Evo mi sada sa 11mj nešto lakše podnosimo presvlačenja tj nekih 60% prođe ok,ali uz moju dobru pripremu -dam mu nešto jako zanimljivo,nekad tv sa teletubbisima pali,oponašanje životinja i svašta nešto a najviše ima veze odabir pravog vremena :)
Printable View
Evo mi sada sa 11mj nešto lakše podnosimo presvlačenja tj nekih 60% prođe ok,ali uz moju dobru pripremu -dam mu nešto jako zanimljivo,nekad tv sa teletubbisima pali,oponašanje životinja i svašta nešto a najviše ima veze odabir pravog vremena :)
Joj mi tako stalno prvo jedan sad drugi.Presvlacim ga dok stoji skinem mu pelenu,operemo guzu brisanje onda on mora nositi pelenu u smece to mu je nova fora samo se smije kad to radi i onda slijedi borba zvana oblacenja ali meni ne smeta pustim ga i on trci tako golouz pet, sest miuta i onda kremica i oblacenje .Sa starijim prestalo sa 2,2 kad smo skinuli pelenu.
ajme sta li nas ceka kad mala poraste!? Cim je postalo aktuelno oblacenje jaknica, skafandera, hulahopa i sl. zimskih carolija (kapica nam je bila prvi neprijatelj), suocili smo se sa takvom provalom placa, vristanja, zacenjivanja, kakva za posledicu moze da ima samo dve stvari: Ili presedeti celu zimu kod kuce i ne izlaziti napolje ili mekano roditeljsko srce tako ocvrsnuti da unatoc suzama koje vrcaju, rucicama koje ocajnicki mlataraju, glavici koja vitla levo-desno spremite bebu za izlazak. Desilo se, naravno, ovo drugo, ali svi koji su bili svedoci bucnog protesta nase male, gledali su nas malo sazaljivo, malo sablaznjeno i utesno izjavljivali kako eto bebica "bas ima temperament".
zašto ova faza nikada ne prestaje? :mrgreen: još traje i traje..
neće se obući nikako...ujutro drama oko oblačenja ,neda ni pelenu presvući a tek obući štramplice :shock: :lol: :lol:
Do prije mjesec dana, presvlačio se bez problema na prematalici.
A onda je krenulo: NEĆU; NEĆU; NEĆU!!
Sav popišan, mokar do pazuha, uglavnom i ukakan
bježi na sve strane.
I kada ga konačno ščepam i skinem, izvija se na sve strane,
viče:NEMOJ MAMA, NE TREBA!!
A tako je nekada mirno ležao, čekao i uživao u pranju guze,
mackanju i oblačenju.
Prilično me to frustrira, pa isprobavam razne načine, izmišljam svašta, pričam priču o dječaku kojem su bubice grickale ukakanu guzu..
nema vajde!!
A da ga probaš presvlačiti u krilu i to tako da on bude aktivan čimbenik ?
Oblačenje u krilu može samo uz Noddy-a, kad je toliko
fasciniran da mu mogu raditi štogod želi.
Ali nije mi to dugotrajno rješenje.
Bez crtića, nema šanse.
Mislim da je ušao u fazu SAM.
Posljednjih dana samo to ponavlja i sve što može
sam, ponosno viče ADI SAM, ADI SAM!
Vjerojatno je to sve neka faza kroz koju treba proći.
Pa makar i ovako.
daj mu malo da se sam oblači, pa makar obukao čarape na uši....
nek se izdovolji
Da, hoću.
Ali, nije nama problem oblačenje, koliko presvlačenje.
Mijenjanje pelena, mirno ležanje dok obrišem guzu...
pranje guze...
a da stoji, pa da se nasloni na kauč ? ili kadu ?
tako ga jedino i presvlačim
stoji na prematalici, gleda se u ogledalo i tada je mir
:*
hvala
U svrhu još lakšeg presvlačenja uz sve vaše ideje koje smo isprobali :* pokušala sam mu i objašnjavat šta radim i zašto :mrgreen: i mislim da kuži 8) . Problem je sljedeči- u tom objašnjavanju je bilo i to kako on tu i tu ima pi... :ups: i onda ga pitam gdije S ima p... i u 36 sati dijete naučilo,ali kad se pokaka opet ide dole pokazivat i sada moramo jako pazit da nebi i u dr..... umočio :lol:
mi smo izmislili nekog majstora koji kao gleda koja su djeca dobra i presvlače guzu,
pa im onda donese autić kao poklon ( kako prežaliti Djeda Mraza, a ujedno uklopiti sa prematanjem)
uglavnom, jučer, netko u zgradi nešto kucao u zid, a Andrej odjednom stane i kaže:
"Matoje idi kuci, doban sam!!"