moj maturalac u osnovnoj i ovi danas više nemaju nikakvih sličnosti :/
Printable View
moj maturalac u osnovnoj i ovi danas više nemaju nikakvih sličnosti :/
Stvar je u tome da sad po HNOS-u imam terensku nastavu i to je sasvim dovoljno.
Ako je dobro pripremeljena terenska nastava ipak nije takav pressing kao maturalac.
Najajadnije i najtragikomičnije mi je bilo kad smo nas 4 sjedili u hodniku zamotani u deke na stolcima i jeli petit beure kekse .... u pola 4 ujutro ( nas 2 iz jedne i 2 iz jedne druge škole )
me gle, nema te turske sile koja će me natjerati da to ponovo prolazim, ikad
a kad sam najljubaznije pitala par roditelja i ponudila im da idu s nama
pogledali su me :shock: i :roll: .....
potpuno razumijem prosvjetare kojima je muka od maturalaca, sjećam se što smo mi radili i stvarno im ne bih bila u koži (uz napomenu da su se kod nas i profači uredno svako toliko ponapijali, možda od muke da ne gledaju nas)
ja osobno nisam prosvjetar, ali imam često priliku službeno putovati, uglavnom izvan hr. i uvijek tako posložimo da MM i curke idu sa mnom, tako da se mi nismo nikada niti odvajale (izuzev sa starijom curkom kad sam išla u rodilište na 3 dana i ljetos kad je spavala kod frendice :roll: ).
da mi je to onemogućeno, ne bih putovala. vjerujem da takav scenarij nije svugdje niti izvediv, na maturalcima pogotovo.
profesoru koji se napije na maturalcu ja bih dala momentalni otkaz
slažem se, samo što dok to nadređeni sazna prođe ohoho maturalaca... ja bih svakome tko se narolja na poslu dala otkaz, nema isprike.
Ja se doslovno bojim što će moji sedmaši na maturalcu raditi. U petom razredu sam dežurala stojeći kraj njih cijelim putem od Osijeka do Varaždina na autobusu na kat jer su se svi oni međusobno ljubili. :? :?
A što će tek sad raditi? :? :/
ovo što si opisala je rijetkost, kad sam ja išla sa svojim razredom žene iz druge škole su vrijeme provodile na terasi, a djeca-kud koji.Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Kao roditelj mislim da ću debelo razmisliti hoće li moja djeca ići na takav izlet, iako vjerujem da će se taj način zabave do tada ukinuti jer sa školom to u velikom broju slučajeva nema nikakve veze.
A kao učiteljica takvu odgovornost ne želim više preuzimati na sebe nema te sile niti tih novaca.
Da, da to je stvarno prevelika odgovornost. Nastavnici ujedinite se i ukinite maturalce.
Po mogućnosti prije nego dođe red na Filipov maturalac. :mrgreen:
Eh, kad se sjetim svog... :mrgreen:
Moja kći je ovo ljeto išla u Španjolsku.Iako je dobra cura,razred isto hvaljen-umirala sam od straha dok nije sva oduševljena došla.Sve je proteklo bez problema,razrednica,sve osoblje hotela i vozači su im pljeskali u znak pohvale!Bilo im je veselo,i sretna sam i jaaaakooo zahvalna razrednici koja je odpočetka ulagala puno truda da razred i u učenju i u vladanju bude jedan od najboljih u školi.Za nju i sve one koji daju sebe našoj djeci :love: :*
Baš zato sam sva ustrašena.Citiraj:
Moover prvotno napisa
povedi i nju na maturalac...tako često rade profesorice koliko sam vidjela, pa zašto ne bi i ti. :D
djeci će bit zanimljivo što vodiš svoju bebu, a i vas dvije nećete biti razdvojene.
E ovo je super savjet!Citiraj:
Yuna prvotno napisa
Potpisujem !
Možda to i zbilja napravim! :lol:Citiraj:
Yuna prvotno napisa
Jedni će je prematati, drugi voziti u kolicima, treći čuvati i neće moći lumpati i gluposti raditi. :joggler:
Nase razrednice u osnovnoj i u gimnaziji su nam bile kao druge mame, srce bi nam puklo da su odbile voditi nas na maturalac. Pa mislim da je i veza razrednice i djece na nekin nacin posebna, a zna se koliko su matruralci bitni u tim godinama. To bi dozivjeli kao izdaju. :/
Nama je razrednica u srednjoj bila kao maćeha. :mrgreen:
I to zločesta maćeha da ne bi bilo zabune.
prošli vikend sam imala 9 svojih i 14 "tuđih " na brizi, ovih 14 mi se "desilo" ,nisu bili iz moje škole....ni iz mog grada , a ja nisam tip koji okreće glavu i pomažem kad mogu.
u pola 12 su svi bili u sobama, muzika utišana ,oni zaključani ,a u 6 je bilo buđenje :mrgreen:
da ja sam autoritativna nadžak baba i s tim se ponosim, svi su živi , zdravi , nealkoholizirani i na broju.
a ovi "tuđi " mi se javljaju mailom :lol:
Curke čitam vas i razumijem vaše strahove od odvajanja od djeteta. Nisam prosvjetar ali kad rodim znam da ću vas još i više razumjeti i da bi se i ja isto la kad bih morala biti odvojena od djeteta.
Htjela sam vam dati primjer moje susjede koja dijete od 3-4 godine pošalje na 6 mjeseci baki i njenoj sestri :shock:
Mi se nikako ne možemo tome načuditi. Što je najgore ovaj put kad se dijete vratilo mami reklo je da mu se tu ne sviđa i da bi natrag k baki i teti.
PS Mama je nezaposlena
maria 71 je napisala:
A da vodiš srednjoškolce? :nope:Citiraj:
u pola 12 su svi bili u sobama, muzika utišana ,oni zaključani ,a u 6 je bilo buđenje
darling, to su i bili srednjoškolci :mrgreen:
da preciziram 2,3, i 4 srednje, radim na 2 škole
i ne , ne lažem, svi koji me znaju, a ovdje sam se x puta predstavila imenom i prezimenom, sve moje navode mogu provjeriti
žalosno je da se podrazumijeva da će srednjoškolci piti i biti nesnosni na bilo kakvom izletu
:naklon: