-
kad čitam kako olako pišete o primjeni voltarena, diže mi se kosa na glavi.
bilo bi pametno poslušati savjete pedijatra o voltarenu, a svi redom kažu da je vrlo opasan za djecu, da se više ne primjenjuje osim u situacijama kad pedijatar procijeni da izričito treba, i nakon toga je dijete pod pojačanim nadzorom.
pričam iz (nažalost) vlastitog iskustva, gdje sam poslušala lječnicu opće prakse (koja očito nije obnovila znanje iz pedijatrije u zadnjih 10-tak godina) i dale djetetu voltaren. rezultat toga je bio vrlo opasan za moje dijete, febrilne konvulzije, hospitalizacija 5 dana itd.
s obzirom da sam se u bolnici napričala s pedijatrima o voltarenu nadugo i naširoko, mogu samo reći da svi vi koji dajete djeci voltaren imate zaista - puno sreće.
-
moji su skloni jako visokoj temperaturi. ad je prosli vikend imao do 41.5. kad mu temp. tako skoci paracetamol mu ne pomaze, pa tako visoku temp. skidamo voltarenom od 12.5 mg i otprilike nakon 4 sata dam mu paracetamol (eferalgan od 150 mg). od sirupa za skidanje temp. povracaju i jedan i drugi. to nam obicno pomogne do jutra. preko dana mu dajem paracetamol.
ja znam da nista od toga nije dobro za dijete, ali isto tako mislim da je jedno temp. od 38.5, a drugo kad prijedje 39.5 i siba preko 40. ja sam jako oprezna sa ljekovima i ne dajem ih olako, ali jednostavno postoje objektivne okolnosti u kojima nema previse izbora.
-
Ovo ljeto kad je Iva imala rozeolu i temperaturu 40 koju nikako nismo mogli spustiti, u bolnici su joj sa Dalsy spustili na 39 :( i tu noć stvarno više nisam znala što bi. Dala sam joj Ibuprofen i ispovračala se odmah. Zvala sam pedijatriju i med. sestra mi je rekla da ako baš ništa ne pomaže da joj dam pola Voltaren čepića, da bi joj i oni u bolnici to dali ako ne može s ničim drugim dolje. I jesam, nije mi bilo svejedno, a ona je za 15 - 20 minuta zaspala i spavala do jutra. Temperatura se više nije dizala tako visoko i skidali smo je sa kombinacijom Dalsy- ja i Lupocet čepića. Ibuprofen povrača, a Dalsy pita još :roll: Uglavnom, jedna vrlo loša epizoda i ne ponovilo se ;)
-
Pa to ti ja pričam. Što ti možeš napraviti kad djetetu temperatura raste do plafona a ništa mu ne spušta? Čekaš da ga uhvate febrilne konvulzije ili daš ono za što znaš da će mu spustiti. Roza, ja i radim po savjetima pedijatrice. Što ne znači da nisam u strahu svaki put kad dođemo do takve situacije ali veća opasnost bi bila od previsoke temp. koja ne pada nego od voltarena.