moja je beba sa guzom u zdjelici i doktorica mi je rekla da se neće okrenuti da su šanse jako male, zato što se uglavio, a sve veći je i da se pripremim na to da ću najvjerojatnije na carski :D
Printable View
moja je beba sa guzom u zdjelici i doktorica mi je rekla da se neće okrenuti da su šanse jako male, zato što se uglavio, a sve veći je i da se pripremim na to da ću najvjerojatnije na carski :D
sorry, ne kužim, veseliš se carskom??Citiraj:
nefertiti prvotno napisa
Nebi se ja baš veselila carskom. Istina da preskočiš trudove ali zato posli boliiiii jako :( .
Neznam koliko boli vaginalni porod ali ni carski nije bezbolan i lagan.
Meni je beba u 36-tom tjednu na zadak i rečeno mi je da ima još 2 tjedna da se okrene,ako se ne okrene onda će ga dr pokušati okrenuti,ne znam kako,aqli ako se ni tada ne okrene onda ću na carski! :roll: :?
Ako ti se beba još nije smjestila u zdjelicu onda je moguće da se okrene ali što je beba veća manje su šanse za to.
Nemoj se brinuti. :love:
sorry, ne kužim, veseliš se carskom??[/quote]
A baš moš misliti! Naravno da se ne veselim , bi li se ti veselila carskom?
Šta trebam očajavati,dramatizirati?Ne želim se opterećivati crnim mislima oko carskog reza, pokušavam to shvatiti kao nešto što moram i pomiriti se s tim.
Ja vas stvarno ne shvaćam po forumima ima cura koje se hvataju za svaku riječ , i čekaju da samo nešto podbadju.
Nisam ja sama odlučila da ću ići na carski zato što ja tako hoću već zato što moram,beba mi je smještena u zdjelici i već je dosta velika,valjda doktori znaju bolje od mene,a meni je zdravlje moje bebe najvažnije ,a to što sam stavila :D , to znači da se veselim svojoj bebi.
Moj mm i ja smo prošli tečaj zato što smo imali želju da zajedno sudjelujemo u porodu i šta ja sada trebam biti
:evil: :evil: :evil:
Slažem se s bfamily, i meni je tako doktorica rekla a i na tečaju smo o tome imali temu,nadam se da će se okrenuti,puno sreće i ne brini seCitiraj:
anuskav prvotno napisa
:)
cure koje se spremate ili ste bile na carskom, zanima me što su vam naveli kao indikaciju: jesu li sve bebe bile velike, puno preko 3,5kg? ili u nezgodnom položaju, nožica dolje i slično? ili neki treći razlog?
Citiraj:
nefertiti prvotno napisa
A baš moš misliti! Naravno da se ne veselim , bi li se ti veselila carskom?
Šta trebam očajavati,dramatizirati?Ne želim se opterećivati crnim mislima oko carskog reza, pokušavam to shvatiti kao nešto što moram i pomiriti se s tim.
Ja vas stvarno ne shvaćam po forumima ima cura koje se hvataju za svaku riječ , i čekaju da samo nešto podbadju.
Nisam ja sama odlučila da ću ići na carski zato što ja tako hoću već zato što moram,beba mi je smještena u zdjelici i već je dosta velika,valjda doktori znaju bolje od mene,a meni je zdravlje moje bebe najvažnije ,a to što sam stavila :D , to znači da se veselim svojoj bebi.
Moj mm i ja smo prošli tečaj zato što smo imali želju da zajedno sudjelujemo u porodu i šta ja sada trebam biti
:evil: :evil: :evil:[/quote]
sorry, ja sam stvarno stekla dojam da se ti veseliš carskom ( nažalost ne bi bila ni prva ni jedina jer puno žena smatra carski kao da su dobile na lutriji), tri skakućuća smajlića sam protumačila kao sreću. No, ako je suprotno, drago mi je, govorim iz iskustva. Ja sam rodila na SC i molim Boga da se to ne ponovi više.
Sretno tebi i bebi! :heart:
moja je bila nožicama dolje a porod sa 34 tj.Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Zadak, procjena tezine bebe od 3,5 - 3,8kg, prvorotka, uska zdjelica. I moja sklonost za carski, nisam uza sve te faktore uopce zeljela pokusavati vaginalno, sto sam doktoru odmah i rekla.
Evo da se i ja priključim malo...
Ja sam u 33.tjednu i sinčić mi je još uvijek na zadak i tako je već unazad dva mjeseca,neće da se okrene. :x ,a ja se tako bojim carskog!!
Sve više gubim nadu da će se okrenuti iako mi svi kažu da se ima vremena još okrenuti!!
Da li tko zna da li se može osjetiti kad beba promjeni položaj??
ja mislim da sam osjećala to okretanje svaki puta, a bilo je ih nekoliko, ono kad imaš osjećaj - malac daj kaj radiš puknuće mi trbuh, upre te na sve stane, pod rebra, dolje, gore i onda olakšanje nakon nekog vremena (možda to i nije bilo to, ali ja si mislim da su to bili ti trenuci).
ja sam u 34 tjednu i moj je sinčič tkđ. na zadak, ja baš osjećam kako se uglavio jer sjedi tako već više od dva mjeseca, i uvijek izbacuje iste djelove tijela na istim mjestima. Mene već pripremaju psihički za carski jer sam prvorotka a i procjenjuje se da će beba imati preko 4,5 kg.
Već mi je nekoliko doktora reklo da bebicu koja konstantno ovako napreduje nije moguće roditi vaginalno na zadak. a možda se i okrene, u svakom sam slučaju sigurna da ću osjetiti kad se okrene,jer je tako skučen da osjećam svaki i najmanji pokret i točno znam čime me dira...
Molim se da nam svima sve dobro prođe i da rodimo zdrave bebe pa kako god to bilo, carski ili vaginalno, a na prirodni porod čini mi se da moram zaboraviti. :love:
prirodni porod ne treba biti fikcija sam po sebi.
Ali tamo gdje je moguć, svakako bi trebao biti prva opcija prije razmišljanja o nekim drugim.
naravno da je prva opcija, ali zar misliš da je izvediv u malo kompliciranijim slučajevima kad ga u našim rodilištima ne prakticiraju ni kada je sve po špagu.
mislim da svaka mama sanja o prirodnom porodu, ali isključivo prirodnom bez intervencija.
pa izvediv je svakako, u nekim od naših rodilišta. A prva opcija bi trebao biti, samo često nije ako se majka ne zauzme za to.
No ovdje sam ja htjela staviti naglasak na to da se mama lakše pomiri s tim da nije svaki porod moguće izvesti vaginalno (i prirodno) niti to treba biti fikcija kao jedina dovoljno dobra opcija, i da lakše odvagne zajedno sa svojim ginekolozima da li je ona u toj grupi.
prirodni porod zatka u našem rodilištu, e to bih voljela doživjeti. 8)
vaginalni, to već da - ali teško da ćeš proći bar bez epiziotomije.
no bolje epiziotomija nego carski, ako nije nužan.
ako je nužan, nema druge nego se s tim pomiriti i uživati u svojoj zdravoj bebi. :)
paid, ma možda se malac još uspije unaglaviti. zar je zaista tako velik? moja se nećakinja okrenula u 36. tjednu, doduše bila je daleko sitnija bebica.
Ako je beba na zadak, to samo po sebi nije indikacija za carski rez.
Ja sam bila prvorotka s puknutim vodenjakom i bez trudova. Za dijete su u bolnici na dolasku, pretpostavili da će imati oko 4 kg. Iznijela sam do 2 dana prije termina, kada mi je na redovitom ginekološkom pregledu puknuo vodenjak i otpremljena sam hitno u bolnicu. Stigla tamo oko 10 sati ujutro, najavili mi carski, dali mi drip i u 3 popodne se predomislili jer sam se počela otvarati malo po malo. Mučila se i veselila uz pomoć svog supruga do 21:30 kada sam rodila svoju malu princezu, koja je ponosno najprije svima pokazala guzu. Napravljena mi je epiziotomija, namučila se jesam (a ko nije?) danas moja princeza ima 7 godina, nikada nije imala nikakvih problema (od kukova pa nadalje, niti jednu modricu ili ogrebotinu pri porodu, savršenu glavicu...itd). I da, rodila se sa 3450 i 52 cm. Toliko o njihovim mjerenjima. I ima najljepšu guzu na svijetu.
Nemojte se bojati porada na zadak, on traje nešto duže nego da je dijete okrenuto na glavicu, ali sve drugo je isto.
Drugo dijete, sina, rodila sam isto vaginalno, isto inducirani porod, isto puknuti vodenjak i bez trudova, okrenut glavicom kako treba, a namučila se puno više nego prvi put, a on je bio na samom porodu u puno većoj opasnosti (omotana pupčana vrpca oko vrata) nego moja curica.
Ali, eto to je samo moje iskustvo i moj slučaju. Kao što je već tisuću puta rečeno, svaki porod je sam za sebe, nema smisla unaprijed se bojati ovoga ili onoga, uvijek se zlo može dogoditi i tamo gdje je sve savršeno.
Budite hrabre i optimistične s vjerom u sebe, svoje tijelo i svoje dijete. I biti će sve u redu.
mamasunce :)
a ni ovo ne mora biti, i ja sam došla puknutog vodenjaka i ne osjećajući trudove, ali otvorena 5 cm. rodila 3,5 sata od prvog trudića, doduše na dripu ali - suprotno nekim groznim iskustvima - s vrlo podnošljivim trudovima, tako da bez oklijevanja mogu reći da mi je epiziotomija bila najgori dio poroda.Citiraj:
mamasunce prvotno napisa
ja sam pravi primjerak "control freeka", tako da mi teško ide mirenje s bilo čim, pogotovo s nečim ovako važnim, no svakako je puno lakše uz vaše savjete i podršku. :love:
ms ivy,
ja nisam bila otvorena uopće, ni prvi ni drugi put. Zato je to sve tako dugo i trajalo. Ja sam se tek nakon 3 sata dripa počela otvarati, tako da sam na dripu bila od nekih 12:00 do navečer dok nisam rodila.
Drago mi je da si ti bila tako brzo gotova :D
Samo sam željela ohrabriti buduće majke,bez obzira rodile li vaginalno,ili na carski s obzirom ako je beba na zadak.Moja sestra je rodila na carski jer je beba bila jako velika 5300,jako ljepo se oporavila i sve 5.Daleko od toga da je prirodni porod najbolji,za mamu,a naročito za bebu.Stoga ako i idete na carski,nije smak svjeta,glavno da je bebek zdrav i da sve prođe dobro!
Evo i mene na ovoj temi, jer me panika uvatila, je da imam jos dugo do kraja jos 10 tjedana al maloprije sam dosla s pregleda i doktorica je rekla da je bebica ponovno okrenuta na zadak, guzom prema dolje te da joj to noje drago,
da napomenem prosli pregled je bebica bila glavom prema dolje normalno..
I što je najgore vec mi je napomenila da bi mogla na carski..
hm, nakon dva normalna vaginalna poroda sad carski???
I kako moze tako rano davat informacije sto bi mogla a sto nebi, al ne postoji mogucnost da se jos beba okrene??? Znam da postoji, al zasto je ona tako sigurna...hmmm :evil:
Care Bear
ne brini za kukove, moja je Ema cijelu trudnoću čučala u meni i sve je bilo ok ( rodila na carski kombinacija : zadak, placenta previa, septum u rodnici), sad je opet ista situacija s tim da naglašavam da imam dvorogu maternicu i jadna bebica ima prilično malo prostora tako da se ni ne nadam da će se okrenuti iako sam tek u 28. tj., moram priznat da sam se ja nadala carskom jer se užasavam vaginalnog poroda zbog septuma u rodnici ( najobičniji pregled me boli do ludila ) i strašno me strah komplikacija, ma ljudi carski ili kako drukčije valjda i ti doktori znaju šta rade :roll: , samo da bebe budu ok :*
evo mene je bilo strah tog zatka i dogodilo se najgore a to je da Bruno sad ima displaziju i nosi remencice.. nije taj zadak bas tako bezazlen. U najboljoj kombinaciji ne dogodi se nis, ali najcesce bebe imaju probleme s kukicima. Moj zakljucak je da je to bilo vise pravilo nego iznimka.
ja sam rođena na zadak, imala sam displaziju, aparatić do godine dana i evo sad imam skroz normalne kukove. normalna aktivnost, normalne trudnoće, sve pet. :)
moj dječarac je rođen na zadak i unatoč tim faktorima nije imao baš nikakvih problema s kukovima. :)
bilo je u mojoj familiji još zadak-beba, jedino sam ja imala displaziju.
Ja sam prije desetak dana rodila bebu koja je bila okrenuta na zadak. U 35 Tjednu beba je bila okrenuta poprečno i naginjala je da se okrene na glavicu, ali nije. Da je okrenuta na zadak doznala sam tek kad sam bila u radjaonici na pregledu. U bolnici sam provela dva tjedna i nitko me od prijema nije pregledavao ( od 35. do 37 tjedna). U 37 tjednu pukla mi je voda i kako imam maternicu krcatu miomima (dva ogromna) od početka se govorilo da ću na carski rez našto sam bila psihički i spremna. Kako sam imala problema sa stolicom dali su mi klizmu i čistila sam se gotovo tri sata ( ležečki na kolicima). Odveli su me u rađaonicu i rekli su mi da će pokušati porod, u 20 minuta sve je biko gotovo. Zadnjih 10 minuta dobila sam malo dripa i beba je izašla u jednom trudu van. Nismo se namučili ni ja niti beba, jedno je šivanje ( epizotomija) bilo katastrofa (prvi put nisam niti osjetila).
Ja sam prije desetak dana rodila bebu koja je bila okrenuta na zadak. U 35 Tjednu beba je bila okrenuta poprečno i naginjala je da se okrene na glavicu, ali nije. Da je okrenuta na zadak doznala sam tek kad sam bila u radjaonici na pregledu. U bolnici sam provela dva tjedna i nitko me od prijema nije pregledavao ( od 35. do 37 tjedna). U 37 tjednu pukla mi je voda i kako imam maternicu krcatu miomima (dva ogromna) od početka se govorilo da ću na carski rez našto sam bila psihički i spremna. Kako sam imala problema sa stolicom dali su mi klizmu i čistila sam se gotovo tri sata ( ležečki na kolicima). Odveli su me u rađaonicu i rekli su mi da će pokušati porod, u 20 minuta sve je biko gotovo. Zadnjih 10 minuta dobila sam malo dripa i beba je izašla u jednom trudu van. Nismo se namučili ni ja niti beba, jedno je šivanje ( epizotomija) bilo katastrofa (prvi put nisam niti osjetila).
:D ma to je stvarno porod za poželit, zavidim ti :*