čime čistite pločice u kupatilu? cilit beng fino očisti pločice i skine kamenac ali smrdi do bola, imate li mi preporučiti neko drugo sredstvo?
Printable View
čime čistite pločice u kupatilu? cilit beng fino očisti pločice i skine kamenac ali smrdi do bola, imate li mi preporučiti neko drugo sredstvo?
Gdje ima Muffa kiler za kupiti u Splitu?
Mi kemijsku s eko-kože nismo uspjeli skinuti uopće - probali smo, sve uz preporuke ljudi kojima je uspjelo - alkohol, vlažne maramice, neka uobičajena kućanska sredstva za čišćenje te posebno sredstvo za skidanje kemijske i ništa nije funkcioniralo. Crtež je bio ogroman, pa smo svako sredstvo isprobali na jednom dijelu, rezultat je bio da su neka sredstva tek neznatno posvijetlila kemijsku. Druga nisu djelovala uopće. :/Citiraj:
clio180 prvotno napisa
Međutim, upotrebom, tj. redovitim sjedenjem se crtež sasvim izbrisao i sad se uopće više ne vidi. Za njegovo potpuno nestajanje je trebalo par mjeseci.
možda da si probala majonezom
Ma daj, zezaš? :?Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Imam i ja pitanje: kako očistiti fleke koje na svijetlim keramičkim šalicama ostaju od crnog čaja? (Od kave ne ostaje ništa, samo od tog glupog čaja i uobičajenim sredstvima ne ide dolje.)
ma nije to žuti, nego naranđasti (čini mi se), a ruke su mi sasvim OK nakon toga!Citiraj:
janjica prvotno napisa
Jednom u par meseci sve moje šolje i šoljice, džezve i manje šerpice budu natrpane u veliki lonac u koji nalijem hladne vode u dodam prašak za veš (nekad 'doradim' rastvor Vimom ili deterdžentom za sudove). Stavim lonac na plin i pustim da voda proključa. Najmanje isflekane stvari vadim prve, doooooobro isperem pod mlazom čiste vode i dok njih polako ispiram krčkaju se one prljavije. Krajnji rezultat je savršen.Citiraj:
Sanja prvotno napisa
uvoznik za Hrvatsku: PRISTAN d.o.o., Vukovarska 180, 21000 Aplit, 021 457 624 :mrgreen:Citiraj:
wana prvotno napisa
Aplit=Split
:*Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
obični prašak za veš :?Citiraj:
clumsy mom prvotno napisa
clumsy mom, puno ti hvala. :love:
A koliko praška staviš u koliko litara vode?
je, ovo sa običnim praškom za veš koristim i ja za otkuhavanje suđa, definitivno se bolje opere nego u perilici suđa. Ja mislila da to svi znaju :)
WM, da, običan prašak :) . Ako se čudiš zbog mirisa koji ponekad hoće da ostane na nekim materijalima i nakon obilnog ispiranja pod tekućom vodom sve se to da rešiti još jednim klasičnim pranjem deterdžentom za sudove
Sanja, odprilike. Recimo da mi u lonac staje 5l vode (staje duplo više ali ga nikad ne punim zbog pene koja krene kad sve krene da ključa) - tad stavim 1 malu šoljicu praška.
hvala :*
ja isto stavljam ariel kad trebam otopiti protvan ili tavicu. pustim da voda s praškom malo prokuha u masnoj tavi ili zapečenom protvanu i sve se lijepo otopi. mrak!
Hvala ti puno. :love:Citiraj:
clumsy mom prvotno napisa
kako čistite kuhinjsku napu? tj. kako najbrže naglancati rosfraj?
mi imamo veliku Candy napu, rosfrajnu, s "dimnjakom". brzo mi se zamaže, ulovi se prašine, naravno i masnoće, a da je počistim treba mi bar sat vremena glancanja da ne ostanu crte. perem ju s onim Denk Mit za rosfraj, al ostavlja mi bijele crte, vide se tragovi krpe. za sudoper mi je odlično to sredstvo, al ga je jako teško isprati s nape...
jesi probala sa mr.muscolo kichen lemon?Citiraj:
kraljica85 prvotno napisa
Šta to znači otkuhavanje suđa :?Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Kad ti se suđe zamaže da ga više ne možeš uobičajeno oprati, onda otkuhaš u velikoj šerpi sa dodatkom deterdženta. Onog za veš ili, kao ja, onog za suđericu. Vrela voda i deterdžent pomognu da se odvoji zalijepljena masnoća od kuhanja, zagorjela hrana (ako se desi ;) ) ili obojneost suđa od kafe, čaja ili neke druge namirnice koja "farba".Citiraj:
makita prvotno napisa
Kod nas se otkuhavanje sprovodi jednom do dvaput godišnje. Većinom za tave i tepsije, ali uleti još ponešto...
Upravo mi je Ema ukrasila novi svjetlo bež trosjed kemijskom. Zar stvarno nema ništa što skida to čudo?Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Sa papira i starih delova garderobe skida je aceton ali neke tkanine ga ne trpe. Možda probaš negde pozadi gde se ne vidi da jedan deo tkanine očistiš tako - napravi istu situaciju - po mogućstvu istom hemijskom napravi manju šaru pa probaj da li će skinuti samo nju ili će posvetleti tkaninu (i ostaviti razmazanu fleku od hemijske)
Probala sam lakom za kosu i baš nikakve promjene nema.
Bojim se alkohola i acetona da ne oštetim tkaninu jer je na naslonu za ruku i baš upada u oko. Probat ću kad dođem doma negdje iza.
A kad se sjetim koliko smo tražili taj trosjed i kako smo se veselili kad jr konačno stigao. Imamo ga tek mjesec dana :(
vidim da neki koriste limunov sok. gdje ga ima kupiti i koliko košta, ja tražila u dućanu i nikako naći.
kupiš limun, pa iscjediš ;)
ili kupiš limuntos (limunsku kiselinu) u kesicama pa rastvoriš u vodi
Čime čistite kutnu garnituru ili kauče? Ljetos sam ju izribala venishem za tpihr, nije se vidjela neka promjna. Zatim sam ribala mješavinom praška za veš + čarli+ venish prašak, pa isprala vodom i opet nisam zadovoljna. Oprala bih čitavu površinu za sjedenje, pa da se posuši preko noći. Savjeti?
Ma moram uskoro sjesti i sašiti navlaku. :/
ozbiljno ili zezaš*Citiraj:
vještičica prvotno napisa
ali kiselina nije ista.
ne zezam
za manje površine (mrlje npr) možeš iscjediti i limun
za veće površine rastopiš kristale limunske kiseline, koja se inače nalazi u tom istom limunu
ja lično ne koristim ni jedno ni drugo, osim u svrhe skidanja mrlja
javiće se već cure koje koriste, sa savjetima "iz prve ruke"
u odredu za čistoću znam da koriste limunov sok i uvijek ga preporučuju.Citiraj:
vještičica prvotno napisa
Pa limunov sok je iscjeđen iz limuna! Probaj.
Pomagajte.
Kako je teta iz odreda ocistila sudjericu, tj.perilisu za posudje? Ima neki trik.
u praznu mašinu je stavila zdjelu s alkoholnim octom i uključila na normlano pranjeCitiraj:
gox prvotno napisa
Kako je stavila?
ako je prevrnem ocat ce iskapati dole, i perilica ce ga posle predpranja izbaciti.
Probla?
Utisci
Thanks
pa lijepo. sve u mašini mora biti prazno. naliješ zdjelu i staviš je normalno, ništa ne okrećeš.Citiraj:
gox prvotno napisa
probala jesam i ok, ništa posebno, očekivala sam više.
e pa cure ajd vi meni recite čime oprati one ringove na plinu...gusnati su...
ima ih moja kuma i malo ih je zapoustila...
ja isto imam gusnate ali ih perem nakon svakog kuhanja i ko novi su ...a ona ih nemre oribat...nemam nikakav pametan savjet za nju...osim da redvito pere ...
ajd pomozite joj... :*
ja imam gusnate rešetke za plin i perem ih u suđerici nekih 2-3 puta godišnje
(u uputama piše da se može)
ringove očistim spužvom i deterdžentom za suđe, ne pretjerano uspješno ali baš se i ne vidi da su zmazani :P
:P nadam se da jezičak nije namjenjen meni :lol:
a jel ih može ona iskuhat?
ja sam joj ih probala ovak oribat ali ne ide,bila sam uvjerena da će ići lako ko meni...a ono...ko da je prase pekla na njima...
ne brinite se,dat ću joj da ovo pročita... :mrgreen:
ma božesačuvaj, namijenjen je čistuncima koji bi imali što prigovoriti (kad bih takve puštala u svoju kuhinju 8) )Citiraj:
nadam se da jezičak nije namjenjen meni
onda mene ne bi puštala :lol:
šalim se mene svi zovu bolesnom na čišćenje...čak i sveki...
ali god drugih mi ne smeta,ne obazirem se na tuđe sudopere podove...i sl...
ali nisi mi odgovorila jel se mogu iskuhavat...jer ona zbilja ima želju očistit ih...uzela bih žičanu četku ali strah me da joj ih ne ogulim...