Imam iskustvo s dječjim metaboličarem (prof. Barić) i hematologom (doc. Bilić) s Rebra, ja sam s njima oduševljena i toplo preporučam (nije dijete gore ležalo, samo je dolazilo na preglede u dobi od oko 3,5 godine, nije bila novorođenče).
Printable View
Imam iskustvo s dječjim metaboličarem (prof. Barić) i hematologom (doc. Bilić) s Rebra, ja sam s njima oduševljena i toplo preporučam (nije dijete gore ležalo, samo je dolazilo na preglede u dobi od oko 3,5 godine, nije bila novorođenče).
Hvala na informacijama i podršci, nalazi nisu bili gotovi jučer pa još čekamo, potvrđen je DS a dr misli po svim pokazateljima drugim da se ipak radi o upali i da neće morati za Zg (već je 5 dana na antibiotiku),čak bi ju mogao otpustiti za vikend, no javim se još..
citološki nalaz krvi je ok, ne mora za zg :-D, jedna dobra vijest.Vjerojatno će ju u pon otpustiti dok se naprave još nalazi hormona štitnjače i kontrolni jedan krvi nalaz, hematolog da zeleno svjetlo..Hvala svima na podršci
Odlično za dobar nalaz. Brzo dodite doma . :)
Super za dobar nalaz!!
:-D:-D
radujem se jako :kiss:
dobre vijesti :-D
:-*
iii dr se predomislio, uzeo uzorke krvi za analizu i otpustio Iskru kući, uživamo :-D
Bravo! Drago mi je to čuti.
jeeeeeeeeeeeeeeeeeee puzicka, sad samo hrabro naprijed.
bravo!!
nadam se da bu sve ok. držite se
prekrasno ime!
pužić, odlične vijesti :love2:
Iskra- predivno ime! Čestitam!
Čestitam na Iskri! :heart:
http://www.24sata.hr/zdravlje/isklju...sindrom-324313
tko zna..možda jednog dana..
puzic, cestitke! :heart:
super da je sa srcem sve u redu. i da dodam:
napreduje i znanost, ali napreduje i drustvo u socijalnom smislu.
nedavno je bio clanak o mladicu sa down sindromom koji je zavrsio fakultet.
hvala vam na čestitkama :heart:, žalosno ali od kad se rodila rijetki čestitaju...valjda se ljudi zbune kad kažemo da sam rodila, da je sve ok ,no da je Iskra posebna, da ima ds natane muk i izostane čestitka.Šteta jer mi smo sretni što je ona s nama kako god bilo i želimo uživati u njoj i da ona uživa s nama, da izvučemo maximum iz novonastale situacije.Za sad jedino što mi pravi problem je uspavanost ,pa je hranjenje jako otežano, nema red ni raspored, razbuđivanje + hranjenje+izdajanje pa ispočetka..nadam se da će ta uspavanost s vremenom jenjavati, jer ne mogu se osloniti na hranjenje na zahtjev s obzirom da ona stalno spava i sama ne traži.nadam se da će biti bolje
Puzic , ljudi se boje nepoznatog (bas kao sto si rekla ).
Meni se isto događalo kad sam rodila E. neki su pitali da li mogu čestitati obzirom da je rođena sa teškom srcanom greskom i operirana kao novorodence ( prvi put od tri ).
Vi - roditelji će te biti ti koji će često morati pomagati drugima kako da vam pristupe, ljudi često ne znaju kako .
Pužić, čestitam na bebici, prelijepo ste joj ime dali!
Super da je beba doma s vama :heart: Drzim fige da se lijepo uhodate s dojenjem i sa svim drugim!
Puzic, ja od kad sam cula ime pjevam: Mala Iskra pozar skriva......
jos ce ona paliti nasim forumom. Ja sam sretna jer znam da nije jednostavno ni dosla do vas.
Sto se tice dojenja, znas da nisam savjetnica, ali nije prva spavalica. No kad se razbude onda su male nacicanke.
pužić, prekrasan post si napisala :heart:
djeca s DS su stvarno posebna, divna djeca
što se tiče dojenja djece s DS, ono je malo specifično (ali itekako moguće) zbog njihove uspavanosti i niskog mišićnog tonusa pa bih ti ja preporučila da nazoveš SOS telefon
i stavljam par linkova da si pročitaš
http://www.roda.hr/article/readlink/1491
http://www.lalecheleague.org/faq/down.html
http://mobimotherhood.org/MM/article-down.aspx - na ovom linku imaš sve jako detaljno objašnjeno
Pužić :heart: i jako lijepi post od sirius. Hranjenje je vjerojatno teže zbog hipotonusa, koji nije samo karakteristika beba s Down sindromom, pa će ti možda pomoći iskustvo bilo koga tko je imao hipotonu bebu.
javljam da s ei dalje borimo sa sisanjem, dok ide samo ili uz kompresije ona papa čim treba potegnuti odmiče glavu, mlati nogama, rukama, negoduje i nema šanse da povuče ono masnije mlijeko..ne znam više što da radim, pijem piskavicu, čajeve, nudim joj obadvije u jednom podoju a činjenica je i da mlijeka nema baš..ne znam više kako bi ga navukla??bili smo na prvom pregledu kod ped, dobila je 250 gr za 19 dana što je kaže ped manje od porpisanog po n+knjigama ali u ovom trebu nije zabrinjavanjuće, bitno d aje vratila porođajnu težinu i na to još dobila.Što se mišićnog tonusa tiče ped kaže d auopće nije labava kako djeca s ds znaju biti, drži glavicu kad je na trbuhu, upinje nogicama, rukicama, stalno se odguruje, svi oni refleksi koji se provjeravaju na prvom pregledu su ok, tako d anam to daje još jednu nadu u bolje sutra.još uvijek se mučimo s razbuđivanjem i hranjenjem, to traje po dva i pol sata no imam osjećaj da ide na bolje što dani odmiču.toliko za sad
ništa onda kompresiraj, ja sam svojem najmanjem dosta dugo kompresirala, jer drugačije nije htio, a sisal je skoro do 3 godine.
nalazi krvi su ok, u granicama za ds, ne treba za zg :-D. malo češće treba kontrolirati krvnu sliku da nas nešto ne zaskoči ali u principu je ok.do jeseni se nadam da smo završili s dr
Super.
I moram ti reci da se meni čini da vama sve odlično ide unatoč sitnim poteskocama sa dojenjem.
dugo je bila na neonatologiji , uspavana je , sitnija ,treba jos nabildati proizvodnju , ali unatoč tome ( i mogućim problemima zbog samog DS) ide vam jako dobro. :)
za dojenje je najbolje da zvrcneš SOS ili otvoriš topic poseban, pa će savjetnice reagirati.
odlično za nalaze!
<3
u kontaktu sma sa savjetnicom za dojenje iz os a i laumi pomaže preko pp-a, sve sam proučila, imam osjećaj od kad nam je tempo šetanja po dr slabiji i od kad više vremena doma provodima da je i mlijeka više, naravno i od kad sam mozak namjestila na pozitivnu vibraciju.bit će to okHvala vam na podršci
Baš mi je drago da vam se sve polako slaže, svaki dan će biti sve bolje i lakše.
Jel vam ds otkriven nakon rođenja ili već u trudnoći?
nakon rođenja
pužić čestitam i samo hrabro naprijed
a za ime :zaljubljen: predivno je, ja sam se kao mala tako htjela zvati, čak su me moji doma ponekad tako i zvali radi te moje velike želje
puzic kako ide?
ide..dan po dan. Mala maza, kad te gleda tim okicama ne možeš ju ne uzeti, samo ju mazimo.puno je budnija u odnosu na 1. mj, aktivna sve u 16., vježbe smo naučili, pa vježbamo, krećemo za 15 dana kod logopeda za ranu intervenciju i tak ide, nije strašno kako sam na početku mislila.Dobila je u malo manje od dva mj 1700 kg i narasla 5 cm tako da je dr jako zadovoljna. Sisanje joj je i dalje predjelo samo, možda se popravi kad krenemo s vježbama za usta.
:klap:
a tebi i sefici :kiss:
:klap: za super curicu!