pa napiši onda recept za te susjedice :mrgreen:
Printable View
pa napiši onda recept za te susjedice :mrgreen:
baš sam i ja to htjela reći :mrgreen:Citiraj:
Hera prvotno napisa
Ja danas kupila u Grazu tavu za ustipke...10€
Ja danas kupila u Grazu tavu za ustipke...10€
evo vam recept za okrugle uštipke bez tave, čak se i sami okreću u ulju
FRITULICE
• 1 jogurt
• 10 žlica brašna
• 3 žlice šećera
• 1 jaje
• 1 prašak za pecivo
• 1 žlica rakije / ruma
• naribana korica od limuna / arančini
• ulje za prženje
• šećer za posipanje
Priprema
Sve sastojke dobro izmiješati. Malom žlicom stavljati tijesto u vruće ulje i pržiti do zlatnožute boje. Ocijediti na upijajućem papiru i posipati šećerom
gotovo za tren oka i meni su svaki put :mljac:
Ovo od Aries je provjereno. :mljac:
Inače, Megi je luda za tom i ostalim Top shop reklamama i jedan od zadnjih bisera joj je "Kad narastem prvo ću si kupiti tavu za palačinke i peći ću ko luuuda". Budući da je skontala da nema šanse da me nagovori na tavu, bacila se na mm-a s uvjeravanjem da obavezno nabavi mokro- suhi brijač. :lol:
ja sam radila te jednostavne fritule i dobro su mi ispale. Samo sam potrošila užasno puno ulja. Nemam fritezu. kaj vi radite s preostalim uljem, bacite?
Nakon tog eksperimenta s fritulama, vratila sam se pečenju palačinki, a kad se zažele fritula kupim ih kod Ivića.
Aj Linda moj sin ima skoro 9 godina i još uvijek obožava te Top Shop reklame, tatu nagovara na taj mokro-suhi brijač jer bi si onda i on brijal dlake nepostojeće :roll: ,a mene nagovara na tu tavu i nekakav epilator za ženske brkove i brade (a ja tu nisam dlakava :x ).Citiraj:
Linda prvotno napisa
Superpinceta- samo pitaj Megicu! :lol: To je drugo što će si kupiti osim tave.Citiraj:
Amelie32 prvotno napisa
Citiraj:
aries24 prvotno napisa
STVARNO su odlične!!!
Tijesto se umjesi za 3 minute, ispeku za 15tak i pojedu za sekundu :)
Hvala Aries24!!!
ja više ne bih Top shopovu tavu sve da mi je daju besplatno :x :x :x
zasto?Citiraj:
ronin prvotno napisa
ma već sam to napisala negdje,mislim na njihove proizvode općenito
kupila sam dvije njihove tave,čista katastrofa
na placu bih vjerojatno bolje kupila,sve se lijepi :x
ja imam mini tavicu, duplo je manja od običnih, a normalne dubine. Tako da ne potrošim puno ulja, samo što onda ne ide u jednu turu 10 uštipaka, nego 4, pa je malo sporije.
I često radimo uštipke kao od tijesta za palačinke, samo bez ulja (u palačinke dodajem mrvicu ulja)+malo praška za pecivo. Budem probala baš i po ovom receptu.
SUSJEDINI UŠTIPCI
13 žlica oštrog brašna
1 prašak za pecivo
2 cijela jaja
1 jogurt
malo soli
1 žlica šećera
Izmješajte jaja, jogurt, sol, šećer i prašak za pecivo. Umiješajte brašni i i ne prevrućem ulju pecite uštipke. Tijesto se vadi čajnom žlicom. Brzo su gotovi, nisu masni, ma stvarno super.
Sorry što kasnim!
mi probali, sve ok osim što su nam bili neslani, pa sam u pola smjese išla dodavati sol.Citiraj:
Natalija prvotno napisa