Dar za dijete se može isplatiti u iznosu do 600,00 kn neoporezivo (sve iznad toga podliježe oporezivanju), bez obzira da li je firma privatna ili državna.
Printable View
Dar za dijete se može isplatiti u iznosu do 600,00 kn neoporezivo (sve iznad toga podliježe oporezivanju), bez obzira da li je firma privatna ili državna.
Npr. zaposlenici gradskih ustanova (ZG).Citiraj:
LIMA prvotno napisa
profesori, učitelji...
Imam kolege 2 bračna para s dvoje/četvero djece.
I supruge i supruzi su dobili prošle godine svaki po 600kn za svako dijete. Plus svaki svoju božićnicu i ovima sa 4 djece se skupilo toga 7300kn u jednoj obitelji. :D Baš mi je drago zbog njih.
dar za dijete 3200?Citiraj:
@n@ prvotno napisa
oš me zaposliti? :mrgreen:
:shock: woow1 I u mojoj novoj firmi dobije se za moje kriterije pozamašan dar za dijete (i to bez obzira je li prijavljeno na tebe), ali opet niti približno ovoliko ..
Jesi li sigurna? MM i ja smo učitelji pa smo lani dobili (čini mi se) po 500 kn, a tako ćemo i ove.Citiraj:
Rene2 prvotno napisa
Ovo me podsjetilo na jednu moju kolegicu koja ima petero djece. Uvijek joj svi zavide kada treba dobiti dar za Sv. Nikolu, ali ostali dio godine se nitko ne bi s njom mijenjao :lol:
ja sam dobila dar za dijete 500 kn prije par dana (škola)
I meni je prvo palo na pamet da to pitam :mrgreen: .Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
@n@, bilježim se sa štovanjem :saint:
Do kojega datuma dijete treba biti rođeno u tekućoj godini da bi imalo pravo na dar? (isplata dara u školi)
Konkretno, primjerice, ako se dijete rodi 20.12.2008. ima li pravo na dar (znači, naknadna uplata) ili će prvi dar dobiti sljedeće godine u prosincu?
i ja sam dobila isto toliko s ovomjesečnom plaćom.Citiraj:
anjica prvotno napisa
ali me zanima kad će nama koji smo na državnim jaslama isplaćivat božićnicu i je li iznosi 1 250 (je li za svih ista)?
Loryblue ne da nema bozicnice nego nema jos niti place
tako da ja bozicnicu ne ocekujem prije Bozica
u našem kolektivnom za državne službe piše da djeca rođena do 6. prosinca imaju pravo na nikolicu.Citiraj:
laura29 prvotno napisa
do sada djeca nisu smjela navršiti 15 godina a ove godine u kolektivnom piše da i djeca koja su navršila 15 imaju pravo (ali ne i starija)
Ibili, hvala na odgovoru.
Zbunilo me malo jer u tvrtki MM djeca rođena do 31.12. imaju pravo na dar (samo što se taj dar naknadno uplaćuje).
dobro tumače kod TM, sva djeca koja su do 31.12. tekuće godine napunila 15 g imaju pravo na dar.
loryblue ako vam je regres bio 1250 onda toliko ostaje i za božićnicu jer je ukupno neoporezivo 2500.
I ja sam dobila neki dan 500kn za dijete a bozicnica jos nije sjela. Valjda cu ju dobiti, radim u skoli ali sam na porodiljskom. A placa sjeda oko 20.-tog.Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
pozdrav!
molim vas odgovor:
na komplikacijama sam od 3.11., a na porodiljnom od 27.11.
radim u osnovnoj školi. imam li pravo na božićnicu?
da :DCitiraj:
joseph prvotno napisa
jupi :DCitiraj:
puntica prvotno napisa
hvala puno!!! :)
Treba li dijete biti prijavljeno na mene da dobijem dar za Sv.Nikolu ili je to nebitno? Suprug radi u privatnom sektoru. Hvala.
trenutno sam na porodiljnom ili sad po novom roditeljskom dopustu.
e da ja sam u ministarstvu.
Ja dobivam, djeca prijavljena na MM. Također Ministarstvo
nema veze na koga je prijavljeno dijete.
važno je da je tvoje 8)
to ti ovisi od firme do firme, u nekima je da dijete dobije dar bez obzira na koga je prijavljeno, a negdje samo ako je prijavljenoCitiraj:
Lili75 prvotno napisa
u nekim firmama je vazno. mm prije dvije god nije dobio dar za dijete jer su bila prijavljena na meni.Citiraj:
puntica prvotno napisa
fjora i malena beba,
imate pravo, ali cure su pitale za ministarstva, a tamo zbilja nije bitno na koga je dijete prijavljeno :mrgreen:
hvala cure, evo provjerila kod svojih kako kaže puntica u državnim firmama prema zakonu nije bitno na koga je prijavljeno dijete, nego da je tvoje ;)
jupi-jeee dobit ćemo 500 kn ove godine za Nikolu :D
kada će biti za novčeki za Nikolu?
lani smo dobili 5.12
je tko na proračunu već dobio nikolnicu? :mrgreen:
Danas su sjeli novci. Inace sam u prosvjeti. Jupi!
MM danas dobio, državna firma.
zdravstvo
nikolinica nula bodova
šipak dragi gledaoci :x
još niste dobili ili ni nećete?Citiraj:
mi isto još nismo dobili (vis. školstvo)
a ne znamCitiraj:
puntica prvotno napisa
dobili još nismo
a dal ćemo?
ne vjerujem :/
da smo trebali dobiti dobili bi valjda prije nikole
ja se baš ne kužim, ali što ne bi trebalo biti isto za sve koji su na proračunu?
SŠ - dobili jučer dar za djecu.
Isplata ovisi i o tome kada škola pošalje podatke.
ne.Citiraj:
moj muž je u prosvjeti i sve uvijek dobije prije mene.
:roll:
i plaću, i božićnicu, i dar za dijete...sve.
uopće ne kužim zašto ali tako je.
sjećam se jednog topica di smo nabrajale kome je stigao regres a kome nije (a svi na proračunu).razlika je bila i do 2 tjedna. neki su dobivali u komadu a neki u 2 dijela...
Bit će da to ovisi o ustanovi u kojoj radiš. oni dobiju novce iz proračuna pa ih raspodijele kad i kako stignu. valjda :/
a dar za svetog nikolu smo prošle godine dobili u obliku bona u najsupljoj i najglupljoj trgovini u gradu :evil:
mi smo lani dobili 500kuma
mislila sam da samo privatne firme daju bonove
a proračunci da dobiju novčeke
očito da to ovisi o ravnatelju ustanove
a nije mi isto dal ću dobiti 500 kuna ili bon na 500 kuna
mada bolje i bon nego ovo što smo mi dobili :roll:
kako kod koga.... moji su prijavljeni na mene... da su na muža ne bih dobila dar za djecu :(Citiraj:
puntica prvotno napisa
Mi dobili. Po 500 kn.Citiraj:
Sve os'lo na rezije :roll:
Meni je pred par dana smanjena plaća :/ :( ali sam zato poklon za Sv. Nikolu dobila, i to priličnu sumu. Luda kuća.
I MM je dobilo novce za Sv. N. a on je na gradskom proračunu.
u pravosudju jos nista :(