Nema odgovora - pitali ste, ali su vam rekli bolje ne :mrgreen:. To je bio moj slučaj. Zasad ih nisam pila, a osjetila sam potrebu nakon lošeg rezultata double testa. Ispunila sam anketu da ih nisam pila.
Printable View
Nema odgovora - pitali ste, ali su vam rekli bolje ne :mrgreen:. To je bio moj slučaj. Zasad ih nisam pila, a osjetila sam potrebu nakon lošeg rezultata double testa. Ispunila sam anketu da ih nisam pila.
nisam pila niti u trudnoći niti ikada dosad u životu.
Ostavljam mogućnost da ću ih jednom probati ukoliko će biti neophodno.
No, općenito nisam pobornik tableta za smirenje.
ja sam stavila da.
iako je kombinacija prvog i zadnjeg.
trebala sam ga piti 3xdnevno od 25. tjedna.
pila sam ga samo zadnjih mjeces dana (i manje) jednom dnevno i par puta kod jacih kontrakcija.
(razlog- krvarenje, pl.praevia, infuzija prepara tokom 3tj. pa kasnije 2tj.ukupno 5, bez ormidola, fala bogu, zivjela sa treskavicom, i kontrakcije)
ali, ako je trudnoca uredna, zasto bi majke uopce pile ili bile ponudjene?
Popila sam tri apaurina od 2 mg do sada (33 nedjelja), iz prostog razloga sto sam bila pod tolikim stresom, da jednostavno nije bilo druge... I ne ponosim se bas time. Doktor mi ih je dao, jer sam mu se pozalila da sam bila pod stresom, pa mi je on napisao recept, cisto, ako se nadjem u nekoj situaciji koja bi mi mogla izazvati prijevremene kontrakcije.
Istina, preporucio mi ih je i kad sam krenula prosle sedmice na seminar, jer sam morala putovati 8- 9 sati, ali ja nisam htjela uzeti. Mislila sam, ako zaspim u nekom neugodnom polozaju ili nesto slicno- Nece valjati. Inace sam veliki protivnik tableta, ukoliko to nije bas neophodno. Antibiotici izazivaju promjenu flore, prosle godine sam zaradila tezu kandidijazu i upalu mokracnog mjehura Escherichiom! I- svi lijekovi se izlucuju preko jetre i tako stete njenom epitelu. Nekako mi je logicnije cuvati jetru za stare dane, kad budem prinudjena da pijem lijekove. Sada to izbjegavam kad god je to moguce.
Ja sam popila nekoliko normabela na početku trudnoće budući sam ostala trudna in vitro, pa mi je ginekolog propisao svakih parda dana po jedan normabel od 2 mg, koliko sam ja svatila radi opuštanja maternice, sve skupa ih nisam popila više od 10, mislim da ne bi to trebalo stvarati probleme.
evo, pogledaj ovaj topic, svakakvih razloga se nađe pa da skoro svakoj drugoj trudnici bude preporiučen.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
valjda neke čarobne pilule...
Ne, niti mi je ponuđeno
xCitiraj:
andrea prvotno napisa
Popila nekoliko Normabela po preporuci ginekologice zbog lupanja srca. Pila sam ih samo u drugom tromjesečju(upravo zbog upozorenja navedenih u uputama) i iskreno nije mi bilo baš svejedno kako će to utjecati na bebu, ali to lupanje me još više uznemiravalo.
Popila sam na samom početku trudnoće imala sam jake grčeve i pomoglo mi je. Sjetila sam se kad sam završila na hitnoj zbog menstrualnih bolova sestra mi je uz injekciju dala i normabel da mi se smire grčevi.
S obzirom da je bio IVF preporučeno je mirovanje i normabel;mirovala jesam,a normabel nisam :mrgreen:
da, pila sam Normabel tijekom cijele trudnoće po potrebi, kako reče moja dok. ne zbog mene (psihe) nego da se smire mišići maternice, jako često me je boli donji dio trbuha kao da ću dobiti mengu i normabel je pomagao
Mene baš ovih dana muči to pitanje. Vidim da se Normabeli prepisuju u trudnoćama (posebno kod potpomognute) ko bomboni, a baš jučer pročitam na uputstvu da nije za trudnice.
U čemu je kvaka da ih onda tako daju?
Jako me to zanima jer inače imam povremena anksiozna stanja i svakodnevna preskakanja srca (nedavno doživjela i prvi napad tahikardije, a ne znam jel će ih biti još) i uglavnom mi pomažu tablete za smirenje.
Budući ne znam hoće li mi trudnoća ublažiti ili potencirati gore navedene tegobe, baš mi je dalo misliti kako ću jednog dana....
:?
bubaSanja, to ti je tako u Hrvatskoj, nije to baš uobičajena praksa inače u Evropi.Citiraj:
Vidim da se Normabeli prepisuju u trudnoćama (posebno kod potpomognute) ko bomboni,
ja sam popila možda dva normabela za smirenje tokom trudnoće jer sam naglo prekinula tablete koje sam pila prije trudnoće i to je bio šok za organizam.
nadam se da u drugoj trudnoći to neće biti potrebno.
da, u drugom tromjesečju tjedan dana nakon biopsije i LETZ konizacije
Ni u prvoj ni u drugoj trudnoći mi nisu ništa nudili niti sam išta pila.
inace imam jako nizak tlak, koji je pred kraj poprilicno skocio.
dogodilo mi se lupanje srca, vrtoglavica, gusenje i iskreno receno, nisam mislila da cu prezivjeti :mrgreen:
otisla sam ginekologogu, koji je rekao da je to zbog jako povisenog tlaka, al obzirom da mogu roditi svaki cas nije neka panika. I ako mi bude bas jaaaaaaaaaaaaaaako, jaaaaaaaaaaaaaako lose, da popijem normabel, mada on to i ne bi preporucio, osim u ovako iznimnoj situaciji.
nije me bilo strah svega gore navedenog, vec da cu se onesvijestiti i pasti i ozlijediti bebu, uzas, na sto je on rekao da je najbolje leci i mirovati, pa nemam kamo pasti :lol:
ovo mi se dogadalo par puta u danu, nakon toga ko da nista nije bilo, pa sam popila jedan kada mi se to dogodilo u cekaonici bolnicke ambulante (pogadate, nije bilo nigdje nikoga od med. osoblja).
Čitajući postove ježim se.
Ja sam popila svu silu lijekova raznih, nekima se više ni imena ne sjećam :(
Doktor je ponekad pokušavao da mi umanji doze bar za trećinu, ali odmah bi počinjali problemi.
Apaurina sam popila ko zna koliko, a i ovih drugih....
Ne znam samo da li se moj glas broji jer je moja trudnoća bila strogo čuvana...
kod mene isto ovako,samo sto mi je to rekla doktorica,a ne sestra.Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
Ja sam popila par apaurina jer sam imala rane kontrakcije i to kad bi me zaista uhvatili bolovi...Pa sam između dva zla morala birati...Prvo sam izbjegavala iako mi je doktor rekao da zamislim šta bi se desilo da se porodim (u 6 mjesecu), a onda sam jedne noći zbog bolova zaglavila na klinici i oni su me napali što nisam poslušala svog doktora i popila apaurin...Sve u svemu popila sam neke 4 tabletice od 2mg...
da se vratim malo na početak:
...a loše popratne pojave bez sumnje ima.Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
mene fascinira lakoća s kojom se prepisuje za sve i svašta.
Od 21. tjedna prepisan Normabel 3x1. Pila do 38. jedan dnevno. Rodila na 38+1. Do tada sam mirovala. Bilo me strah piti 3 tablete dnevno.
Nisam pila niti mi je nuđeno. Ja sam baš bila sva "blažena".
nakon IVF postupka (odmah nakon transfera jajnih stanica) preporučeno mi je Normabel najviše 3x1, ali ne nužno. :mrgreen:
podizem temu jer mi je danas preporucen apaurin jer me muci nesanica. nemam namjeru ga piti iako sam pomalo luda vec od toga sto ne spavam, ali me zanimalo koliko cesto takvu preporuku cujemo od doktora iako nije nuzno...
naravno, pitala sam ima li koja druga opcija jer ne volim lijekove, misleci pri tome na cajeve koji ne bi stetili u nekoj kolicini ili neku tehniku...dobila sam odgovor da tih 2mg ne bi nista stetilo bebi jer je "prica" oko razvoja mozga, zivcanih stanica i velikog rizika u tom pogledu u 28tj gotova pa da radje popijem :/
Saska7 u manjoj sam trudnoći od tebe, ali mogu ti reći ovako. U početku trudnoće nisam mogla spavati. Ako sam i zaspala to je bilo mučenje, polusan. Razgovarala sam sa ginekologom i nije mi dao nikakve lijekove, pa ni apaurin. Iskreno, mislila sam da ću ga dobiti i riješiti problem.
No gin me je pročitao, prethodna trudnoća mi je završila pobačajem u 6. tjednu i bilo me je užasno strah da se ne dogodi ponovno. Eto, to je bio razlog moje nesanice.
Što su tjedni odmicali, ja sam bolje i mirnije spavala... a bez apaurina.
Pokušaj se opustiti npr. šalicom toplog mlijeka prije spavanja.
Sretno!
ja pijem , nažalost, apaurin skoro cijelu trudnoću-a sada sam punih 29 sedmica trudna.
u 6.sedmici trudnoće sam imala krvarenje izazvano stresom i uz utrogestan doktor mi je obavezno propisao i 3Xdnevno apaurin.
u 3., 4. i mjesecu nisam ga pila, međutim imala sam prijeteći pobačaj izazvan stresom i uz ginipral propisan mi je atenolol i apaurin ( nus pojave giniprala su strašne-krevet se samnom trese kad ga popijem). međutim, atenolol je dosta jak i opasan za bebu, tako da sam ga na svoju ruku izbacila iz upotrebe, jer sam uvidjela da mi apaurin donekle ublažava simptome giniprala-do te mjere da mogu normalno funkcionisati.
tako da nekada popijem 1 dnevno, a nekada niti jedan apaurin-sve zavisi od trenutnog stanja organizma.
prije neki dan sam imala smrtni slučaj u porodici i popila sam apaurin ( jer mi očito organizam strašno djeluje na stres) i to sam rekla doktoru. on je rekao kako sam dobro postupila.
meni je zbog krvarenja prva tri mj i grčeva zadnja tri nudjen između ostalog i normabel.
Pila sam dabroston i utrogesta, mirovala sam, normabel nisam htjela uzet osim kad me jednom uhvatila panika od jačih grčeva.
Ja nisam ništa pila niti u prvoj, a nemam namjeru niti sada. Ne znam zašto ih uopće većina doktora i savjetuje? :?Citiraj:
sirius prvotno napisa
iako sam popila jedan lupocet zbog grozne glavobolje
pusa svima :love:
Nisam ih pila i nisu mi bili ponudjeni.
da, pila sam- u prvom tromjesečju. Bila sam pod izrazitim stresom pa kad me počelo boljeti kod hodanja odlučila sam da je ipak bolje da popijem normabel. (ne na svoju ruku, doktor mi prepisao)
Curke koje ste silom prilika pile Normabele, da vas pitam nekaj. Kak to djeluje na vas?
Ja sam jednom u životu popila Normabel kad sam prošle zime imala užasno upaljen jedan mišić u leđima i doslovce vrištala od bolova u jedno rano jutro. Nazvala sam hitnu u panici i doc je poslala mireka da iskamči Normabel u ljekarni, iako se u principu ne daje bez recepta. Kad sam ga popila, bol se brzo smirila ali sam se ja srušila u krevet ko da me neko maljem opalio i spavala pet sati u komadu :lol:
Moja sveki pije Normabele ko bombone :lol: pa mi se smijala kak me tresnulo. Jel se to samo meni dogodilo ili nas ima još s tak labilnom ravnotežom :mrgreen:
ja sam pila one od 2mg i dosta jako su djelovali na mene- smirila bih se taj tren, a umor sam osjećala i bez normabela a kamoli s njim
:saint: :saint: :saint: ja sam ležala u bolnici od 7.mj trudnoće i svaki sam dan dobivala i apaurine i normabele ali sam vam ja to lijepo spremala u ladicu od noćnog ormarića,nisam htjela piti. :heart:Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
Ležala sam 4 mj na održavanju trudnoće i uz Pre par (poslije Partus sistem) i Ormidol, Normabel mi je bio u terapiji. Pila sam ga po potrebi tj prema rastrešenosti. U prijevodu svakih nekoliko dana bi me uvatila histerija zbog situacije (prethodno sam i operirana) pa bi popila 1, 2 Normabela od 2 mg. Samo jednom kad su me uhvatile najjače kontrakcije uz svoju dnevnu dozu dobila sam i extra injekciju u guzu (mislim od 5mg) i nisam znala za se cijeli dan.
Kako je djelovalo na mene? pa s obzirom da od tokolize i poslije oralne primjene pre para srce tuče ko ludo i s obzirom na život u bolnici - smirivalo me ;)
Vjerujem da je :)Citiraj:
M.a.r.t.a prvotno napisa
Molim POMOĆ.
Danas mi je dr. preporučio Normabel od 2mg. Kako sam i inače protivnik bilo kakvih tableta za smirenje (rađe me opali tavom u glavu pa da padnem) tako sam sad u nedoumici...naime razlog zbog kojeg sam dobila Normabel je taj što sam u 33.tjednu otvorena 1cm.
Pitao me je kako spavam i iskreno, na kratke ture...odem u ponoć u 3am piškim u 5am piškim/pijem, u 7.30am mi je već dosta i dignem se. Dakle nemam više od 3h u komadu sna uz to što se budim prilikom okretanja sa boka na leđa, što mi MM nekad zahrče u uvce :) i sl.
A kao trebao bi imati san u komadu 6-8h...i sad. Nisam ja umorna, a bpogme ni ne planinarim. Vodim normalan trudnički život, uz to što sam doma na GO.
No dr. tvrdi da moja maternica treba odmor u komadu od tih 6h i da zato jer spavam tak po kratko je došlo do otvaranja, pa da ja popijem 1 Normabel prije spavanja. Buljim u Normabel i nekak mi ga se ne pije uz to što sam prije ikakve akcije pročitala upute i vidim pasos za trudnice...strašno! A uz sve to nisam uopće pristaša nikakvih tableta.
Zanima me ima li neka da je otvorena pa da nije dobila Normabele, jer to dvoje nije povezano (ili ipak je). Baš mi sve to zvuči ko bomboni...MM veli da pijem pola tog od 2mg svaku drugu večer...nisam mudra :(
Hvala puno unaprijed.
ja sam bila "otvorena" i nisam pila normabele.