u pekaču se samo zamijese i dignu, a ostalo frčeš na ruke i pečeš u pećnici :)Citiraj:
miki prvotno napisa
Printable View
u pekaču se samo zamijese i dignu, a ostalo frčeš na ruke i pečeš u pećnici :)Citiraj:
miki prvotno napisa
Sad tek naiđoh na strip i video recept - Amalthea :naklon:
Sad ću dva puta tjedno uz domaći kruh peći i klipiće za grickanje!
Kokice, keksi, kikiriki - baj baj, uz film se gricka Amalthea klipić naj, naj! :lol:
:lol:
Teta od klipića :*
Šalu na stranu, al fakat ću ih peći umjesto moje tihe strasti (kokica).
Valjda bu mi se vidlo na liniji :lol: :lol:
Evo ja jučer pekla...SUPER...vole i mali i veliki. Amalthea stvarno si se potrudila da nas naučiš...hvala!
a ništa, onda moram i ja! :mrgreen:
:naklon:
Tražim šta ću praviti mužu za CUC... pa ako ih ti praviš, ne moram ja :mrgreen:
Ne?
Al' ne znam hoće li izdržati do Rijeke. :mrgreen:Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
Moji? Neće :lol:
Spakirati ih negdje gdje nisu nadohvat ruke! ;)Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
a kako se radi ova druga, slatka varijanta? je li se marmelada maže na tijesto pa se rola ili nešto skroz drugo?
Uz rub jedne stranice trokutića staviš pola žličice marmelade, onako u komadu, i zarolaš. :)
tenks! evo peku se slane i slatke!
ja neki dan radila od mješavine integralnog, crnog i bijelog brašna. radila sam i slatku i slanu verziju. u slatku sam stavila domaći đem, a u slanu jedna tura sa kimom, druga sa sezamom. samo mogu reći da je bilo :mljac: :mljac:
Ja dovela Jana da vidi video.... Nadam se da mu je sve jasno ;)
Odosmo sada motati....
Ajd ga snimi dok motate! :D
već su pojeli!
a neka Janoccka napiše koga je ona pojela!
:coffee: :raspa:
Motali smo zajedno... A onda je Jan sam pravio neke svoje oblike. I tatu :lol:
Tata
I kunem se da sam pomogla samo oko nosa!
Amalko, što kažeš na reinkarnaciju tvojih klipića?! :lol: :lol: :lol:
Ja bih još samo htjela skrenuti pažnju na tatino srce (to je ovo veliko posuto sezamom) jer citiram: "naš tata ima veiko sice koje kuca u tibuhu!" :heart:
trudan?!?!?!?!
Za Jana i tatino srce :heart:
I za visuljak! Odličan je tata! :lol:
Tata je genijalan! :D
a klipici su na programu za petak ili subotu aBd ;)
:mljac:
Probala i ja, odlični su. :heart:
Meni bolji od putar štangica, ali i one imaju svoju čar.
Evo konačno sam ih i ja isprobala - pola smjese. I slatku i slanu verziju. Moram sad isprobati s pola kukuruznog brašna.
zamijesila sam klipiće, tijesto se baš diže, a upravo sam saznala da nećemo danas ručati doma, već idemo u goste.
može li tijesto ostati u frižideru do sutra?
ili da ih ispečem pa da ih jedemo sutra? jel bi bili dobri? ja bi radije jela vruće.
hitno mi je!!!
Moja sestra ih uvijek oblikuje i zamrzne, pa ih ispeče kad joj se jedu.
i ja ovako :)Citiraj:
filipova mama prvotno napisa
hvala na savjetima, idem rolati klipiće, pa u duboko zamrzavanje s njima!!! :love:
1. PUT U ŽIVOTU mi je uspješno ispalo dizano tijesto od kvasca, bez pekača, sve hand made, radila sam s marmeladom, od radosti sam ga jela i sirovog :roll: pa me boli stomak cilo popodne, al mi to nije umanjilo sriću
Puno puno hvala :D
recept sa Špancirfesta: http://s235.photobucket.com/albums/e...hoto/varazdin/
Draga, uljepšala si mi dan!Citiraj:
Ailish prvotno napisa
Hvala ti! :*
:D
trebam li dodati da je red pred štandom bio podulji - jedva sam ugrabila 2 komada
sorry amalthea na uzurpaciji topica ;)
Ja sam totalni antitalent za kolače, peciva i sl. ali me ovaj vrlo temeljit recept privukao :mrgreen: Evo, tijesto se diže, vidjet ćemo kakav će biti finalni proizvod :oops:
Ne možeš fulati, Rebbeca, sigurna sam da će biti odlične.
Ja sam ih jučer radila ponovno i već sam htjela podići ovaj topic i otvoriti sezonu klipića jerbo meni to nekako prirodno dolazi s promjenom sata u listopadu. :mrgreen:
Odlični, kao i uvijek. :mljac:
Manje soli nego u receptu (dovoljno 150gr) i jedan svježi kvasac, čak ne mora biti ni cijeli.
Nadam se da ne mogu fulati... za sada se super dižu :D Za probu sam radila sa pola smjese, ali ako budu dobri, bit će sutra cijela runda. MM me zeza da će sigurno snjeg zapasti, kad sam se ja primila kolača :lol: