ja jesam. moje neće nikad.Citiraj:
ana.m prvotno napisa
Printable View
ja jesam. moje neće nikad.Citiraj:
ana.m prvotno napisa
Ja,nikada,a fakat sam bila zaslužila.Citiraj:
ana.m prvotno napisa
I isto radim sa svojim djetetom iako mi često dođe da ga lupim,ali se uspijem skontrolirati jer mi je udaranje grozno :(
Svaka čast onima čiji su roditelji ipak znali i tada da se to ne smije.Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Ali takvih je nažalost manje nego ovih drugih.
Evo me.Citiraj:
ana.m prvotno napisa
Moji su se roditelji zbog odgoja bez batina naslušali svakakvih posprdnih komentara, ali ipak su se radije vodili srcem nego odgojnim trendom. Hvala im na tome. :heart:
Dan danas imamo predivan odnos.
zahvaljujem na dozvoli da radim ono što i ti radiš :mrgreen: .Citiraj:
apricot prvotno napisa
Drage moje Forumasice pa ovo postaje ozbiljno!Sta napravih iskrenoscu.Da sam znala da cete ovako reagovati bila bih licemerna i fina do krajnjih granica,ali ja stvarno imam problem sa vaspitanjem starije kceri Marine da sam to htela sa Vama da podelim.(A ako su Vam deca toliko poslusna zasto ste na ovoj temi?Ima toliko drugih zanimljivih tema.)Evo da pocnem iz pocetka:dobila sam prvo zeljeno i dugo cekano dete,bili smo toliko srecni sto je imamo da smo od nje napravili jednu razmazenu devojcicu koju niko nece da pricuva duze od pola sata!To su reci moje snaje "mogu je pricuvati pola sata ni minuta duze"!(Ne tucem ja bas tako,figurativno sam se izrazila ne bojte se.)Evo jedna situacija od pre neki dan:Marina hoce da ide kod drugarice Dragane sa kojom se za divno cudo bas lepo igra,ali Dragana je otisla u Loznicu kod babe i dede za Blagdane kako Vi kazete(gledam Ponos Ratkajevih pa Vas sad sve razumem).Kad sam joj rekla da Dragana nije kuci otrcala je u svoju sobu i toliko jako zalupila vratima da mi redovno malter otpada oko stoka na zidu.Onda je nastala histerija,vristanje na sav glas,valjanje po krevetu,urlanje......(leti moram sve prozore da pozatvaram jer prva komsinica odmah dotrci da se nije nedaj boze nesto?....)ne dozvoljava mi cak ni da joj objasnim zasto ne moze kod drugarice,cak se ni ne cujem od njene vike(izuzetno je grlata).Kad se iz neke smiri da bih je odobrovoljila dam joj pare da ode u prodavnicu(u blizini) i kupi sta god hoce ne postavljam pitanje.Posle toga je sve ok. dok ne dobije neku drugu ideju koja trenutno nije ostvariva.Juce je isla kod brata prvih 10.min.bila mirna,onda otkinula ladlu regala,sa Ivanom srusila televizor,zakljucala se u sobu......ama ona ne moze mirno da sedi da ruca:pola obroka pojede sa pola se seta po sobi!Ona je hiperaktivno dete koje je nemoguce umoriti!Sve Vas puno volim posebno ove koje me razumeju!!!!
Ja sam znala dobiti i po guzi i šamar i čak kad sam već bila velika-srednjoškolka pa i poslije stari me znao udariti, počupati za kosu, odvaliti mi šamar.... :( . A razlozi? Ni sama ne znam.
Sneki
Ajde probaj kad ona počne urlati upaliti muziku, plesati i pjevati. Znam da sad ovo zvuči smiješno ali možda sa zezancijom to riješite, tako će i ona vidjeti da joj ne vrijedi urlati. Ili joj pokucaj na vrata i kad ona pita tko je izmisli neki lik iz priče, pa počnite igru sa tom pričom. Ili ako je ljuta što joj nema prijateljice reci joj da joj napiše pismo ili napravi neki mali poklon za iznaneđenje kada se vrati. A razgovaraj s njom tek nakon igre kada se smiri. Ne znam koliko godina ima pa sam ti možda dala krive savjete. :/
I da, ključ obavezno izvadi jer je opasno da se sama zaključava u sobu
:heart:
koliko sam pročitala, curica ima 4 godine. znači slično kao i moja.ne mislim te osuđivati, zapravo skroz te razumijem jer sam ja imala donekle sličnu fazu kad sam ostala trudna po drugi put. dijete mi se pretvorilo u malu štetočinu koja ništa nije slušala. nekad mi je došlo da se rasplačem zbog njenog ponašanja (a ja u punom naletu mučnina).
uvjerena sam da djeca ponašanjem reflektiraju stav svojih roditelja prema njima. i citirati ću samu sebe:
na tvom mjestu, ja bi se barem jedan dan pokušala ponašati drugačije od uobičajenog. pokušajte raditi nešto zajedno, recimo dok kuhaš ručak daj joj tupi nož i krumpir nek ga oguli i nareže. ili nek ti pomogne pri pospremanju suđa...zapravo, ja sve radima zajedno s mojom curicom (osim opasnih stvari). npr. danas si je sama cijedila naranče za sok. jest da je kuhinja bila zamazana nakon toga, ali to smo opet zajedno počistile.Citiraj:
Roza prvotno napisa
moja curica urla kad je isfrustrirana (ili umorna). i naravno da tada ne pomaže moje vikanje "prestani urlati". pomaže smireni pristup i iskreno zanimanje za ono što ju muči.
ovo je doista istina, ista takva je i moja Lana. I ja isto puno lakše mogu nešto napraviti u kući ako ću nju uključiti- slaganje veša, prašina, isto cijeđenje voća :) ... obje smo onda sretnijeCitiraj:
moja curica urla kad je isfrustrirana (ili umorna). i naravno da tada ne pomaže moje vikanje "prestani urlati". pomaže smireni pristup i iskreno zanimanje za ono što ju muči.
e, da, Sneki, i ne sluša me uvijek!!!
mislim da niti jedno "dijete s foruma" ne sluša uvijek- tako barem kažu na jednoj drugoj temi :mrgreen:
pa nisu djeca tu da slusaju roditelje.
ja nikad ne bi voljela da moj sin postane ono sto sam ja postala zbog batina koje sam dobivala od starog, neko dobro, umilno i prikriveno frustrirano stvorenje, koliko god lakse bilo ako uvedes teror.
dijete se mora postovati, odgajati s postovanjem, ne samo prema njemu nego i prema sebi (i ostalima).
mikka, ja se s tobom slažem
samo sam se osvrnula na jedan dio posta
:love: :love:
znam, ma ja samo razmisljam "na glas". uvijek me muci to kako se moj stari ponasao prema meni, a svima je uvijek isticao na sav glas kako je on "savrsen, idealan i pravedan otac", jos uvijek to radi, a meni se samo digne zeludac. ja svoje dijete namjeravam odgajati dijametralno suprotno. neka proturijeci, neka se svadja, samo da ima svoj stav i da iza njega stoji, a ne da odraste u slabica kao ja.
ma ne vjerujem da si ti slabić :)Citiraj:
neka proturijeci, neka se svadja, samo da ima svoj stav i da iza njega stoji, a ne da odraste u slabica kao ja.
tko ima snage i živaca tako odgajati dijete, nije slabić. a i mislim da i mi rastemo i razvijamo se s našom djecom.
imam i ja jednu svađalicu, a i druga će, čini mi se, biti još bolja.svađalica :love:
Lako je vama u gradu,vi imate velik izbor zanimacija za decu(parkovi,sport...),mi na selu se vise dosadjujemo.Ovde vrtic za dete od 4.godine ima samo ponedeljkom!Ali dobro,kako ide starija cini mi se da je poslusnija.Leti nam je lepo,imamo preko puta kuce veliko igraliste i bude dosta dece raznih uzrasta a zimi je u kuci malo "tesno" :roll: