Smij se, smij. :lol: Ali me zanima za što joj konkretno treba. ... ili ima nešto što ne kužim?
Bit će da sam imala sreće. Moja mi je puno pomogla oko mastitisa, savjetovala mi kako zadržati laktaciju, stalno me zvala da provjeri jesam li dobro i ide li dojenje. Jedino što mi se nije svidjelo je to što je Vedran bio male kilaže pa je naglasila da će trebati dohranu ako ne bude brzo dobivao na težini. Na svu sreću V je dobivao munjevito, ali što da nije? :?
Moja patronazna je bila prodojeca. Spominjala je svoju kcer koja dugo doji i koja je radila banku mlijeka.
Jedini problem je bio sto ima malo zastarjele poglede na dohranu i naravno caj (jako zasecerena kamilica)... i sto je sve te informacije davala puno prerano - beba mi ima tek tjedan dana a ona mi prica o dohrani :roll: .
Definitivno me izbombardirala s previse informacija kad je jedina informacija koju sam trebala bila - dojite ju koliko zeli i nemojte joj davati caja, vode ili bilo kakvu dohranu prije 6-og mjeseca.
To je bilo prije godinu dana, mozda se sad nesto promijenilo. U svakom slucaju dobro bi im dosli prodojeci materijali. :)
Meni nasreću patronaža nije dolazila...
Ali evo, friško, jedna znanica, ima dijete od mjesec dana, doji ga, uz to mu daje čajek :roll: , dobila je savjet da ne doji "toliko", da razmak između dojenja bude barem 2 sata, pa makar dijete plakalo... jer mali je u mjesec dana dobio preeviše, 1700g!
(i kao, uvijek mu je bio napuhnut trbuščić kad je ona bila u patroli...)
meni je patronažna savjetovala da je ne držim na cici dulje od 20 minuta i rekla da mora jesti svakih 2 sata. kad sam joj rekla da dojim na zahtjev, tako da se zna dogoditi da dobije cicu i nekon samo sat vremena, insistirala je na tome da se probam izdojiti da vidim "imam li dovoljno mlijeka" :x
pa da ubacimo (kršitelj koda), ako izdojim manje od 30 ml
nekako sam to uspjela izbjeći, znajući da to koliko ću idojiti uopće ne mora govoriti ništa o tome koliko Gita posisa (pogotovo što ona tako fino vuče :zaljubljen: - nema te ruke ni izdajalice koja bi na isti način izvukla moje mlijeko)
ni moja nije bila med i mlijeko ali ovo sto ovdje citam je :shock: :shock: :shock:
mislim da su patronazne jako jako jako bitne pri pocetku dojenja i da bi trebalo nesto poduzeti da se obrazuju u tom smjeru (mozda na rodi???) i brojcano stanje dojene djece bi se znatno povecalo.
kad vec spominjete dugave, mojoj sestri je patronazna D. spasila dojenje i sto kao i njenoj prijateljici. kaze sister da je ni na rodinom sos telefonu nisu dobro skopcali ni savjetovali, a da je ta patronazna provela sat vremena s njom na telefonu i da su isli kod nje u dz da pogleda bebu i sl, da je zenska super. eto - ima nade.
Sta nije Dr. Stanojevic prodojeci? Ako sam dobro razumjela on radi na SD. Zasto ih on malo ne urazumi?
patronazna sluzba je pri domovima zdravlja
dr. Stanojevic je pedijatar u bolnici Sv. Duh
Ajme, postala sam na pogresan pdf. Sori. :oops:
Ovdje je trebalo ici - da sam dobila knjizicu od (kršitelj koda) od poje patronazne.
Moja patronažna je isto ok. Mislim ima pozitivan stav prema dojenju. Mi hvala Bogu nismo imali problema ali pitala je svaki put dali je sve ok, trebam li savjet ili pomoć kod dojenja. Hvala joj na tome.
Ali isto tako skoro sam se rasplakala neki dan kad sam čula za jednu poznanicu da je prestala dojiti (mali nema niti 1 mj.). Imala je problema sa ragadama i patronažna joj navodno rekla da tako ne može dojiti da prekine i da mu adapt. :shock: Za ne povjerovati.
Baš ću to provjeriti i ako je istina to što je rekla saznat ću koja je to. i šaljem vam pp.
Knjižicu od (kršitelj koda) sam dobila od sestre kod pedijatra - strašno ( :lol: već je davno u smeću)
Nema dana a da ne pomislim na svoju patronažnu koja mi je neizmjerno pomogla u dojenju i dala mi potporu!
Skidam kapu nasoj patronaznoj sestri Katici DZ OSIjek
iskustvo s našom patronažnom je dvostrano: pomogla mi je neizmjerno da počnem dojiti filipa (pokazala je mužu i meni metodu kako da ga navedemo da cica, što u bolnici niti jednoj od sestara nije uspjevalo), ali je istovremeno bila prepuna savjeta što mame smije jesti a što ne, i pristalica je dojenja na sat. kad je došla ponovo ovo ljeto primjetila sam da je malo oslabila njena opsesija s dojenjem na sat, ali ovo s prehranom još uvijek traje. inače, vjerujem da je ona iskrena pristalica dojenja i da je puno pomogla mamama (iako su joj neki savjeti takvi da mi je drago što imam dva uha (jedno za ulaz a drugo za izlaz informacija))