Slažem se sa svim mamama koje su gore odgovorile na od shireen post.
Ja sam se udala civilno na Plitvice inače sam iz Koprivnice i sve sakramente sam tamo obavila, išla redovito na misu, došla u Liku prije 5 godina se udala pred matičarom pod Velikim slapom to nam je bila želja jer je to Plitvička tradicija, nažalost nismo tada razmišljali bili smo zaljubljeni ( i još smo al sad smo stariji i pametniji), pa se nismo kod mene u KC u crkvi vjenčali :( tada odmah da sve obavimo.
Ovdje bio svečenik s kojim se ne može razgovarati jer ne poštuje ljude iz mješanih brakova i ima valjda različite stavove o tome svemu što se tiče vjere nisam ga zbog toga niti pitala.
Otišao je u drugu župu i tako mi dobili prošlo ljeto drugog svečenika i ja sa njime razgovarala i pozvali ga u stan i sve mu iskreno rekli i on nama rekao da nema problema.
Prije 2 mjeeca potpisali smo i popunili kod njega papire i poslali na kaptol, oni dali dozvolu za brak i kako gore već u postu ja napisala oproste dobili i otišli drugi puta kod njega da popunimo molbu za Larino krštenje to je sve. Imat ćemo 18.04. u crkvi naše vjenčanje, krstiti Laru i ručak u restoranu, mi, naši roditelji i kumovi nas 18- ero i to nam je dovoljno, lijepo i jednostavno. I jako smo sretni.
Otiđite vi shireen kod nekoga tko će vas saslušati i htjeti obaviti sakramente.
:* svima