miša mu baš i mog zvati curenja nosa,,,MM je kriv on je donio neš kući :x
Printable View
miša mu baš i mog zvati curenja nosa,,,MM je kriv on je donio neš kući :x
šmrcava je mjesec dana jer je krenula u vrtić...
jedan dečko je dobio šarlah i morali smo točno prije 7 dana na bris grla, nalaz uredan...
jučer ok, bez kašlja uz malo šmrcanja,
danas ujutro temperatura 40, i pasji lavež u grlu, Klaićeva i laringitis...
od prehlade i šljama praktički nastao preko noći, jako naglo :cry:
od ranog jutra sam na kontrolama i sad čekam još jednu, i još moram nositi urin... dijete je izvan sebe od svih tih pregleda...
mom je danas neš bolje. ne curka nos
sinoć so improvizirali uzvišicu od jorgana da lakše spava :roll:
spava između nas
dobrog je raspoloženja
al, opet vidi se da je malkice neš krivo
a ja ko ...uvik si tidnem istu bolest ne bi li tako kroz mlijeko dobio antitjela... :mrgreen:
Mali update otprilike 4 tjedna nakon otvaranja ove teme...
Cijeli mjesec je malo šmrcao, malo kašljao, a mi nikako da se odlučimo treba li doktoru ili ne. Nije bio bolestan, a opet, nije sve to bilo ni zdravo. Za vikend je počeo jako kašljati i danas mi je već bilo dosta svega i otišli smo doktoru, iako sam bila spremna na to da će nas otpraviti doma s konstatacijom da je tako nešto normalno za vrtićku djecu.
Kad tamo - bronhitis, dobio je antibiotik, i nema vrtića do kraja tjedna.
(Naravno da nije rađen bris nosa - na moje pitanje doktor je rekao da ne treba :/ )
Malo se bojim cijele situacije, jer se Andrej cijelo vrijeme ponaša kao zdravo dijete (osim kašlja i curećeg nosa, koji se, vidim, smatraju dijelom vrtićkog folklora), pa se lako moglo dogoditi da sve skupa prehoda. I što onda? Postoji li opasnost da mu se sve zakomplicira? Na što bismo trebali posebno obratiti pažnju čak i popije antibiotik? S obzirom da je već preko dva mjeseca "prehlađen", ne znam više na koje simptome treba reagirati, a na koje samo odmahnuti rukom i reći: ah, to je od vrtića.
Stvarno ne znam :? Kad Lea ima bronhiis to izgleda tako da na to nitko ne bi mogao odmahnuti rukom.
Pa i ja sam uvijek mislila da bronhitis mora izgledati dramatičnije (imao je dosad jedan, i uopće nije djelovalo bezazleno).
Zato se i pitam sve ovo.
Tanja b, i ja se isto pitam i to već dugo...
Filip je zadnji put imao bronhitis u 4. mj., baš kad smo bili kod none na moru pa smo ga dolje vodili doktorici. Ona je rekla da je taj bronhitis virusni (ne znam kako je to znala bez pretraga) i nismo ga ni liječili, osim što smo F. mazali balzamom Mucoplant. Dr. je rekla da je dobro da je dijete što aktivnije, da se to onda sve prije iskašlje. I stvarno je tako i bilo... Prošao je bez antibiotika, bila sam presretna.
Još jedno pitanje: što kad se zaboravi dati antibiotik? Preskače se ili se da čim se stigne?
Daje se čim se stigne, koliko znam.Citiraj:
Angie75 prvotno napisa
Inače, naš je "bronhitis" (ili što je već bilo) zaista prošao nakon antibiotika - malo-pomalo kašalj je nestao, ali mu je 6. dan antibiotika opet počeo curiti nos :roll: sad ćemo vidjeti kako će se ponašati sljedećih tjedan-dva, pa ćemo po tome procijeniti trebamo li još nešto poduzeti ili ne.
Ja bih se samo osvrnula na ovo. Svaki simptom, pa bio to i samo prozirno cureći nos, je znak infekta (ili konkretno kod ovog simptoma može biti i alergija koja se potvrdi ili isključi nakon nekog vremena). Hoću reći da ne postoji simptom koji bi bio "od vrtića" u značenju da to nije ništa i da je dijete zapravo zdravo. Tužna činjenica je da su jasličari i mlađi vrtičari cca od 11-tog pa do 4-tog mjeseca gotovo non-stop u nekakvom infektu, najčešće virusnom, a mi roditelji zajedno s pedijatrima procjenjujemo i donosimo odluku o liječenju ili ne-liječenju, odnosno odlasku u vrtić ili ne.Citiraj:
ne znam više na koje simptome treba reagirati, a na koje samo odmahnuti rukom i reći: ah, to je od vrtića.